phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

phone

Vraag hier uw plaatsbezoek aan

Spouwmuurisolatie kosten

Kosten van spouwmuurisolatie - inblazen isolatie

De kosten van spouwmuurisolatie

Dagelijks worden we bij Iso Protect geconfronteerd met de vraag naar de kosten van spouwmuurisolatie en/of na-isolatie. Laten we meteen duidelijk wezen: als het isolatie betreft kunnen we niet echt spreken van kosten in de klassieke betekenis van het woord. Het bedrag dat gespendeerd wordt aan spouwmuurisolatie valt immers niet onder ‘kosten’, het is geen geldsom die men voor altijd kwijt is.


Laten we voortaan niet meer spreken over “spouwmuurisolatie kosten” maar in termen van “spouwmuurisolatie investering”. In tegenstelling met ‘kosten’ betalen ‘investeringen’ zich in eerste instantie terug. In geval van spouwmuurisolatie via het inblazen van glaswolvlokken haalt u de initiële kosten er reeds uit na een korte terugverdientijd van 2 tot 5 jaar. In een later stadium verdient u er flink aan dankzij uw sterk gedaalde energiefactuur.


Het kosten plaatje van uw spouwmuurisolatie zal natuurlijk bepaald worden door een aantal materiële factoren.


Om de spouwmuurisolatie kosten te bepalen dienen we rekening te houden met zaken zoals de totale oppervlakte van de te isoleren muren, de spouwdikte, het gebruikte isolatiemateriaal en de gebruikte techniek. Wie overbodige spouwmuurisolatie kosten wil vermijden, zit bij Iso Protect aan het juiste adres.
Wij maken immers uitsluitend gebruik van de inblaastechniek, een procédé dat snel verloopt en aldus de uitvoeringskosten binnen de perken houdt.
Ook het isolatiemateriaal is sterk bepalend voor de latere opbrengst. Zo maken wij enkel gebruik van hoogrenderend isolatiemateriaal dat een maximum aan besparingen waarborgt. De initiële kosten van spouwmuurisolatie met onze  hoogwaardige glaswolvlokken ligt misschien iets hoger dan bij andere, minder efficiëntie materialen, maar de gerealiseerde besparingen zijn dan ook in verhouding.


Wie er integendeel voor kiest om zijn spouwmuren na te isoleren met klassieke technieken, ttz. met isolatie op rol of met stijve platen, die zal pas echt met spouwmuurisolatie kosten geconfronteerd worden: bij een dergelijke aanpak moeten immers delen van de muur afgebroken worden en nadien opnieuw opgemetseld. Een operatie van lange duur met hoge kosten aan werkuren en aan het opruimen en proper maken van de werf achteraf. En dit voor een resultaat dat nooit voor de volle 100% voldoening zal geven.


Wilt u de hoge kosten verbonden aan klassieke spouwmuurisolatie vermijden en zoekt u een maximale opbrengst voor uw na-isolatie, contacteer ons dan vrijblijvend voor een gratis diagnose.