Renteloze lening voor energiezuinige renovaties

Renteloze lening voor energiezuinige renovaties

Eigenaar geworden van een bestaande woning na 1 januari 2021? Dan maak je kans op een renteloze lening tot 60.000 euro van de Vlaamse overheid.

Voorwaarde is wel dat je de woning op vijf jaar tijd grondig renoveert. Wil je energiezuiniger wonen? Slim idee! Ontdek hier alles over de renteloze lening.

Met welke isolatie of afwerking kunnen we je helpen?
Volgende stap

Stap 1/2

Persoonlijke gegevens

Stap 2/2

ursa wbw coverfoto zonderlogo hr

Renteloze lening tot 60.000 euro vanaf 2021

Hoe gaat het in zijn werk? Je schaft een bestaande woning aan en sluit daarna een lening af bij een bank of lokaal energiehuis. Dan dien je een aanvraag in bij de Vlaamse overheid omdat zij de rente betaalt. De regering hoopt met deze maatregel Vlamingen te stimuleren om hun huizen te renoveren.

De renteloze lening komt op 60.000 euro als je de woning renoveert totdat het een energielabel A krijgt. Het bedrag verschilt naarmate het om een woning of een appartement gaat. Voor een appartement kan je bijvoorbeeld een lening afsluiten tot maximum 45.000 euro. Het label bepaalt dan weer grotendeels de maximale hoogte van jouw krediet. Bijvoorbeeld: bij een renovatie met energielabel C (woning) en B (appartement), kan je tot 30.000 euro lenen.

Goed om te weten: Dit geldt voor alle eigenaren die vanaf 2021 vastgoed kopen, ongeacht inkomen. Ook als je een tweede verblijf koopt. Geen tijd te verliezen dus!

KredietWoning (starten van label E of F)Appartement (starten van label D, E of F)
naar A€60.000€45.000
naar B€45.000€30.000
naar C€30.000n.v.t.

 

meer over de isolatiepremies
100849352 254933275718116 6630862547866091520 n

Voorwaarden renteloze lening

  • De renteloze lening is bedoeld voor natuurlijke personen die in 2021 een woning of appartement hebben gekocht of verworven (via erfenis of schenking) in volle eigendom. Bestaande eigenaars kunnen dus voorlopig geen beroep op de lening.
  • Alleen woningen of appartementen die een ondermaatse energieprestatie hebben, komen in aanmerking voor de renteloze lening.
  • Het verworven EPC-label moet worden getoond na 5 jaar.

Hulp nodig? Bij iedere stap staan onze isolatie-experts jou bij.

VRAAG EEN GRATIS PLAATSBEZOEK AAN

Waarom kiezen voor Iso Protect?

Kortom omdat Iso Protect een feilloze totaalbehandeling biedt voor je dak, spouwmuur of gevel.

Naast het isoleren om je wooncomfort te verhogen én energiefactuur te doen dalen, wordt je woning in een nieuw jasje gestoken. Dagelijks staan wij garant voor de perfecte uitvoering van onze projecten. Van opmeting, doorgedreven opvolging tot aan de oplevering door onze eigen professionals.

meer over ons
gp foto gebouw zwevegem logo iso protect resized min

Klaar om te isoleren?

Laat GRATIS één van onze isolatie-experts langskomen.

Ja, ik wil een gratis plaatsbezoek
referenties iso protect