phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Vrijblijvend plaatsbezoek

Klik hier !

Spouwmuurisolatie? Vertrouw op Iso Protect

 1. 1 Vlaams isolatie-expert met meer dan 10.000 geïsoleerde woningen.
 2. 2 Steeds bij jouw in de buurt. Vestigingen in het hele land.
 3. 2 Spouwmuurisolatie van Belgische makelij en van topkwaliteit.
 4. 3 Gecertificeerd aannemer, zo bent u zeker van uw premie.
 5. 4 Bekrachtigende warmtescan na uitvoering van de werken (optioneel)

Hoeveel bespaar je met spouwmuurisolatie? Vraag hier een Gratis Adviesgesprek

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt door energiedeskundigen gezien als één van de snelste en voordeligste manieren om uw energiefactuur sterk te doen dalen.

Wist u dat daken en muren die niet of slecht geisoleerd zijn leiden tot warmteverliezen van 50% en meer.

Isoleren betekent een warmere woning in de winter maar ook een koelere woning in de zomer. Daarnaast is spouwmuurisolatie is de goedkoopste manier om je muren te isoleren.
Bovendien geniet je in 2020 nog van een isolatiepremie van 5€ per m².

Waarom dus nog wachten om te kiezen voor spouwmuurisolatie? 

 

Is er een spouwmuur aanwezig?

Een spouwmuur is een muur met een lege ruimte (spouw) tussen binnen- en de buitenkant van uw woning. De volgende 3 basiselementen helpen u verder: leeftijd van de woning, muurdikte en gratis deskundige controle.

 

Leeftijd de woning

Woningen die na 1945 werden gebouwd, zijn meestal van een spouwmuur voorzien. Dit had toen als doel om vochtproblemen te vermijden. Doorslaand vocht had zo geen vrij spel.

 

Muurdikte van buitenaf

Als men een idee wil hebben of er al dan niet een spouw zit, is een dikte van 32 cm een indicatieve richtlijn.

Gratis deskundige controle

Om na te gaan of uw woning effectief over een spouwmuur beschikt, komt een regionaal inspecteur vrijblijvend langs. De spouwmuur wordt dan met een speciaal ontwikkelde spouwcamera (endoscoop) visueel geïnspecteerd. Er wordt bekeken of de spouwmuur niet vervuild is en geschikt is voor spouwmuurisolatie. De controle gebeurt volgens de kwaliteitsstandaard STS71/1.

De voordelen van spouwmuurisolatie op een rij

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.
 • Isoleren spouwmuur: Profiteer van de <a href='http://www.energiesparen.be'> premie</a> nu die er nog is. Isoleren spouwmuur: Profiteer van de premie nu die er nog is.

Spouwmuurisolatie met glaswolvlokken dankzij exclusief partnership

Iso Protect kiest bij spouwmuurisolatie bewust voor duurzame hoogrenderende glaswolvlokken. Iso Protect sloot daarvoor een exclusief partnership af met fabrikant URSA.

“Iso Protect kiest heel bewust om enkel te werken met producten van topkwaliteit. Als Belgisch fabrikant kan URSA dit als geen ander waarborgen. Van bij de eerste contacten, was er een sterke wederzijdse vertrouwensklik om een partnership te kunnen uitbouwen. Een partnership die onze klanten alleen maar ten goede komt.

Bovendien heeft Iso Protect een jarenlange professionele ervaring in het na-isoleren van dak en gevel met een nationaal verspreid klantenbestand. URSA wil als fabrikant dat hun isolatieproducten van superieure kwaliteit dan ook op de beste manier worden geplaatst bij de klant.”

Ons bedrijf is ook erkend voor de spouwmuurisolatie van Knauf.

Prijs en premies spouwmuurisolatie

Met de huidige premie van 5€/m²* ligt de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie tussen de 3 en 5 jaar. De vierkante meterprijs bij een klassieke woning schommelt tussen de €15 en de €25. Uit marktgemiddelden blijkt dat het premiebedrag voor spouwmuurisolatie tussen de €600 en €750 ligt.


Er wordt met een m²-prijs gewerkt. Deze is variabel naargelang de dikte van de spouw. Dit is ook logisch gezien er meer isolatiemateriaal gebruikt wordt en het vullen van de muur meer tijd vraagt.


Een woning kan over de verschillende buitenmuren verschillende spouwdiktes hebben. Er wordt telkens een vaste prijs op maat gemaakt voor uw spouwmuurisolatie.


* Indien de werken worden uitgevoerd door een gecertificeerd aannemer.


BTW-tarief van 6%

Bovendien is in heel wat gevallen de woning ouder dan 10 jaar: het verlaagd BTW-tarief van 6% geldt dan bij heel wat particuliere woningen.

Extra steunmaatregelen

De overheid ondersteunt nog extra als men in aanmerking komt voor de Vlaamse Verbeteringspremie. Indien men gespreid betaalt, zijn er uitermate aantrekkelijke vormen zoals de Groene Lening beschikbaar.

De Vlaamse Overheid heeft anno 2012 resultaatgerichte normen in het leven geroepen voor spouwmuurisolatie. De overheid heeft nu het voordeel dat men er zeker van is dat de toegewezen premies terecht zijn. Bij spouwmuurisolatie is deze norm gekend als STS71-1.

Werkwijze spouwmuurisolatie: van inspectie tot 30 jaar warme garantie

Uw regionaal isolatie-expert onderzoekt de staat van de buitenmuur. Hierbij wordt de kwaliteit van het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterschade van dichterbij bekeken.

Door op enkele plaatsen een minuscuul gaatje in de voegen te boren, laat dit uw adviseur toe de spouwmuur op een juiste manier te onderzoeken (o.a. naar breedte, mortelbaarden en netheid van uw spouwmuur). Dit gebeurt met behulp van een camera (endoscoop). Indien de muur geen spouwisolatie toelaat, kunt u voor een gevelisolatie opteren.

Na opmaak van uw klantendossier wordt u door onze planningsdienst gecontacteerd. In overleg met u wordt een geschikte datum van uitvoering vastgelegd.

Op de dag van uitvoering wordt er gewerkt volgens het correcte boorpatroon (zie STS 71-1). Op de kruising van stoot- en lintvoeg worden er inblaasopeningen gemaakt. Deze hebben een diameter van maximaal 22 mm.

Via de inblaasopeningen wordt de spouwmuur ingeblazen met hoogrenderende en gecertifieerde glaswolvlokken.

De inblaasopeningen worden vakkundig opgevuld met specie die de huidige kleur van uw aanwezige voeg het dichtste benadert.

De werf wordt visueel gecontroleerd en wordt op een propere manier verlaten.

Uw woning is nu geïsoleerd en zal vanaf de eerste dag een energiebesparing opleveren. Uw woning kan nu in waarde stijgen.

Er kan na de werken geopteerd worden voor een deskundige warmtescan, deze geeft u naast de gehanteerde STS71-1 normering, de bevestiging van een kwalitatieve na-isolatie.

1. Verwerking glaswolvlokken

2. Toepassen boorpatroon

3. Visuele inspectie

4. Inblazen isolatiemateriaal

5. Vakkundig opgevulde spouw

6. Sluitend eindresultaat

Spouwmuurisolatie: doe-het-niet-zelf

Het inbrengen van spouwmuurisolatie vergt een doorgedreven kennis en ook het juiste materiaal en machines. Bovendien heb je enkel recht op premies indien de spouwmuurisolatie werd uitgevoerd door een erkend installateur. Laat het dus uitvoeren door een gecertificeerd professional als Iso Protect.

Warmtescan: garantie voor succesvolle spouwmuurisolatie

Warmtescan: garantie voor succesvolle spouwmuurisolatie

Een onafhankelijk thermograaf kan optioneel een gemotiveerde warmtescan van de woning na de uitvoering van de spouwmuurisolatie nemen. Bovenop de gerespecteerde STS71/1-normering volgt een visuele bevestiging van de succesvolle isolatie.

 • Uniek in België
 • Uitgevoerd door erkend thermograaf
 • Gedetailleerde thermische beelden
 • Bevestiging van kwaliteit op uitvoering
 • Uitgebreid isolatieverslag voor eigenaar

Tevreden klanten aan het woord

"WE MERKEN DUIDELIJK EEN BESPARING TOT 20%"

“Sinds de isolatiewerken merken we duidelijk een besparing op onze energiefactuur. Dit maakt dat we zeer snel onze investering terugverdiend zullen hebben. Direct merkbaar was de constante temperatuur in de woning en niet langer de extremen in zowel de winter als de zomer.„

Familie Cottyn, Kortrijk (Walle)

"ONS WARM NEST"

“Beste, zaterdag jongstleden hebben we zoals was afgesproken onze woning laten isoleren door de mensen van Iso Protect , dit ging in de namiddag gepaard met een openspouwmuurdag. We kunnen alleen maar positieve dingen zeggen over de groep van drie man die het werk uitvoerde! We stellen ook meteen de volgende ochtend vast dat in onze woning het veel aangenamer vertoeven is. De warmte blijft langer behouden en het geluid van buitenaf is duidelijk minder. Wij zijn alvast een ZEER tevreden klant. We zeggen dit dan ook graag verder.„

Familie Moerman, Assenede

Weten wat een spouwmuurisolatie u aan verwarmingskosten zou besparen?

Laat GRATIS een isolatie-expert langskomen.

Ja, ik wil een vrijblijvend plaatsbezoek

Iso Protect erkend vakman spouwmuurisolatie met unieke garanties

Iso Protect is een fabrieksonafhankelijk installateur en heeft intussen meer dan 10.000 woningen verspreid over gans Vlaanderen en België succesvol geïsoleerd.

Dit maakt dat wij als het meest toonaangevend bedrijf in de sector garant staan voor de allerbeste producten met moderne installatietechnieken. Zo maken wij voor spouwmuurisolatie bewust de keuze voor hoogrenderende minerale glaswolvlokken die zich uitstekend lenen voor de thermische én akoestische na-isolatie van spouwmuren. Verder meer daarover.

Omdat kwaliteit voor Iso Protect van groot belang is, voldoen wij aan de strenge STS71-1 norm.