Dakisolatie Antwerpen

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Dakisolatie Antwerpen

Van nature stijgt de warmte die u stookt naar de bovenste verdieping van uw huis. Er kan één derde van deze warmte ontsnappen via een niet of onvoldoende geïsoleerd dak. Iedere energiedeskundige zal u dan ook sterk aanraden een hellend dak te isoleren. Dakisolatie is namelijk één van de snelste en efficiëntste manieren om uw energieverlies ingrijpend te doen verminderen. De overheid streeft er immers naar zo snel mogelijk alle Vlaamse woningen hiervan te voorzien. 

Ook in Antwerpen komt u nog steeds in aanmerking voor een voordelige isolatiepremie die ervoor zorgt dat u deze groene investering in geen tijd kunt terugverdienen. De terugverdientijd bij Iso Protect ligt namelijk tussen de 3 en 5 jaar. Finaal maakt u met het investeren in dakisolatie een duurzame keuze, waardoor u kunt genieten van een sterk verminderde energiefactuur en een uitstekend wooncomfort

 

 

Weten wat dakisolatie u precies aan verwarmingskosten kan besparen?

Laat GRATIS een isolatie-expert langskomen.

Vraag een vrijblijvend plaatsbezoek aan

Dakisolatienorm van 2020

U dient tegenwoordig ook in Antwerpen te voldoen aan de dakisolatienorm van 2020. Deze norm schrijft voor dat alle daken van woningen en huurwoningen voorzien zijn van isolatie tegen 2020. Dit betreft behuizing aangesloten voor 1 januari 2016 op het elektriciteitsnet. Na 1 januari 2020 kunnen er u namelijk strafpunten toegekend worden wanneer er bij een woningcontrole vastgesteld wordt dat uw huis onvoldoende of niet geïsoleerd is. De woonst kan ongeschikt verklaard worden, waardoor u deze niet meer mag huisvesten. Ook dient de isolatie te voldoen aan de minimale R-waarde van 0,75 m² K/WDeze waarde kunt u terugvinden op het energieprestatiecertificaat (EPC), het architectuurplan, een bouwplan, lastenboek of factuur van uw woning.

Wacht dus niet langer met het plaatsen van dakisolatie en schakel een isolatiespecialist in. Iso Protect is uw partner in het na-isoleren van uw dak. Met onze expertise in dakisolatie voldoet u zeker aan de norm. 

Dakisolatie Antwerpen review

Onze referenties in Antwerpen

Iso Protect, met vestiging nabij Antwerpen, is actief over uw volledige regio. Als erkend specialist in dakisolatie, spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie en isolatie van platte daken hebben wij reeds sinds 2003 kunnen bouwen aan een groot tevreden klantenbestand in Antwerpen en omstreken!

Mevr. Stevens-Rypens

17/05/2011, Mortsel (Nabij Antwerpen)

“Allereerst bedanken wij de binnendienst voor de vriendelijke en snelle afwerking van ons dossier. Wat de werken betreft hebben we geen enkele opmerking, zowel Alain als Jo hebben voortreffelijk werk geleverd zowel qua inzet, beleefdheid en gedienstigheid. Ze hebben alles proper achter gelaten na het beëindigen van de werken. Proficiat! We zijn over de ganse lijn zeer tevreden en zullen zeker reclame maken voor jullie firma. We hebben wel de indruk dat er minder lawaai van de straat binnenkomt. „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

Uw voordelen dankzij dakisolatie

 • Uw energierekening gaat onmiddellijk omlaag.
 • Een investering in dakisolatie is heel snel terugverdiend.
 • Uw wooncomfort verhoogd onmiddellijk.
 • De dakisolatie aanbrengen duurt slechts 1 tot 2 dagen.
 • Uw woning stijgt in waarde.
 • Onbrandbaar en vochtregulerend isolatiemateriaal.
 • Naadloze en koudebrugvrije isolatie.
 • Milieuvriendelijke isolatie en plaatsing.
 • Hogere waardering van uw energieprestatiecertificaat (EPC).
 • Voorlopig is er nog een isolatiepremie beschikbaar.

Dakisolatie Antwerpen URSA isolatiemateriaal

De juiste dakisolatie voor uw hellend dak

Iso Protect sloot een exclusief partnerschap voor het na-isoleren van woningen met hoogrenderende glaswol met URSA. De Belgische fabrikant kan de uitstekende kwaliteit van haar producten als geen ander waarborgen. Er is een sterk wederzijds vertrouwen waardoor dit partnerschap u als klant alleen maar ten goede komt. 

De unieke wol werd speciaal ontwikkeld voor de thermische en akoestische na-isolatie van uw hellend dak en heeft daarenboven een erg milieuvriendelijk karakter. De glaswolvlokken bestaan voor ongeveer 98% uit glas, waarvan meer dan 80% gerecycleerd glas. Hierdoor zijn ze vochtwerend en dampdoorlatend. Deze isolatie zorgt er m.a.w. voor dat uw woning kan blijven ademen. Bovendien behaalt deze wol brandklasse A1. De plaatsing gebeurt snel, proper en efficiënt.

Wij kiezen er dan ook voor enkel te werken met producten van topkwaliteit en werken voor dakisolatie bewust met 2 verschillende types isolatiemateriaal. Hierdoor kan Iso Protect u steeds een oplossing op maat bieden. Beide producten zijn gecertificeerd volgens de Europese norm EN 13162.

1. Glaswolmat

Glaswolmat dakisolatie Antwerpen

URSA HOMETEC 35 is een onbeklede minerale glaswolplaat in rolvorm. Dit isolatiemateriaal behaalt immers één van de beste isolatiewaardes met betrekking tot na-isolatie van daken. Het heeft namelijk een Lambda-waarde λ (de isolerende waarde van een materiaal) van maar liefst 0,035 W/m.k. Hoe hoger deze waarde is, hoe beter de warmte geleid wordt en dus hoe minder goed het materiaal isoleert. M.a.w. hoe lager de Lambda-waarde, hoe hoger het rendement van de dakisolatie. 

De glaswolmat kan voorzien worden van een vochtregulerend dampscherm. Dit is noodzakelijk om de lucht- en dampdichtheid van de constructie te verzekeren. De minerale glaswol is onbrandbaar en dus een veilige optie voor uw woning. Een vlotte plaatsing en hoge thermische prestaties gegarandeerd met dit product! 

De URSA HOMETEC 35 glaswolmat is ook geschikt voor zoldervloerisolatie

Hoe gaat Iso Protect te werk bij het isoleren van uw dak?

Er moet een onderdak aanwezig zijn om een hellend dak te kunnen isoleren. De voornaamste functie van het onderdak is namelijk om waterinsijpeling of poedersneeuw te voorkomen.

Echter is Iso Protect uw partner in dakisolatie met of zonder onderdak! Wij zorgen voor een gemakkelijke oplossing zonder ingrijpende werken.

1. De onderdakfolie wordt aangebracht op de bestaande dakstructuur langs de  binnenkant van uw dak en kepers worden opgehoogd d.m.v. planken tot een minimale dikte van 18 cm.

Glaswolplaat dakisolatie Antwerpen

2. De isolatierollen worden op maat versneden.

Dakisolatie aanbrengen dakisolatie Antwerpen

3. Het veerkrachtig glaswoldeken wordt tussen de kepers van uw dak aangebracht.

Aanbrengen glaswoldeken dakisolatie Antwerpen

4. De isolatie wordt bevestigd aan de kepers. Het glaswoldeken kan hierbij alleen geplaatst worden bij een regelmatige keperafstand.

Dampscherm dakisolatie Antwerpen

5. Nadien wordt een dampscherm aangebracht boven op de isolatieplaat.

Tapen dakisolatie Antwerpen

6. De overgangen van de isolatie worden luchtdicht afgeplakt.

Vakmanschap dakisolatie Antwerpen

Het belang van vakmanschap bij uw dakisolatie

Enkel wanneer men beroep doet op een vakman vergt de isolatie van uw hellend dak en zoldervloer slechts een beperkte investering. Een vakman werkt met de juiste uitvoeringstechnieken en materialen. Iso Protect is dan ook de aannemer bij uitstek in Antwerpen die u een uitstekend rendement van de dakisolatie kan garanderen. 

Op voorhand wordt een grondige diagnose gesteld op basis van de juiste inzichten en onze jarenlange ervaring in uw streek. Hierbij worden alle aspecten van uw woning bekeken. 

Laat gratis een isolatie-expert langskomen en bespaar op uw verwarmingskosten dankzij dakisolatie

Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij in staat u serieuze en degelijke garanties aan te bieden. Die garanties zijn ook het resultaat van onze interne politiek, waarbij een nauwe samenwerking met fabrikanten, leveranciers en ons eigen studiebureau nabij Antwerpen de hoeksteen is. Deze manier van werken stelt ons in de gelegenheid om voor iedere specifieke situatie een oplossing op maat aan te bieden. Verder is ook voortdurende feedback van u als klant een onontbeerlijk aspect in het garanderen van de beste dienstverlening in uw regio. 

Het isoleren met glaswolvlokken wordt bovendien 30 jaar gewaarborgd!

Prijzen voor dakisolatie

U vraagt zich natuurlijk af hoeveel dakisolatie u zal kosten. De vierkante meterprijs voor een klassieke woning ligt bij Iso Protect tussen de €22 en €35 met de plaatsing ervan inbegrepen. Uw kostenrekening hangt af van het aantal m2 isolatiemateriaal dat er voor uw woning nodig is en de energiepremies waarvoor u in aanmerking komt.

Uw premies

In 2020 krijgt u een premiebedrag van €4/m2 als een aannemer de isolatie plaatst. Als u ze zelf plaatst bedraagt dit slechts €2/m2. De stad Antwerpen kent u een extra premie toe als u een beschermde afnemer bent. D.w.z. dat u al een sociaal tarief betaalt voor gas en elektriciteit. Deze bedraagt €10,5/m2 als de isolatie geplaatst wordt door een aannemer en €5,25/m2 wanneer u deze zelf plaatst. Uw premie wordt dus berekend op basis van de dak- of zoldervloeroppervlakte die geïsoleerd dient te worden met het nieuwe materiaal. Deze premies komen ook in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus of BENO-pass. 

Voorwaarden toekennen premie

 • Uw woning te Antwerpen dient aangesloten te zijn op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius vóór 1 januari 2006 of er moet een aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning ingediend zijn vóór 1 januari 2006.
 • De premie kan aangevraagd worden voor de isolatie van een ruimte die verwarmd kan worden of de hieraan grenzende ruimtes. Als de zolder verwarmd kan worden hebt u enkel recht op een dakisolatiepremie. Als de zolder niet verwarmd kan worden kunt u aanspraak maken op een zoldervloerisolatiepremie. Er kan slechts één premie aangevraagd worden. Ofwel voor dakisolatie ofwel voor zoldervloerisolatie, maar niet voor beide. 
 • Er dient een dampscherm aan de binnenkant van de woning aangebracht te worden.
 • Om aanspraak te maken op de premie moet de totale Rd-waarde groter dan of gelijk zijn aan 4,5 m2 K/W. Een al bestaande isolatielaag wordt hierbij niet gerekend. De Rd-waarde is de warmteweerstand van een materiaallaag en wordt uitgedrukt in m2 K/W. Hoe groter R, hoe groter de warmteweerstand en hoe beter het materiaal dus isoleert. Een laag dat dubbel zo dik is heeft hiermee recht evenredig ook een dubbel zo goede warmteweerstand. 
 • Er kunnen zowel voor als na de toekenning van de premie ter plaatse controles uitgevoerd worden. 
 • Het premiebedrag mag nooit groter zijn dan het finale factuurbedrag van de investering (materiaal en plaatsing). 
 • De te isoleren oppervlakte mag nooit groter zijn dan het aantal m2 aangekocht isolatiemateriaal. 

Lees minder

Lees meer

Overweeg een energielening

 

Het Energiebesparingsfonds van de stad Antwerpen kan u een energielening verstrekken voor uw isolatie investering. U kunt er maximaal €15.000 lenen zonder rente, mits u aan enkele voorwaarden voldoet. 

 • Enkel een beschermde afnemer maakt aanspraak op de renteloze energielening. Deze personen hebben al een sociaal tarief voor gas en elektriciteit.
 • U hebt een netto jaarlijks gezamenlijk belastbaar inkomen dat lager is dan 31.550 euro. Dit wordt vermeerderd met 1.650 euro per persoon dat u ten laste hebt.
 • U voldoet aan de voorwaarden om een OCMW-verwarmingstoelage te ontvangen. 

U kunt de lening gemakkelijk terugbetalen met het geld dat u uitspaart op uw energiefactuur. Na afbetaling kunt u genieten van de winst. 

Lees minder

Lees meer

Nog BEter reNOveren met Iso Protect

U kunt nog beter renoveren of BENOveren. Het verhoogt uw wooncomfort, doet uw energierekening dalen en daarbovenop draagt u uw steentje bij aan het milieu. Dak- en zoldervloerisolatie zijn uitstekende BENOvaties. Nu, wat is dat precies en wat is er hier ‘beter’ aan? Het doel ervan is uw woning zo energiezuinig mogelijk te maken of m.a.w. streeft u immers naar een energiepeil van 60 of een EPC van 100. Een energiezuinig huis verkleint ook de uitstoot van CO2. Een dergelijke renovatie begint namelijk bij het isoleren van uw dak. Iso Protect kan zowel een hellend als plat dak isoleren. Bij de tweede stap van het BENOvatieplan zal u de muren moeten aanpakken, m.a.w. een investering in spouwmuurisolatie of gevelisolatie

Als u binnen de 5 jaar zeker 3 energiebesparende investeringen treft die u vanzelfsprekend energie doen besparen kunt u aanspraak maken op een extra bonus, namelijk de BENO-pass. Hebt u een appartement, dan bedraagt de bonus €625,-. Een eengezinswoning krijgt hiervoor een bonus van €1250,-. Per extra groene investering die u treft worden deze bedragen nog eens verhoogd.

Lees minder

Lees meer

Zoldervloerisolatie Antwerpen

Zoldervloerisolatie, de oplossing voor uw verloren zolder

Heel wat woningen in Antwerpen hebben een verloren zolder. Een verloren zolder is m.a.w. een moeilijk bereikbare en onbenutte plaats in uw huis. Deze ruimte kan echter toch zijn nut bewijzen als u ze laat isoleren. Zoldervloerisolatie kan u tot 30% warmteverlies doen vermijden. Warme lucht is namelijk lichter dan koude lucht, waardoor die opstijgt. Door een gebrek aan isolatie in de bovenste ruimten van uw huis kan deze warme lucht gemakkelijk ontsnappen. Geen enkele Antwerpenaar ziet dan ook graag de energiefactuur toekomen op het einde van de maand. Roep een halt aan dit verlies d.m.v. een heel eenvoudige en efficiënte ingreep

Waarom kiezen voor zoldervloerisolatie

 • De glaswolvlokken sluiten naadloos op uw zoldervloer aan, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. 
 • De thermische en akoestische eigenschappen van de glaswolvlokken houden alle kamers onder de geïsoleerde zolderruimte warm in de winter en koel in de zomer. Hierdoor stijgt uw wooncomfort aanzienlijk. 
 • De te isoleren oppervlakte van uw zoldervloer is kleiner dan dat van uw dak, waardoor u niet alleen op uw energiefactuur bespaart, maar ook op isolatiemateriaal en plaatsingskosten. 
 • U hebt recht op een zoldervloerisolatiepremie van €4/m2 
 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus!

Plaatsing van de zoldervloerisolatie

Via een inblaassysteem worden de glaswolvlokken op de vloer aangebracht. De isolatie hoeft dus niet tussen de gordingen van het dak aangebracht te worden. Dit is echter vakwerk en dient door een erkende installateur gedaan te worden. 

Weten wat dakisolatie u aan verwarmingskosten kan besparen? Laat GRATIS een isolatie-expert langskomen.