Spouwmuurisolatie Brugge

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Brugge

Weet u dat u in Brugge met een slecht geïsoleerde wand van uw woning een warmteverlies van 50% kan hebben? Dit resulteert in een hoger verbruik, waardoor uw energiefactuur stijgt en er ook meer broeikasgassen in de atmosfeer terechtkomen. Geen enkele Bruggeling is dan ook blij wanneer deze rekening op het einde van de maand aankomt.

De na-isolatie van uw spouwmuur kan u tot 30% besparen op uw verbruik. Investeren in spouwmuurisolatie met Iso Protect geeft u ook een beter wooncomfort en is snel terugverdiend. 

Spouwmuurisolatie Brugge

Iso Protect, erkend isolatie-expert in regio Brugge

Iso Protect is actief in de hele regio. Als erkend West-Vlaams expert in spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitenmuurisolatie en isolatie van platte daken, zijn we al 17 jaar in staat om een groot vertrouwd klantenbestand op te bouwen in Brugge en omstreken. 

Wilt u precies weten wat een spouwmuurisolatie u aan stookkosten bespaart? Laat dan gratis een van onze isolatie-experts uw woning komen bezoeken.

Na-isoleren spouwmuur Brugge

Wat is een spouwmuur?

In Brugge staan reeds talrijke oudere vestigingen. Deze zijn meestal opgetrokken met een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. De twee muren staan evenwijdig tegenover elkaar met een paar centimeters ruimte tussen. Deze ruimte wordt de spouw genoemd en is erg functioneel om vochtdoorslag te voorkomen en daarbij ook de woning te isoleren. 

Deze open ruimte tussen de twee muren wordt opgevuld met glaswolvlokken en zo bekomt u een nog warmer en gunstiger wooncomfort.

Hoe wordt spouwmuurisolatie bij u thuis geplaatst?

1. Uw buitenmuur wordt geanalyseerd. We kijken naar de kwaliteit van de voegen, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterschade.

2. Er worden op specifieke plaatsen gaten geboord in de voegen om de geschiktheid van uw spouw te inspecteren. Met behulp van een endoscoop worden de breedte, de mortels en de reinheid van uw spouwmuur onderzocht.

3. Vervolgens wordt u gecontacteerd door onze planningsafdeling. In overleg met u wordt een geschikte uitvoeringsdatum vastgesteld.

4. Nauwkeurige inblaasopeningen worden volgens het juiste boorpatroon geboord. Deze hebben een maximale diameter van 22 mm.

5. Hierlangs worden de hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken ingeblazen. Het inblazen van het isolatiemateriaal stoot geen schadelijke materie uit en is volledig brandveilig.

6. De boorgaten worden vervolgens opnieuw gevuld met de nodige vakkennis en gelijkmatig gekleurde mortel.

7. Na een laatste analyse van de werken wordt uw huis schoon achtergelaten en bespaart de isolatie u vrijwel direct energie.

8. U kunt dan ook kiezen voor een warmte-scan van uw woning door middel van een onafhankelijke thermograaf. De visuele bevestiging wordt u toegestuurd.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Verschillende oudere huizen hebben al spouwmuurisolatie. Dit werd vaak gedaan met oudere isolatiematerialen, zoals steenwol en schuim. Het grootste nadeel van deze isolatiematerialen is dat ze na enkele jaren kunnen zinken en de muur niet meer volledig geïsoleerd is. Hierdoor verliest de isolatie veel waarde en verliest u veel warmte.

Iso Protect verwijdert de bestaande spouwmuurisolatie en blaast in plaats daarvan nieuwe spouwmuurisolatie in. Het oude isolatiemateriaal wordt verdund met een straalmiddel. De verpulverde isolatie wordt vervolgens uit de spouw gezogen zodat deze weer vrijkomt.

Onze referenties in Brugge

We verkrijgen onze solide kwaliteit door het maken van een goede eerste analyse. Iso Protect zet ervaren en gedreven mensen in en gebruikt de allerbeste producten. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar de beste maatwerkoplossingen voor u als klant.

De mix van zowel eersteklas kwaliteit als continue innovatie zorgt ervoor dat we u de grootste referentielijst kunnen voorleggen, ook vanuit Brugge. Uw eigendom is immers een investering van groot belang geweest voor u. We behandelen het met de grootste zorg en respect. 

Getuigenis spouwmuurisolatie in Brugge

Dhr. Platteeuw
27/01/2015, Brugge

“ Beste,

1 Professionele aanpak van uw uitvoerders.
2 Alles binnen de vooropgestelde termijn,afspraken en bestek.
3 Alles mooi afgewerkt en werf proper verlaten.

waarvoor dank! „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

Uw voordelen

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw <a href='https://www.energiesparen.be/bouwen-en-verbouwen/energiewinstcalculators/energiewinst-spouwmuurisolatie '>energiewinst</a>. De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw energiewinst.
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.
 • Isoleren spouwmuur: Profiteer van de <a href='http://www.energiesparen.be'> premie</a> nu die er nog is. Isoleren spouwmuur: Profiteer van de premie nu die er nog is.

Vakman spouwmuurisolatie Brugge

Waarom vakmanschap van groot belang is bij uw spouwmuurisolatie

Alleen wanneer u naar een specialist gaat voor een investering in spouwmuurisolatie is het een beperkte investering. Een vakman werkt met de juiste bouwtechnieken en producten.

Iso Protect is de aannemer bij uitstek in Brugge. Wij garanderen u een uitstekende efficiëntie van de spouwmuurisolatie. Dit doen we door vooraf een grondige analyse te maken aan de hand van onze jarenlange ervaring in uw regio. Daarnaast beschikken we ook over de juiste inzichten en competenties, waarbij we alle aspecten van uw woning onder de loep nemen. 

Spouwmuurisolatie Brugge URSA glaswolvlokken

Uitstekende producten dankzij exclusief partnerschap

Iso Protect heeft een exclusief partnerschap gesloten voor het na-isoleren van woonsten met de Belgische fabrikant URSA, dé isolatie-expert in hoogrenderende glaswol. Deze inblaaswol werd speciaal ontwikkeld voor de thermische en akoestische na-isolatie van niet geïsoleerde spouwmuren. Hierbij blijft uw metselwerk ook volledig intact.

URSA Pure Floc KD behaalt namelijk de beste isolatiewaarde aangaande de na-isolatie van spouwmuren. Het heeft een lambda-waarde λ (de isolerende waarde van een materiaal) van wel 0,034. Hoe lager deze waarde, hoe beter het rendement van de spouwisolatie is. 

Wij kiezen ervoor enkel te werken met de beste producten. Bij de Belgische fabrikant URSA kunt u daar zeker van zijn. Er was vanaf het begin een sterk wederzijds vertrouwen. Deze exclusieve samenwerking komt u als klant alleen maar ten goede. Iso Protect is ook een erkend ondernemer voor spouwmuurisolatie in Brugge.

Prijzen voor spouwmuurisolatie

Natuurlijk vraag u zich af hoeveel spouwmuurisolatie u zal gaan kosten. Bij Iso Protect schommelt de prijs per vierkante meter voor een standaard huis tussen €20 en €29 met installatie inbegrepen. Hiervan ontvangt u een energiepremie van €5/geïsoleerde vierkante meter van de netbeheerder.

Uw afrekening op het einde van deze investering is dus afhankelijk van het aantal m2 isolatiemateriaal dat benodigd is voor uw pand en de energiepremie in Brugge.

Spouwmuurisolatie kan heel erg eenvoudig zijn en is ook goedkoper dan gevelisolatie. Als u hierover bedenkingen heeft, kunt u altijd onze tarieven vergelijken met die van gevelisolatie. In veel gevallen is het huis al ouder dan 10 jaar. Als dit voor u het geval is, kunt u ook van een verlaagd BTW-tarief van 6% profiteren.

  Prijs/m2 Premie/m2 Btw-tarief
Spouwmuurisolatie €20 - €29 €5 6%

Uw energiepremies

Geen enkele investering heeft zo'n hoog rendementsniveau als spouwmuurisolatie. U kunt bovendien altijd rekenen op een isolatiepremie van de staat en de netbeheerder voor uw isolatie. Verscheidene overheidsinstellingen zijn immers actief op het gebied van verdere optimalisering. Naargelang de locatie van het gebouw kunnen u diverse isolatiepremies en/of fiscale voordelen worden toegewezen. 

In 2020 kunt u nog aanspraak maken op een premie voor spouwmuurisolatie. Dit houdt in dat u een investering in spouwmuurisolatie nog sneller kunt terugverdienen met Iso Protect. Momenteel kunt u nog genieten van twee premies:

1. Met de isolatiepremie van de netbeheerder krijgt u €5,-/geïsoleerde m2 terug. Hiervoor moet uw woning voor 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Een ervaren isolatiebedrijf als Iso Protect moet ook worden ingeschakeld. Als specialist verklaren wij dat wij werken volgens de Technische Specificatie-eisen STS 71.1.

2.Wilt u ook gebruik maken van de totale renovatiepremie (BENO-pass)? Dat kan als u minstens 3 energiebesparende investeringen doet binnen de 5 jaar, die u natuurlijk energie besparen. Als u een appartement heeft, bedraagt de premie €625. Een eengezinswoning krijgt een premie van €1250. Deze vergoedingen worden nog eens verhoogd voor elke extra groene investering die u maakt. 

Hoeveel bespaar ik met spouwmuurisolatie per jaar?

Spouwmuurisolatie kan u tot € 600 per jaar aan energiekosten uitsparen, voor open gebouwen. De concrete cijfers zijn echter afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal, de volledige oppervlakte van de isolatie en de gasprijs die op dat moment geldt. 

Hoe kunt u zien of er een spouwmuur aanwezig is in uw woning?

Er zijn verschillende manieren om te controleren of er een spouwmuur in uw huis is.

 • Als er een ruimte zichtbaar is op de bouwtekeningen tussen de binnenste en buitenste wand.
 • Als uw pand van voor 1920 dateert, zal er waarschijnlijk geen spouwmuur zijn, want in vroeger tijden bouwde men huizen met slechts een enkele buitenmuur.
 • De dikte van uw buitenmuren kan ook aangeven of er al dan niet een spouwmuur is. Als de muur breder is dan 25 cm, is er sprake van een spouw. Als de dikte van de muur minder dan 25 cm is, heeft uw huis geen of een zeer dunne spouw. Bij twijfels kunt u een klein gaatje in de voeg van uw buitenmuur boren. Als de boor doordringt tijdens het boren, is er een spouw. Opgelet, de open ruimte moet minstens 5 cm breed zijn vooraleer u over spouwmuurisolatie kan spreken.
 • Als er in de gevel luchtkanalen zitten, wijst dit op de aanwezigheid van een spouwmuur. Als dit niet het geval is, betekent dit niet per se dat er geen spouwmuur is.
 • Als uw huis is opgetrokken uit bakstenen, zal er vermoedelijk geen spouwmuur zijn. Dit betekent dat uw buitenmuren vol zijn en er dus tussen de binnen- en buitenmuur geen ruimte is.

Niet iedere woning heeft een spouwmuur die zich leent voor spouwmuurisolatie. Er moet ook rekening worden gehouden met de conditie van de gevel. In welke staat verkeert de gevel?

De Brugse experts eisen ook een zuivere spouw. Voorafgaand aan de uitvoering wordt nagegaan of er geen spouwmuurvervuiling is.

Als uw buitenmuur niet geschikt is bevonden voor spouwmuurisolatie, kunt u alsnog kiezen voor gevelisolatie. Deze isolatietechniek zorgt voor een ideale isolatie aan de buitenzijde van uw buitenmuur, waardoor de gevel ook een nieuwe look krijgt. Dit gebeurt door middel van een nieuwe bekleding in gips of wandbekleding.

U ervaart direct het energiezuinige effect en de isolatie voorkomt bovendien vochtproblemen

Wilt u ook de garantie dat uw woning op de beste manier geïsoleerd wordt?

Door de technische kwaliteit van onze interventies en onze controles kunnen Iso Protect u serieuze en degelijke zekerheden bieden. Deze garanties zijn ook het product van ons bedrijfsintern beleid en van sterke partnerschappen met de fabrikanten en de leveranciers. Deze aanpak laat ons toe om voor elke situatie een oplossing die op maat gemaakt is, aan te bieden. De regelmatige feedback van u als afnemer is ook een essentieel aspect om de beste service in uw regio te kunnen verzekeren.

Het isoleren van glaswolvlokken wordt bovendien 30 jaar gewaarborgd!

De steekproeven worden door onafhankelijke deskundigen uitgevoerd. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft ons 3 criteria voor. De juiste producten, uitvoerders en werkwijzen garanderen een positief resultaat van de na-isolatie.

Iso Protect kan u dus het nodige vakmanschap leveren om u het beste van deze 3 eisen te kunnen aanbieden. 

Deze veronderstellingen kunnen u niet langer tegenhouden!

 • Een spouwmuur veroorzaakt vochtproblemen.

Spouwmuurisolatie daarentegen heeft zelf een vochtwerende eigenschap. Dit verkleint de kans dat regenwater de muur binnendringt.

 • Een vervuilde spouw kan niet meer hersteld worden.

In geval van vervuiling van de spouwmuur zullen onze experten de spouw eerst volledig proper maken alvorens de spouw opnieuw te isoleren.

 • Een geïsoleerde spouwmuur kan niet meer geherïsoleerd worden.

Iso Protect kan dit echter wel degelijk doen door de spouwmuurisolatie die in uw woning aanwezig is in eerste instantie volledig te verwijderen. Door de oude isolatie te verpulveren met een straalmiddel kan deze worden opgezogen om de spouw nadien opnieuw te isoleren. Bovendien zijn er zich geen vochtproblemen meer voordoen.

Heeft u nog steeds vragen of vraagt u zich af wat de verschillende isolatiemogelijkheden zijn? Laat dan kosteloos een vakkundige langskomen om een diagnose te maken van de spouwmuur.