Spouwmuurisolatie Antwerpen

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Antwerpen

Wist u dat u in Antwerpen met een slecht geïsoleerde muur van uw woning aan een warmteverlies van 50% en zelf meer kunt lijden? Hierdoor zal u meer stoken en schiet uw energiefactuur de hoogte in. Ook worden er eveneens meer broeikasgassen vrijgelaten . Geen enkele Antwerpenaar ziet graag deze rekening toekomen op het einde van de maand.

Het na-isoleren van uw spouwmuur kan u tot 30% doen besparen op energie. Een dergelijke investering bij Iso Protect geeft u bovendien een optimaal wooncomfort en is snel terugverdiend.

Spouwmuurisolatie Antwerpen

Iso Protect, erkend isolatiespecialist in regio Antwerpen

Iso Protect, met vestiging nabij Antwerpen, is actief over uw volledige regio. Als erkend specialist in spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en isolatie van platte daken hebben wij reeds sinds 2003 kunnen werken aan een groot tevreden klantenbestand in uw buurt. 

Wilt u meer in detail weten wat een spouwmuurisolatie u precies aan verwarmingskosten kan besparen? Laat gratis een van onze isolatie-experten langskomen bij u thuis.

Spouwmuurisolatie Antwerpen

Wat is een spouwmuur?

Ook in Antwerpen staan reeds veel oudere gebouwen. Deze zijn meestal gebouwd met een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. De twee muren staan evenwijdig ten opzichte van elkaar met enkele centimeters lucht tussen. Deze open ruimte noemt men de spouw, dit voorkomt vochtdoorslag en heeft daarbij ook een isolerende werking.

Om uw huis grondiger te isoleren kan deze open ruimte opgevuld worden met isolatiemateriaal, waardoor uw wooncomfort aanzienlijk verbetert.

Hoe gebeurt de plaatsing van spouwmuurisolatie

1. We onderzoeken uw buitenmuur naar de kwaliteit van het voegwerk, het soort gevelsteen en mogelijk vorst- of waterschade.

2. Op enkele plaatsen wordt een gaatje in de voegen geboord om de gepastheid van uw spouwmuur na te gaan. Gebruikmakend van een camera (endoscoop) wordt zowel de breedte, de mortelbaarden als de netheid van uw spouwmuur bekeken.

3. U zal vervolgens gecontacteerd worden om samen naar een geschikte uitvoeringsdatum te zoeken.

4. Volgens het correcte boorpatroon worden zorgvuldig inblaasopeningen gemaakt met een maximale diameter van 22 milimeter.

5. Langs deze openingen worden de hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken ingeblazen. Het inblazen van de glaswol stoot geen schadelijke stoffen uit en is compleet brandveilig.

6. Nadien vullen we de boorgaten met de nodige deskundigheid en gelijk kleurige mortel terug op.

7. Na controle van de uitgevoerde werken laat de vakman uw woning netjes achter en zal u onmiddellijk energie besparen dankzij de isolatie.

8. Uiteindelijk kan nog geopteerd worden om een warmtescan te laten uitvoeren van uw woning door een onafhankelijke thermograaf. Een visuele bevestiging hiervan zal u nadien toegestuurd worden.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Bij verschillende oudere huizen is er reeds spouwmuurisolatie aanwezig. Vaak werd dit gedaan met oudere isolatiematerialen, zoals steenwol en schuim. Deze materialen hebben namelijk het grote nadeel dat ze na verloop van tijd kunnen verzakken. Dit resulteert in slechts een halfgeïsoleerde muur, waardoor deze zijn isolatiewaarde verliest. Hierdoor gaat er veel warmte verloren.

Iso Protect haalt voor u de oude spouwmuurisolatie weg en zal er nieuwe glaswolvlokken inblazen. Dit gebeurt door het verpulveren van de oude isolatie met behulp van een straalmiddel. Het verpulverde materiaal wordt daarna opgezogen. De spouw komt zo terug vrij voor nieuwe isolatie.

Onze referenties in Antwerpen

Iso Protect bekomt haar uitstekende kwaliteit door het voeren van een goed voorbereidend onderzoek. Wij zetten professionele mensen in en maken gebruik van uitstekende producten. Ook wordt er steeds gezocht naar de beste oplossing op maat voor u als klant. 

De beste kwaliteit en voortdurende innovatie zorgt ervoor dat wij u de grootste referentielijst kunnen voorleggen in uw regio. Uw eigendom was een grote investering voor u en daar willen wij bewust mee omspringen. 

Getuigenis spouwmuurisolatie in Antwerpen

Mevr. Stevens-Rypens
17/05/2011, Mortsel

“ Allereerst bedanken wij de binnendienst voor de vriendelijke en snelle afwerking van ons dossier. Wat de werken betreft hebben we geen enkele opmerking, zowel Alain als Jo hebben voortreffelijk werk geleverd zowel qua inzet, beleefdheid en gedienstigheid. Ze hebben alles proper achter gelaten na het beëindigen van de werken. Proficiat! We zijn over de ganse lijn zeer tevreden en zullen zeker reclame maken voor jullie firma. We hebben ook de indruk dat er minder lawaai van de straat binnenkomt. „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

Uw voordelen dankij spouwmuurisolatie

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.
 • Isoleren spouwmuur: Profiteer van de <a href='http://www.energiesparen.be'> premie</a> nu die er nog is. Isoleren spouwmuur: Profiteer van de premie nu die er nog is.

Vakmanschap spouwmuurisolatie Antwerpen

Enkel vakmanschap bij uw spouwmuurisolatie

U kunt een investering in spouwmuurisolatie enorm beperken wanneer u beroep doet op een vakman. Deze werkt namelijk met de juiste uitvoeringstechnieken en materialen. Iso Protect is de aannemer bij uitstek in Antwerpen en garandeert u een uitstekend rendement van de spouwmuurisolatie.

Op voorhand wordt een grondige diagnose gesteld op basis van onze jarenlange ervaring in uw streek. We beschikken over de juiste inzichten en competenties. Alle aspecten van uw woning worden met oog op detail geïnspecteerd. 

Spouwmuurisolatie Antwerpen URSA glaswolvlokken

Uitstekende producten dankzij exclusief partnerschap

Iso Protect heeft een exclusief partnerschap gesloten voor het na-isoleren van woonvestigingen met hoogrenderende glaswolvlokken met URSA, dé isolatie-expert in minerale wol. De unieke inblaas wol werd geproduceerd om niet geïsoleerde spouwmuren te voorzien van een thermische en akoestische na-isolatie. Uw metselwerk blijft immers volledig intact. 

URSA Pure Floc KD behaalt de beste isolatiewaarde met betrekking tot na-isolatie van spouwmuren. Het materiaal heeft een lambda-waarde λ (de isolerende waarde van een materiaal) van maar liefst 0,034. Hoe hoger deze waarde is, hoe meer de warmte geleid wordt en dus hoe slechter het materiaal isoleert. Een lagere lambda-waarde zorgt dus voor een hoger rendement van de spouwisolatie.

Iso Protect kiest ervoor alleen te werken met producten van uitstekende kwaliteit. Belgische fabrikant URSA, met hoofdzetel nabij Antwerpen, kan dit als geen ander garanderen. Reeds bij het begin van de samenwerking was er een sterk wederzijds vertrouwen. Deze uitstekende partnerschap komt u als klant dan ook alleen maar goed uit. Iso Protect is ook erkende aannemer voor spouwmuurisolatie in Antwerpen.

Prijzen voor uw spouwmuurisolatie

U vraagt zich uiteraard af hoeveel spouwmuurisolatie u zal kosten. De prijs per vierkante meter voor een traditionele woning ligt bij Iso Protect tussen de €20 en €29, plaatsing inclusief. U krijgt hiervoor een energiepremie van €5,-/geïsoleerde m2 van de netbeheerder.

Uw totale kosten op het einde van deze investering hangt dus af van het aantal m2 isolatiemateriaal dat er voor uw woning nodig is en de energiepremie in Antwerpen.

Spouwmuurisolatie is een erg simpele en betaalbare optie.U kunt steeds onze prijzen vergelijken met die van gevelisolatie. Vaak is de woonst ook reeds ouder dan 10 jaar. In dit geval kunt u ook genieten van een BTW-tarief van slechts 6%.

  Prijs/m2 Premie/m2 Btw-tarief
Spouwmuurisolatie €20 - €29 €5 6%

Uw premies

Geen enkele investering heeft een dergelijk groot terugverdieneffect als spouwmuurisolatie. U kunt ook bij uw isolatiewerken steeds rekenen op een isolatiepremie van de overheid en de netbeheerder.Verdere optimalisatie kan door verschillende overheidsinstanties. De ligging van het gebouw bepaalt welke isolatiepremies en/of fiscale voordelen u toegeschreven kunnen worden. 

Het is nog mogelijk om in 2020 een premie voor spouwmuurisolatie aan te vragen. Dit houdt in dat u een investering in spouwmuurisolatie bij Iso Protect veel sneller kunt terugverdienen. Er zijn momenteel twee premies waarvan u kunt genieten: 

1. Met de isolatiepremie van de netbeheerder krijgt u €5,-/geïsoleerde m2 terug. Uw woning dient echter voor 2006 aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet. Ook moet er een professioneel isolatiebedrijf zoals Iso Protect insgeschakeld worden voor de werken. Als specialist reiken wij immers een verklaring uit dat er gewerkt wordt conform de Technische Specificatie eisen STS 71.1.

2. Wilt u ook aanspraak maken op de totaalrenovatiebonus (BENO-pass)? Dit kan wanneer u in een periode van 5 jaar zeker 3 energiebesparende investeringen treft die u uiteraard energie doen besparen. De bonus voor een appartement bedraagt €625,-. Een eengezinswoning krijgt hiervoor een bonus van €1250,-. Bij elke extra groene investering verhogen deze bedragen. 

Hoeveel bespaar ik met spouwmuurisolatie per jaar?

Dankzij spouwmuurisolatie kan u jaarlijks bij een open bebouwing tot wel €600,- aan energiekosten besparen. De exacte getallen zijn echter afhankelijk van het soort isolatiemateriaal, de totaal geïsoleerde oppervlakte en de actuele gasprijs.

Is er een spouwmuur aanwezig in uw woning?

Van ieder huis kan op verschillende manieren nagegaan worden of er een spouwmuur aanwezig is. 

 • Wanneer er op de bouwplannen plaats te zien is tussen de binnen- en buitenmuur.
 • Dateert uw woning al van voor 1920, dan zal er hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur zijn, omdat men toen huizen met een enkele muur optrok.
 • De dikte van uw buitenmuren kan ook aantonen of er al dan niet een spouwmuur is. Als de muur meer dan 25cm dik is, is er een spouw. Indien de breedte van de muur minder dan 25cm bedraagt, heeft uw woning geen ofwel een erg dunne spouw. U kunt een klein gaatje boren in de voeging van uw buitenmuur bij twijfel. Als de boor doorschiet tijdens het boren is er een spouw. Let op dat de open ruimte een minimale breedte van 5cm moet hebben alvorens er spouwmuurisolatie ingespoten kan worden.
 • Luchtkokers in de gevel wijzen ook op de aanwezigheid van een spouwmuur. Indien dit het geval niet is, duidt dit niet per se op het ontbreken van een spouw.
 • Is uw woning gemetseld met dwarsliggende stenen, dan zal er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn. Dit wijst op volle buitenmuren en is er dus geen ruimte tussen de binnen- en buitenmuur.

Jammer genoeg is niet elke woning voorzien van een spouwmuur die geschikt is voor spouwmuurisolatie. Ook de staat van de gevel moet bekeken worden. Verkeerd deze in een goede of slechte staat? 

Ook eisen experts uit Antwerpen een propere spouw. Er zal voor de uitvoering nagegaan worden of er zeker geen spouwmuurvervuiling is. 

Indien uw buitenmuur ongeschikt verklaard wordt voor spouwmuurisolatie, kunt u nog steeds opteren voor gevelisolatie. Deze isolatietechniek biedt u een uitstekend alternatief die aangebracht wordt aan de buitenkant van uw buitenmuur. Hierbij wordt de gevel in een nieuw jasje gestoken door middel van een nieuwe afwerking in pleister of gevelbekleding. 

U zult vrijwel onmiddellijk het energiebesparend voordeel merken en er zullen zich door de isolatie ook geen vochtproblemen meer voordoen. 

Wilt u ook de garantie dat uw spouw op de juiste manier geïsoleerd wordt?

Dankzij de technische kwaliteit van onze interventies en onze controles, kunnen wij u serieuze en behoorlijke garanties aanbieden. Die garanties zijn ook het resultaat van onze interne bedrijfscultuur. Een nauwe samenwerking met fabrikanten, leveranciers en ons eigen studiebureau nabij Antwerpen is daarvoor de hoeksteen. Dankij deze manier van handelen kunnen wij voor iedere situatie een unieke oplossing aanbieden. Ook is voortdurende feedback van u als klant een niet te ontbreken aspect in het garanderen van de beste dienstverlening in uw streek. 

Het isoleren van glaswolvlokken wordt bovendien 30 jaar gewaarborgd!

Er worden ook steekproeven van onafhankelijke deskundigen uitgevoerd. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft Iso Protect 3 voorwaarden voor. De geschikte producten, uitvoerders en uitvoeringswijzen waarborgen een succesvolle uitkomst van de na-isolatie.

Iso Protect kan u dan ook voorzien van het nodige vakmanschap om u in het beste van alle 3 deze voorschriften te voorzien. 

Deze vermoedens kunnen u niet langer tegenhouden!

 • Een spouwmuur veroorzaakt vochtproblemen.

In tegendeel zelf, spouwmuurisolatie heeft juist een vocht bestrijdend effect. Hierdoor is de kans dat regenwater de warme muur doorslaat is veel kleiner. 

 • Een vervuilde spouw kan niet meer gerenoveerd worden.

Bij spouwmuurvervuiling zal onze vakman de spouw eerst helemaal proper maken vooraleer deze op te vullen met isolatiemateriaal. 

 • Een geïsoleerde spouwmuur kan niet meer na-geïsoleerd worden.

Dit kan ongetwijfeld wel, Iso Protect verwijdert eerst volledig de aanwezige spouwmuurisolatie. Door het verpulveren van de oude isolatie met een straalmiddel kan het terug opgezogen worden. Hierna kan de spouw weer na-geïsoleerd worden. Er zullen daarbovenop ook geen vochtproblemen meer optreden. 

Hebt u nog vragen of twijfelt u over verschillende isolatieopties? Laat gratis een kenner langskomen bij u thuis te Antwerpen om een eerste diagnose te maken van uw spouwmuur.