phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Uw mening telt!

Wat is belangrijk voor u om te kiezen voor dakisolatie?
Klik hier !

Is uw dak isolatieklaar?

Voor er geïsoleerd kan worden, dient er nagegaan te worden of het dak isolatieklaar is. Voornaamste punten hierbij zijn de dakstructuur en de staat van het dak  te controleren maar ook te zien of er een onderdak aanwezig is.
 

Een hellend dak is namelijk nooit 100% waterdicht. Om een sluitende waterdichtheid te bekomen, moet een onderdak worden geplaatst. Een onderdeel dat in heel wat oude huizen ontbreekt.
Nochtans is dit onontbeerlijk voor de woning, op voorwaarde dat het op de juiste wijze wordt geplaatst.


Een goed onderdak is niet alleen water- en dampdicht, het moet ook duurzaam en onbederfelijk zijn, bestand tegen insecten en knaagdieren, vorstvrij en brandwerend. 

De voornaamste functie van een onderdak blijft het insijpelen beletten van poedersneeuw of water tussen de dakpannen. 
Het onderdak moet verhinderen dat het vocht binnendringt, maar tegelijk ook de waterdamp afkomstig uit de woning doorlaten zodat het dak kan ademen zonder dat er condensatie optreedt.


Bovenop de isolatie dient er ook steeds een dampscherm aangebracht te worden. Dit voorkomt dat er vocht van binnenuit je isolatie aantast. Met vocht dat van binnen komt bedoelen we de waterdamp die je als bewoner produceert door te ademen, te douchen, te poetsen, de was te laten drogen, ...

Waterdamp zoekt zijn weg van binnen naar buiten (met andere woorden van de warmte naar de koude) en verandert in water door het temperatuurverschil.

Iso Protect voorziet de plaatsing en controle van uw onderdak samen met de juiste isolatie.

Lees minder

Lees meer

Bewuste keuze voor glaswol

Bij dakisolatie kiezen wij bewust voor glaswol.  Dit product is héél milieuvriendelijk (minstens 80% gerecycleerd glas) en is vrij van chemische bindmiddelen. Glaswol werd speciaal ontwikkeld voor de thermische en akoestische isolatie van hellende daken.

De glaswol zorgt bovendien voor een optimale lucht- en waterdampdichtheid waardoor condensproblemen vermeden worden.

De hoge elasticiteit van de glaswol zorgt er voor dat het isolatiemateriaal perfect kan geplaatst worden en optimaal aansluit op het dak waarbij oneffenheden is de dakstructuur opgevangen worden.
Bovendien is glaswol onbrandbaar (A1).

We bieden de mogelijkheid om te kiezen voor de glaswolmatten van URSA (Hometec 035).

Een onbeklede minerale glaswolmat. De glaswolmat wordt bij plaatsing steeds voorzien van een vochtregulerend dampscherm.Ofwel kan er gekozen worden voor de glaswoldekens URSA 12.

Een veerkrachtig mineraal glaswoldeken dat voorzien is van een damp- en luchtscherm in versterkte Alu-kraft bekleding en voorzien van spijkerflenzen.Bij daken met kepers of spanten wordt de minerale wolisolatie gewoonlijk tussen de kepers geplaatst. Door de breedte van de isolatie iets groter te voorzien dan de tussenafstand van de kepers, is er een optimaal contact tussen het timmerwerk en de isolatie.

Indien de diepte van het timmerwerk ontoereikend is, kan men een tweede structuur aanbrengen om de gewenste dikte te bereiken. Dit kan gedaan worden door de bestaande kepers te verdikken of door een
tweede structuur aan te brengen, dwars op de bestaande structuur. Het is in ieder geval belangrijk dat de ruimte tot tegen het onderdak volledig gevuld wordt, om luchtstromingen in de dakopbouw te vermijden.

Lees minder

Lees meer

Premies dak isoleren

Prijzen & premies dakisolatie

Met de huidige premie van 6€/m² ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 5 jaar. De vierkante meterprijs bij een klassieke woning schommelt tussen de 20€ en de 33€. Dit is zonder de premies en eventuele gemeentelijke steunmaatregels. Uit marktgemiddelden blijkt dat het premiebedrag tussen de 600 en 750€ ligt.

Er wordt met een m²-prijs gewerkt.

Deze is variabel naargelang de grootte van het dak, maar ook van de isolatiedikte.

Afhankelijk van het dak, kan er een meerprijs zijn voor bv. het ophogen van de kepers of het voorzien van een dampscherm.

Er wordt tekens een vaste prijs op maat gemaakt.


BTW-tarief van 6%
Bovendien is in heel wat gevallen de woning ouder dan 10 jaar: het verlaagd BTW-tarief van 6% geldt dan bij heel wat particuliere woningen.

Extra steunmaatregelen
De Overheid ondersteunt nog extra als men in aanmerking komt voor de Vlaamse Verbeteringspremie. Zo men liever gespreid betaalt zijn er uitermate aantrekkelijke vormen, zoals de Groene Lening, beschikbaar. 

Lees minder

Lees meer

Zorgeloos in 1 dag naar duurzame dakisolatie

1. Aanbrengen onderdak

2. Ophogen kepers

3. Aanbrengen isolatie

4. Afdichten

5. Aftapen voor sluitend resultaat

6. Perfect geïsoleerd resultaat

Dakisolatie verplicht tegen 2020! Laat u niet verrassen

De Vlaamse overheid verplicht dakisolatie voor alle zelfstandige woningen. Vanaf 1 januari 2020 krijgt een woning in Vlaanderen bij een inspectie 15 strafpunten als het dak niet of onvoldoende geïsoleerd is. Daardoor kan de woning ongeschikt worden verklaard en mag deze niet meer verhuurd worden.

Vlaams minister van Wonen liet verstaan dat de huurders niet meteen op straat worden gezet, maar dat ze de verhuurders zal beboeten. Voor alle duidelijkheid: de verplichting tot dakisolatie geldt voor iedereen, maar voor verhuurders is de sanctie duidelijker.

De overheid blijft dus nog steeds erg overtuigd van isolatie.

“Als je ziet dat bijna één dak op vijf nog niet is geïsoleerd, terwijl je het warmteverlies daarmee tot een derde kan terugdringen, is daar nog veel winst te rapen”, aldus de Minister van Energie (De Standaard 04/03/2016).

  • Daling energiekost 30% Daling energiekost 30%
  • Klaar voor de toekomst: 2020 Klaar voor de toekomst: 2020
  • Begeleiding bij netbeheerder voor premies Begeleiding bij netbeheerder voor premies
  • Onmiddellijke waardestijging woning Onmiddellijke waardestijging woning
  • 10 jaar garantie 10 jaar garantie
  • Gekwalificeerd product & uitvoering Gekwalificeerd product & uitvoering
  • Korte terugverdientijd 3 à 5 jaar Korte terugverdientijd 3 à 5 jaar
  • In 1 dag geïsoleerd In 1 dag geïsoleerd
  • Hoge ecologische waarde Hoge ecologische waarde

pinFamilie Van Parys - Broekaert
02/02/2016, Deinze

  Beste, Onze woning is gisteren geïsoleerd.. Ik wou U laten weten dat de uitvoerders op het afgesproken uur aanwezig was. Hij was zeer vriendelijk. Ik en mijn man zijn verwonderd hoe netjes hij onze woning achterliet. Wij kunnen niets anders zeggen dan dat wij tevreden zijn over Iso Protect en de uitvoerders. Ik ben van oordeel dat er te weinig positieve berichten gegeven worden vandaar deze mail. Wij zijn tevreden en dan mag dit ook eens gezegd worden.  

Iso Protect is actief over gans het land

Iso Protect is een fabrieksonafhankelijk installateur en heeft intussen meer dan 8000 woningen succesvol geïsoleerd. Dit maakt dat wij als het meest toonaangevend bedrijf in de sector garant staan voor de allerbeste producten met moderne installatietechnieken. Wij zijn over gans Vlaanderen actief.

Werd u hiermee verder geholpen?

Ja   Nee