phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Vrijblijvend plaatsbezoek

Klik hier !

Spouwmuurisolatie met Iso Protect?

 • Bekrachtigende <b>warmtescan</b> Bekrachtigende warmtescan
 • meer dan <b>8000 woningen</b> succesvol geïsoleerd meer dan 8000 woningen succesvol geïsoleerd
 • Geniet nu nog van de <b>premies</b> Geniet nu nog van de premies
 • <b>Gekwalificeerde</b> product & uitvoering Gekwalificeerde product & uitvoering
 • 25 jaar <b>garantie</b> 25 jaar garantie
 • Volg <b>uw dossier</b> op de voet Volg uw dossier op de voet

Wie zijn wij?

Iso Protect is een fabrieksonafhankelijk installateur en heeft intussen meer dan 8000 woningen succesvol geïsoleerd. Dit maakt dat wij als het meest toonaangevend bedrijf in de sector garant staan voor de allerbeste producten met moderne installatietechnieken. Wij zijn over gans Vlaanderen actief.

Is uw spouw geschikt?

Een spouwmuur is een muur met een lege ruimte (spouw) tussen binnen- en de buitenkant. De volgende 3 basiselementen helpen u verder: leeftijd van de woning, muurdikte en gratis deskundige controle.

Leeftijd de woning

Woningen die na 1945 werden gebouwd, zijn van een spouwmuur voorzien. Dit had toen als doel om vochtproblemen te vermijden.

Muurdikte van buitenaf

Als men een idee wil hebben of er al dan niet een spouw zit, is een dikte van 32 cm een indicatieve richtlijn.

Gratis deskundige controle

Om na te gaan of de spouwmuur niet vervuild is komt een regionaal inspecteur vrijblijvend langs om met een speciaal ontwikkelde spouwcamera (endoscoop) een visuele check te doen. De controle gebeurt volgens de kwaliteitsstandaard STS71/1.

Lees minder

Lees meer

Hoe isoleren we spouwmuren?

Spouwmuurisolatie gebeurt met hoogrenderende glaswolvlokken. Deze worden van buitenaf met behulp van specifiek ontwikkelde machines ingeblazen.

Er worden vooraf enkele controlegaten geboord om d.m.v. een kleine camera (endoscoop) de staat van de spouw te inspecteren. Nadien worden gaatjes met een maximale diameter van 22 mm geboord. Dit gebeurt volgens een welbepaald boorpatroon. De exacte plaats van het boorgat is op de kruising van lint- en stootvoeg. Dit boorgat noemt men een inblaasopening. Via deze opening wordt de spouw met gecertificeerde glaswolvlokken ingeblazen.

Inblaasopeningen worden na het opvullen vakkundig opgevuld. Hier gebruikt men specie die het oorspronkelijke kleur van de voeg het best benadert. Een visuele controle van de werfplaats gebeurt bij beëindiging van de werken. Kort nadien voert een erkend en onafhankelijk thermograaf, kosteloos, een warmtescan uit. Deze bevestigd een kwalitatieve na-isolatie van de spouwmuur.

Oorspronkelijk was er geen kwaliteitsstandaard voor spouwmuurisolatie. Dit bracht een wildgroei in de isolatiesector met zich mee. In 2012 heeft de Vlaamse Overheid dit een halt toegeroepen door resultaatgerichte normen op te leggen. De norm is voor de spouwmuurisolatie beter gekend als STS71-1. Iso Protect is uiteraard erkend specialist voor spouwmuurisolatie.

Lees minder

Lees meer

Premies spouwmuurisolatie

Prijs spouwmuurisolatie?

Met de huidige premie van 6€/m² ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 5 jaar. De vierkante meterprijs bij een klassieke woning schommelt tussen de 15€ en de 25€. Uit marktgemiddelden blijkt dat het premiebedrag tussen de 600 en 750€ ligt.

Er wordt met een m²-prijs gewerkt. Deze is variabel naargelang de dikte van de spouw. Dit is ook logisch gezien er meer isolatieproduct gebruikt wordt en het vullen van de muur meer tijd vraagt.

Een woning kan over de verschillende buitenmuren verschillende spouwdiktes hebben. Er wordt tekens een vaste prijs op maat gemaakt.

BTW-tarief van 6%

Bovendien is in heel wat gevallen de woning ouder dan 10 jaar: het verlaagd BTW-tarief van 6% geldt dan bij heel wat particuliere woningen.
 

Extra steunmaatregelen

De Overheid ondersteunt nog extra als men in aanmerking komt voor de Vlaamse Verbeteringspremie. Zo men liever gespreid betaalt zijn er uitermate aantrekkelijke vormen, zoals de Groene Lening, beschikbaar. 

Lees minder

Lees meer

Zorgeloos in 1 dag naar duurzame spouwmuurisolatie

1. Verwerking glaswolvlokken

2. Toepassen boorpatroon

3. Visuele inspectie

4. Inblazen isolatiemateriaal

5. Vakkundig opgevulde spouw

6. Sluitend eindresultaat

warmtescan

Warmtescan bevestigt impact

 • Uniek in België
 • Uitgevoerd door erkend thermograaf
 • Gedetailleerde thermische beelden
 • Bevestiging van kwaliteit op uitvoering
 • Uitgebreid isolatieverslag voor eigenaar

Warmtescan: uw garantie op een perfect uitvoerde spouwmuurisolatie

Na de uitvoering van de spouwisolatie kan optioneel een warmtescan door een onafhankelijk thermograaf plaatsvinden. De unieke 25 jaar garantie wordt door middel van deze warmtescan bekrachtigd. Het isolatieverslag van deze onafhankelijke scan is ook voor de eigenaar van het gebouw bestemd. Een beeld zegt meer dan duizend woorden: zo kan men het verschil niet alleen voelen maar ook zien.

"We merken duidelijk een besparing tot 20%"

Sinds de isolatiewerken merken we duidelijk een besparing op onze energiefactuur. Dit maakt dat we zeer snel onze investering terugverdiend zullen hebben. Direct merkbaar was de constante temperatuur in de woning en niet langer de extremen in zowel de winter als de zomer.

Familie Cottyn, Kortrijk (Walle)

"Ons warm nest"

Beste, zaterdag jongstleden hebben we zoals was afgesproken onze woning laten isoleren door de mensen van iso protect , dit ging in de namiddag gepaard met een openspouwmuurdag. We kunnen alleen maar positieve dingen zeggen over de groep van drie man die het werk uitvoerde ! We stellen ook meteen de volgende ochtend vast dat in onze woning het veel aangenamer vertoeven is . De warmte blijft langer behouden en het geluid van buitenaf is duidelijk minder. Wij zijn alvast een ZEER tevreden klant . We zeggen dit dan ook graag verder.

Familie Moerman, Assenede

Werd u hiermee verder geholpen?

Ja   Nee