Thermische isolatie met glaswol

Toen de zolder nog zijn opslagfunctie had , werd er niet vaak thermisch geïsoleerd, en waar dit wel gebeurde, beperkte zich dit tot het gewoonweg uitrollen van een isolatielaag op de zoldervloer. Efficiënte isolatie verhindert warmteverlies in de winter. Niet-geïsoleerde daken geven in de winter immers veel warmte af.

Kies je voor isolatie met glaswol van 15cm dik en beoog je een vaste kamertemperatuur van 20°C, dan rendeert jouw investering reeds na 3 jaar.

Diezelfde isolatie verhoogt drastisch het wooncomfort in de zomer. ’s Zomers heeft de warmere buitenlucht de neiging om door de dakconstructie heen naar binnen te dringen en de koelere binnenlucht zoekt een weg naar buiten. Al snel krijg je te maken met het fenomeen van oververhitting, waardoor de ruimtes onder dak onleefbaar worden.

Goed om te weten: Zowel de thermische als de akoestische kwaliteit zijn evenredig met de dikte van de glaswol.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren

Stap 2/2

iso protect plaatsen dakisolatie 2 1664981644

Akoestische isolatie met glaswol

Het verkeer wordt alsmaar drukker, woningen sluiten dichter op elkaar aan, woningen staan soms dicht tegen fabriekszones, autosnelwegen of luchthavens ... Overdadig geluid kan ons leven storen en in de war brengen. Gelukkig heeft thermische isolatie met glaswol als neveneffect dat ze ook de geluiden dempt. Ook hier geldt dezelfde regel als voor thermische isolatie: hoe dikker, hoe beter. Akoestische isolatie met glaswol werkt zowel van binnen naar buiten als omgekeerd.

Een niet-geïsoleerd dak met stijf onderdak heeft een geluidsisolatiewaarde (Rw) van ongeveer 30 dB. Dit wil zeggen dat nagenoeg alles hoorbaar is door het dak heen. Dit is niet bevorderlijk voor de privacy.

Dankzij onze isolatie met glaswol is het mogelijk tot 60 dB weg te filteren.

Spouwmuurisolatie met glaswol

Door het isoleren van spouwmuren met glaswolvlokken verhoog je drastisch het wooncomfort, verminder je de CO2 uitstoot en het warmteverlies en verklein je beduidend de energiefactuur.

ursa wbw coverfoto zonderlogo hr

Voordelen van glaswol

We zetten de voordelen van glaswol even op een rijtje:

  • Relatief snel in te blazen
  • Het uiterlijk van de woning blijft intact
  • Geen risico op beschadiging van jouw woning
  • Zorgt voor een mooie, aaneensluitende vulling
  • Optimaal isolerend, lambda-waarde van 0,034
  • Rot niet en zakt niet uit
  • Waterafstotend
  • Duurzaam (bestaat voor 80% uit gerecycleerd glas)

Premies voor isolatie met glaswol

Om jouw energiegebruik te optimaliseren, reiken verschillende overheidsinstanties diverse isolatiepremies en/of fiscale voordelen uit.

In onze premiegids vind je een volledig overzicht van alle isolatiepremies en fiscale voordelen waar je aanspraak op kan maken in 2022.

iso protect premiegids aanvragen

Technische dienst

Iso Protect is steeds bij jou in de buurt. Onze technische diensten bevinden zich in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Gosselies en Braine l’Alleud. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 15 160.

iso protect sundae17

Klaar om te isoleren met glaswol?

Onze experts helpen je graag verder.

referenties iso protect