Isolatiepremie 2022: een overzicht

Het isoleren van je woning is een investering die de moeite waard is. Geen enkele investering heeft zo'n groot terugverdieneffect als isolatie. Ook kan je de kosten beperken door gebruik te maken van isolatiepremies.

In onze premiegids vind je een volledig overzicht van alle isolatiepremies en fiscale voordelen waar je aanspraak op kan maken in 2022.

Vraag hier de premiegids aan!

iso protect premiegids aanvragen

Slechts 6% btw betalen in plaats van de gebruikelijke 21%? Dit kan als je je isolatiewerken laat uitvoeren bij een erkende aannemer zoals Iso Protect én als je woning ouder is dan 10 jaar. Belangrijk: het moet gaan om een privéwoning, hoewel het ook voor professionele doeleinden kan worden gebruikt (weliswaar voor minder dan 50%).

Nog een nieuwigheid sinds 1 januari 2021. Asbest werd vaak gebruikt als thermische isolator in bouwmaterialen. Volgens de OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, zijn er nog 2,7 miljoen Vlaamse huishoudens met asbest in daken of muren. Indien je je gevel of dak isoleert en tegelijkertijd het asbest laat verwijderen, heb je recht op een bijkomende premie van €8 per m2.

Sommige Vlaamse gemeentes delen premies uit voor isolatiewerken. De bedragen en voorwaarden van deze isolatiepremies variëren per gemeente. Meer weten over de premies in je gemeente, aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze experts helpen je verder!

Zelf isoleren of laten isoleren met premies?

Door de talrijke isolatiepremies en fiscale voordelen is het nog steeds voordelig om je woning professioneel te laten isoleren. Met een erkend aannemer ben je bovendien zeker van een correcte plaatsing met geschikte en kwalitatieve isolatiematerialen. Dankzij onze uitgebreide voorraad geniet je bovendien van korte plaatsingstermijnen voor de na-isolatie van je woning.

Overtuigd? Laat dan gratis één van onze experts langskomen.

dsc 9074

Klaar om te isoleren?

Laat GRATIS één van onze isolatie-experts langskomen.

referenties iso protect