Spouwmuurisolatie Leuven

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Leuven

Wist u dat u in Ardooie met een slecht geïsoleerde muur van uw huis een warmteverlies van wel 50% kunt hebben? U gaat vervolgens meer stoken waardoor uw energiefactuur de hoogte in schiet en er eveneens meer schadelijke gassen vrijkomen. Niemand betaalt dan ook graag een dure energierekening op het einde van de maand.

De na-isolatie van uw spouwmuur kan tot 30% besparen op energie. Iso Protect garandeert u bovendien een optimaal wooncomfort en een uitstekend rendement van de spouwmuurisolatie. 

Spouwmuurisolatie Leuven

Iso Protect, erkend isolatie-expert in regio Leuven

Iso Protect, met vestiging te Mechelen is actief over uw volledige regio. Als erkend specialist in spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en isolatie van platte daken hebben wij reeds sinds 2003 kunnen bouwen aan een groot tevreden klantenbestand in uw buurt. 

Wilt u te weten komen wat een spouwmuurisolatie u exact aan verwarmingskosten zal besparen? Laat gratis een van onze isolatie-vakmannen langskomen bij u thuis.

Na-isoleren spouwmuur Leuven

Wat is een spouwmuur?

In Leuven staan reeds veel oudere panden. Deze zijn gebouwd met een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. De twee wanden staan evenwijdig ten opzichte van elkaar met een paar centimeters lucht tussen. De open ruimte hiertussen noemt men de spouw. Deze ruimte heeft als functie vochtdoorslag te voorkomen en te isoleren. 

Om uw huis volledig te isoleren kan deze ruimte opgevuld worden met isolatiemateriaal en bekomt u een nog warmer en aangenamer wooncomfort.

Hoe gebeurt de plaatsing van spouwmuurisolatie

1. Uw buitenmuur wordt bekeken en beordeeld op de kwaliteit van het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterbeschadiging.

2. Op enkele plaatsen wordt een gaatje geboord in het voegsel tussen de stenen om de geschiktheid van uw spouwmuur na te gaan. Met behulp van een camera (endoscoop) wordt zowel de dikte, de mortelbaarden. Ook wordt uw spouwmuur gecontroleerd op de netheid ervan.

3. De planningsdienst van Iso Protect zal u opbellen om een geschikte uitvoeringsdatum in te plannen. 

4. Volgens het universele boorpatroon worden nauwkeurig inblaasopeningen gemaakt met een maximale diameter van 22 mm.

5. Hierlangs worden de hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken ingebracht. Het inblazen van de glaswol geen schadelijke stoffen uit en is volledig vuurbestendig.

6. Nadien worden de boorgaten met alle nauwkeurigheid. De mortel heeft volledig dezelfde kleur als het voorgaande voegsel.

7. Na controle van de werken wordt uw woning netjes achtergelaten en zal de isolatie u onmiddellijk energie doen besparen.

8. U kunt daarna nog vragen naar een warmtescan van uw pand, uitgevoerd door een onafhankelijke thermograaf. Er volgt hiervan ten slotte een visuele bevestiging.

Spouwmuurisolatie verwijderen

In verschillende oudere huizen van vroeger is er reeds isolatie in de spouw aanwezig. Dit werd dan ook geklaard met oude, minder efficiënte isolatiematerialen, zoals steenwol en schuim. Het grootste nadeel van deze materialen is dat ze na enkele jaren kunnen verzakken en er dus slechts een deel van de muur geïsoleerd blijft. Hierdoor verliest de isolatie zijn isolatiewaarde en u veel kostbare warmte.

Iso Protect neemt voor u de aanwezige spouwmuurisolatie weg en zal er in de plaats nieuwe vlokken inblazen. D.m.v. een straalmiddel kan het oude isolatiemateriaal verpulverd worden en nadien terug opgezogen worden. De spouw komt zo terug vrij voor nieuwe isolatie.

Onze referenties in Leuven

Onze firma bekomt haar uitstekende kwaliteit door het voeren van een goed voorbereidend onderzoek. Wij zetten ook goed getrainde vakmannen in en maken gebruik van de allerbeste isolatieproducten. Ook zoeken wij steeds naar beste oplossing op maat voor u als klant. 

De mix van zowel topkwaliteit als voortdurende innovatie zorgt ervoor dat wij u de grootste lijst tevreden klanten kunnen voorleggen, dus ook klanten uit Leuven. Uw eigendom was een belangrijke investering en daar gaan wij bewust mee om. 

Getuigenissen spouwmuurisolatie nabij Leuven

Dhr. Bouazza
12/06/2020, Mechelen

“Ik ben zeker tevreden over de attitude van de vakmannen. Ook voor hun aanpak van aanleg dak en isolatie!„

Mevrouw Venken
25/11/2015, Mechelen


“Beste,
Hartelijk dank voor de vlotte, professionele en vriendelijke uitvoering van de werken.„

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

De voordelen van spouwmuurisolatie op een rij

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw <a href='https://www.energiesparen.be/bouwen-en-verbouwen/energiewinstcalculators/energiewinst-spouwmuurisolatie '>energiewinst</a>. De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw energiewinst.
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.
 • Isoleren spouwmuur: Profiteer van de <a href='http://www.energiesparen.be'> premie</a> nu die er nog is. Isoleren spouwmuur: Profiteer van de premie nu die er nog is.

Vakman spouwmuurisolatie Leuven

Het belang van vakmanschap bij uw spouwmuurisolatie

Enkel wanneer voor spouwmuurisolatie naar een vakman stapt, zal de investering beperkt in kosten blijven. Een vakman werkt namelijk met de juiste uitvoeringstechnieken en producten. Iso Protect is dan ook de isolatie-expert bij uitstek in Leuven die u een mooi rendement van de spouwmuurisolatie kan garanderen.

Een grondige diagnose op voorhand is hiervoor noodzakelijk. Iso Protect heeft dan ook al jarenlange ervaring, de juiste inzichten en competenties. Hierbij worden alle aspecten van uw woning bestudeerd. 

Spouwmuurisolatie Leuven URSA glaswolvlokken

Uitstekende producten dankzij exclusief partnerschap

Iso Protect sloot een partnerschap voor het na-isoleren van spouwmuren met hoogrenderende glaswolvlokkenURSA is de isolatie-expert in minerale wol. De unieke inblaas wol werd speciaal ontwikkeld voor de thermische en akoestische na-isolatie van niet geïsoleerde spouwmuren, waarbij uw metselwerk niet aangetast wordt.

URSA Pure Floc KD behaalt de beste isolatiewaarde met betrekking tot na-isolatie van spouwmuren met een lambda-waarde λ (de isolerende waarde van een materiaal) van weliswaar 0,034. Hoe hoger deze waarde is, hoe beter de warmte geleid wordt en dus hoe minder goed het materiaal isoleert. M.a.w. hoe lager de lambda-waarde, hoe hoger het rendement van de spouwisolatie.

Wij kiezen er bewust voor alleen te werken met materialen van topkwaliteit. Belgische fabrikant URSA, met zetel nabij Leuven, kan dit als geen ander waarborgen. Van bij het begin waren beide partijen reeds overtuigd van een succesvolle samenwerking. Deze exlusieve partnerschap komt u als klant dan ook alleen maar ten goede. Iso Protect is ook erkende aannemer voor spouwmuurisolatie in Leuven.

Prijzen voor spouwmuurisolatie

Logischerwijs vraagt u zich af hoeveel de spouwmuurisolatie zal kosten. De prijs per vierkante meter voor een klassieke woning zal bij Iso Protect tussen de €20 en €29 liggen. De verplaatsing zit inbegrepen in deze prijs. U kunt hiervoor van de netbeheerder een energiepremie van €5,-/geïsoleerde m2 terugkrijgen.

De afrekening van deze investering hangt dus af van het aantal m2 isolatiemateriaal dat er voor uw woning nodig is en de energiepremie in Leuven.

De werkzaamheden bij spouwmuurisolatie is erg eenvoudig en  goedkoper dan bij gevelisolatie. Indien u twijfelt kunt u steeds onze tarieven vergelijken met die van gevelisolatie. In heel wat gevallen is de woning ook reeds ouder dan 10 jaar. U kunt in dit geval ook genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6%.

  Prijs/m2 Premie/m2 Btw-tarief
Spouwmuurisolatie €20 - €29 €5 6%

Uw premies

Geen enkele groene investering heeft zo’n groot terugverdieneffect als spouwmuurisolatie. Bovendien kunt u bij deze investering ook rekenen op een isolatiepremie van de overheid en de netbeheerder. Voor een verdere optimalisatie zijn andere overheidsinstanties actief. Afhankelijk van de ligging van het gebouw kunnen u diverse isolatiepremies en/of fiscale voordelen toegeschreven worden. 

U kunt dit jaar nog steeds een premie voor spouwmuurisolatie aanvragen. Dit houdt in dat u een investering in spouwmuurisolatie bij Iso Protect veel makkelijker kunt terugverdienen. Momenteel kunt u genieten van twee premies voor spouwmuurisolatie: 

1. Met de isolatiepremie van de netbeheerder krijgt u 5 euro,-/geïsoleerde m2 terug. De woning dient echter voor 2006 aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet om aanspraak te kunnen maken op deze premie. Ook moet er een ervaren isolatiefirma zoals Iso Protect ingeschakeld worden. Als expert in spouwmuurisolatie reiken wij immers een verklaring uit dat wij werken volgens de Technische Specificatie eisen STS 71.1.

2. Wilt u ook aanspraak maken op de totaalrenovatiebonus (BENO-pass)? Dit kan als u binnen de vijf jaar zeker drie energiebesparende acties onderneemt. Hebt u een appartement, dan bedraagt de totaalrenovatiebonus €625,-. Een eengezinswoning krijgt hiervoor een bonus van €1250,-. Dit bedrag gaat omhoog bij iedere extra groene investering. 

Hoeveel spaar ik jaarlijks uit met spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kan u bij een losstaand gebouw tot zowat €600,- per jaar aan energiekosten uitsparen. De exacte cijfers zijn natuurlijk afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal, de volledige geïsoleerde oppervlakte en de actuele gasprijs. 

Hoe kunt u zien of er een spouwmuur aanwezig is in uw woning?

Er kan van ieder huis nagegaan worden of er een spouwmuur aanwezig is. Dit kan op verschillende manieren:

 • Indien er op de bouwplannen plaats te zien is tussen de binnen- en buitenmuur.
 • Indien uw woning een bouwjaar heeft van voor 1920 zal er hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn, omdat men destijds huizen met slechts 1 enkele muur optrok.
 • De dikte van uw buitenmuren kan ook aantonen of er een spouwmuur is. Indien de muur meer dan 25 centimeter bedraagt, is er een spouw. Wanneer de breedte van de muur minder dan 25 centimeter bedraagt, heeft uw woning geen ofwel een erg fijne spouw. Bij onduidelijkheid kunt u een klein gaatje boren in de voegen van uw buitenmuur. Wanneer de boor doorschiet tijdens het boren is er een spouw. Pas op, de open ruimte dient minimaal 5 centimeter te zijn vooraleer er van spouwmuurisolatie gesproken kan worden.
 • Indien er luchtkokers aangebracht zijn in de gevel, wijst dit op de aanwezigheid van een spouw. Wanneer dit niet zo is, wil dit niet altijd zeggen dat er geen spouw is.
 • Als uw woning gemetseld is met dwarsliggende stenen zal er geen spouwmuur aanwezig zijn. Uw buitenmuren zijn dan vol, er is dus geen  ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. 

Niet iedere woning is voorzien van een spouwmuur geschikt voor isolatie. Er moet ook rekening gehouden worden met de staat van de gevel

Ook eisen experts uit Leuven een propere spouw tussen uw binnen- en buitenmuur. Er kan namelijk spouwmuurvervuiling zijn. 

Indien uw buitenmuur niet geschikt verklaard wordt voor spouwmuurisolatie, kunt u altijd opteren voor gevelisolatie. Deze isolatietechniek biedt u een ideale isolatie die aangebracht wordt langs de buitenkant van uw gevel. Hierbij krijgt uw gevel dus ook terug een volledig nieuwe look door middel van een afwerking in pleister of gevelbekleding. 

U zult er direct het energiebesparend voordeel van merken en er kunnen zich door de isolatie ook geen vochtproblemen meer voordoen. 

Wilt u ook de garantie dat uw woning op de beste manier geïsoleerd wordt?

Dankzij de technische kwaliteit van onze diagnoses en controles, zijn wij in staat u serieuze garanties aan te bieden. Die garanties zijn ook de uitkomst van onze interne bedrijfspolitiek.Een nauwe samenwerking met fabrikanten, leveranciers en ons eigen bureau nabij Leuven is daarvan de hoeksteen. Deze manier van handelen maakt het voor ons mogelijk om voor iedere specifieke situatie een oplossing op maat aan te bieden. Verder is ook voortdurende feedback van u als klant een niet te vergeten aspect in het garanderen van de beste service in uw stad. 

Het isoleren van glaswolvlokken wordt bovendien 30 jaar gewaarborgd!

Er worden op regelmatige basis steekproeven van onafhankelijke experts uitgevoerd. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft ons drie voorwaarden voor. De juiste producten, uitvoerders en uitvoeringswijzen garanderen een geslaagd resultaat van de na-isolatie.

Iso Protect kan u dan ook voorzien van het nodige vakmanschap om u in het allerbeste van alle drie deze voorschriften te voorzien. 

Deze veronderstellingen kunnen u niet langer tegenhouden!

 • Een spouwmuur veroorzaakt vochtproblemen.

In tegendeel, spouwmuurisolatie bestrijd vocht. De kans dat regenwater de muur doorslaat is juist kleiner d.m.v. de vochtafstotende particelen in de glasvezel. 

 • Een vervuilde spouw is niet meer te renoveren.

Bij spouwmuurvervuiling zullen de experten eerst zorgvuldig de spouw volledig schoon- en vrijmaken vooraleer na te isoleren. 

 • Een reeds geïsoleerde spouwmuur kan je niet meer na-isoleren.

Bij Iso Protect kan dit wel. Wij verwijderen eerst de oude spouwmuurisolatie. Met een straalmiddel wordt het oude isolatiemateriaal verpulverd en nadien opgezogen. De spouw is nu terug klaar om nageïsoleerd te worden met de glaswolvlokken van Ursa. Er zullen zich daarenboven ook geen vochtproblemen meer voordoen. 

Hebt u nog vragen of twijfelt u over verschillende isolatieopties? Laat gratis een vakman langskomen om een eerste diagnose en vrijblijvende offerte op te stellen.