phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

phone

Vraag hier uw plaatsbezoek aan

Isolatie glaswol

Thermische isolatie met glaswol

De energiecrisis van de jaren zeventig drukte ons met de neus op de feiten: energie was niet iets om kwistig mee om te springen. Toen de zolder nog zijn opslagfunctie had , werd er niet vaak thermisch geïsoleerd, en waar dit wel gebeurde, beperkte zich dit tot het gewoonweg uitrollen van een isolatielaag op de zoldervloer. Efficiënte isolatie verhindert warmteverlies in de winter. Niet-geïsoleerde daken geven in de winter immers veel warmte af, veel meer dan een niet-geïsoleerde muur bijvoorbeeld.

Kiest u voor een isolatie met glaswol van 15cm dik en u beoogt een vaste kamertemperatuur van 20°C, dan rendeert uw investering reeds na 3 jaar.

Diezelfde isolatie verhoogt drastisch het zomercomfort. ’s Zomers heeft de warmere buitenlucht de neiging om door de dakconstructie heen naar binnen te dringen en de koelere binnenlucht zoekt een weg naar buiten. Al gauw krijg je te maken met het fenomeen van oververhitting, waardoor de ruimtes onder dak onleefbaar worden.

Isolatie glaswol, zowel de thermische als de akoestische kwaliteit zijn evenredig met de dikte van de glaswol.

Akoestische isolatie met glaswol

Het verkeer wordt alsmaar drukker, woningen sluiten dichter op elkaar aan, woningen staan soms dicht tegen nijverheidszones, autosnelwegen of luchthavens ... Overdadig geluid kan ons leven storen en in de war brengen. Gelukkig heeft thermische isolatie met glaswol als neveneffect dat ze ook de geluiden dempt. Ook hier geldt dezelfde regel als voor thermische isolatie: hoe dikker, hoe beter. Akoestische isolatie met glaswol werkt zowel van binnen naar buiten als omgekeerd.

Een ongeïsoleerd dakmet stijf onderdak heeft een Rw van ongeveer 30 dB. Dit wil zeggen dat nagenoeg alles hoorbaar is door het dak heen. Dit is niet bevorderlijk voor de privacy.

Met een oordeelkundige isolatie is het mogelijk tot 60 dB weg te filteren.