Spouwmuurisolatie Lummen

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie voor uw woning in Lummen

Merkt u op dat u veel warmte verliest in uw woning? Dan is er een grote kans dat uw woning een of meerdere slecht geïsoleerde muren heeft. In plaats van 50% warmteverlies, zet Iso Protect dit met spouwmuurisolatie om naar 30% besparing aan energiekosten en 100% warmtewinning

U gaat in uw woning te Lummen minder energiekosten moeten betalen en daarbovenop genieten van een beter wooncomfort.

Uw isolatie-expert in Lummen

Sinds 2003 zijn wij actief over heel België en dus ook in Lummen. Iso Protect staat in voor de plaatsing van spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en de isolatie van platte daken. Ook hebben wij een heel mooi portfolio kunnen opbouwen van tevreden klanten doorheen de jaren. 

Maar hoeveel kan u precies besparen aan energiekosten met spouwmuurisolatie in uw woning? Deze vraag beantwoordt onze expert in Lummen heel graag aan de hand van een vrijblijvend plaatsbezoek en gratis diagnose. 

Na-isoleren spouwmuur Leuven

De spouw in uw woning

Wat houdt de spouw in uw woning precies in?

De spouw in uw muur is een open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Vroeger werden woningen vaak gebouwd met muren die tegenover elkaar stonden met enkele centimeters lucht tussen. Deze lucht in uw spouwmuur zorgt ervoor dat uw woning in de winter erg koud wordt en in de zomer veel te warm is. De ideale oplossing hiervoor is, om deze open ruimte, spouwmuur, te vullen met hoogrenderende isolatie. De isolatie vervangt de lucht en verwamt/verkoelt uw woning. 

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat u geniet van een verbeterd leefcomfort en dat u warmte bespaart. 

De plaatsing van spouwmuurisolatie door Iso Protect

1. Eerst en vooral beoordeelt onze expert in Lummen het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterbeschadiging op kwaliteit.

2. De expert boort hiervoor een gaatje in het voegsel tussen de stenen. Aan de hand van een camera (endoscoop) controleert men zowel de dikte, de mortelbaarden, de netheid alsook de geschiktheid van uw spouwmuur.

3. Van zodra u akkoord gaat met onze vrijblijvende offerte, plannen wij u een uitvoeringsdatum in volgens uw beschikbaarheid en die van onze expert in Lummen. 

4. Onze expert komt vervolgens langs om in het universele boorpatroon nauwkgezet inblaasopeningen te maken met een maximale diameter van 22 mm.

5. De expert vult uw spouwmuur met hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken. Wij zorgen ervoor dat er bij het inblazen van de glaswol geen schadelijke stoffen vrijkomen en dat uw isolatie volledig brandbestendig is.

6. Voor de afwerking, vullen wij de boorgaten met mortel in het kleur dat het dichtst bij uw voorgaande voegsel ligt.

7. Als laatst controleren we alles na de uitvoering en laten we uw woning proper achter. Uw spouwmuur is nu geïsoleeerd en u verliest geen warmte meer.

8. Heeft u hierna nog interesse in een warmtescan van uw woning als visuele bevestiging van effect van spouwmuurisolatie? Dan laten wij een onafhankelijke thermograaf langskomen. Hiermee ziet u meteen het effect op uw woning.

Spouwmuurisolatie herstellen

Is uw woning te Lummen een oudere woning waar al spouwmuurisolatie aanwezig is van ongunstige kwaliteit? Bij Iso Protect kan u hier zeker voor terecht. In oudere woningen werden er vroeger goedkopere materialen gebruikt zoals steenwol en schuim met verzakkingen van de isolatie als gevolg

Uw spouwmuur lijkt geïsoleerd in dit geval, maar helaas is dit slechts voor een deel. Doordat de isolatie niet zijn werk doet zoals het hoort en ook grotendeels afwezig is in uw muur, heeft dit amper effect. Als gevolg, gaat u vaker stoken en dus meer verbruiken en betalen

Bij Iso Protect lossen wij dit voor u op door de huidige isolatie te verwijderen, de spouw te reinigen en nadien op te vullen met nieuwe hoogrenderende isolatie. Deze glaswolvlokken worden in de spouwmuur ingeblazen en laten meteen uw isolatiewaarde omhoog gaan. 

Een tevreden klant in uw regio Lummen

Bij Iso Protect investeren wij steeds in innovatie, onderzoek en partnerships met topbedrijven. Wij kunnen u dan ook de beste expertise en kwaliteit aanbieden in regio Lummen. 

Tevreden klanten regio Lummen

Mevr. Decraene
02/10/2007, Beringen

“ De werken zijn zeer snel gepasseerd, ik heb geen last ondervonden van de mannen die bij mij zijn komen werken. Ze hebben alles ook terug mooi afgewerkt, je kan niet zien dat er aan mijn huis gewerkt is, maar het resultaat voel ik zeer goed! „

Mevr. Weyens
17/01/2018, Herk-De-Stad


“ Bedankt voor de snelle reactie. Jullie zijn zeer klantgericht en ook de installateurs waren supervriendelijk en professioneel. Proficiat! „

Dhr. Feytons
14/03/2018, Hasselt


“ Graag wou ik laten weten heel tevreden te zijn met geplaatste isolatie.
We kregen een hele toffe ploeg over de vloer. „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

Uw voordelen van spouwmuurisolatie

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.

Onze expertise bij spouwmuurisolatie

Last van hete zomers, koude winters en hoge energiefacturen? Dan helpt Iso Protect u om de juiste keuze te maken voor de isolatie van uw woning. Hiervoor heeft u een diepgaande analyse nodig van een expert en ook een voorstel op maat van uw woning te Lummen.

Dankzij onze expertise, ervaring, nauwgezette uitvoeringstechnieken en kwaliteitsvolle producten, kan u zeker zijn van het beste voorstel op maat van uw woning en wensen. 

U kan elk moment een afspraak boeken voor een gratis diagnose en vrijblijvend voorstel van onze expert nabij Lummen alvorens u beslist voor spouwmuurisolatie. 

Spouwmuurisolatie Leuven URSA glaswolvlokken

Exclusief partnerschap met URSA

Omdat kwaliteit heel belangrijk is voor Iso Protect, werken wij samen met de Belgische fabrikant URSA. Hierdoor kan Iso Protect uw woning in Lummen voorzien van uitstekende spouwmuurisolatie. De materialen van URSA staan bekend voor hun hoogrenderende kwaliteit

In Lummen maken wij voor spouwmuurisolatie gebruik van hoogrenderende glaswolvlokken. Deze bevatten minerale wol en zijn speciaal ontwikkeld voor thermische en akoestische isolatie waarbij het metselwerk niet wordt aangetast.

De glaswolvlokken van URSA hebben een isolerende waarde (lambda-waarde λ) van 0,034 λ. Deze waarde staat voor een renderende isolatiewaarde. Hoe lager de lambda-waarde, des te beter het materiaal isoleert. 

Budget voor spouwmuurisolatie

Benieuwd naar het budget dat u zal vrijmaken voor uw investering? Bij een klassieke woning kost dit tussen €20 en €29/m². Hierin zitten alle extra kosten inbegrepen zoals verplaatsingskosten, het materiaal, de controle en opkuis. Hou best rekening met het feit dat dit een richtprijs is en dus geen vaste prijs. Voor een exacte prijsberekening, laat u best hiervoor een expert gratis langskomen.

Wist u dat u met deze groene investering ook recht heeft op een isolatiepremie van uw netbeheerder? Lees hieronder meer over. 

Premies voor de spouwmuurisolatie van uw woning

Bij het kiezen van spouwmuurisolatie, kiest u ook voor de meesr rendabele investering in vergelijking met alle andere groene investeringen. De isolatie zelf heeft veel voordelen voor uw woning en u geniet daarbovenop nog van een premie bij deze investering. 

Ook in Lummen kunt u een premie voor spouwmuurisolatie aanvragen. Er bestaan twee type premies voor spouwmuurisolatie; 

 • U kan tot €5/geïsoleerde m² terugkrijgen via uw netbeheerder met de isolatiepremie. Dit kan enkel indien uw woning voor 2006 aangesloten werd op het elektriciteitsnet. Ook dient u de spouwmuurisolatie te laten uitvoeren door een ervaren isolatiefirma zoals Iso Protect. Wij werken als isolatie-expert volgens de Technische Specificatie eisen STS 71.1.

 

 • Er bestaat ook een premie onder de totaalrenovatiebonus (BENO-pass). Indien u binnen de vijf jaar minstens drie energiebesparende acties onderneemt, heeft u hier recht op. Bij een appartement bedraagt de totaalrenovatiebonus €625 en bij een eengezinswoning bedraagt de bonus €1250. Bij elke groene investering, wordt dit bedrag vermeerderd. 

Hoeveel besparen met spouwmuurisolatie? 

U kan met de investering in spouwmuurisolatie tot ongeveer €600/jaar aan energiekosten besparen. Hoeveel u precies zal besparen op uw energiefactuur, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Dit kan afhangen van het gekozen type isolatiemateriaal, de totale geïsoleerde oppervlakte en de huidige energieprijzen.

Hoe weet u of u een spouwmuur heeft? 

 • De spouwmuur is dikwijls op de bouwplannen van uw woning te zien. Deze staat afgebeeld als open ruimte tussen uw binnen- en buitenmuur. 
 • Werd uw woning voor 1920 gebouwd? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur. Er werd vroeger bij het bouwen van deze woningen slechts 1 muur opgetrokken. 
 • Een buitenmuur met een dikte van minstens 25 cm, heeft meestal een spouwmuur. Wanneer deze minder dan 25 cm is, dan is er ofwel geen spouwmuur aanwezig ofwel een heel fijne. Dit kan men opsporen door te boren. Wanneer de boor doorschiet tijdens het boren, is er spouw. Om te kunnen spreken van spouwmuur, moet de open ruimte minimum 5 cm bedragen. 
 • Indien uw gevel luchtkokers heeft, is de kans groot dat er een spouw aanwezig is. Dit wil uiteraard niet zeggen dat er geen spouw is, indien er geen luchtkokers zijn.
 • Bij een gemetselde woning met dwarsliggende stenen, is er geen spouwmuur aanwezig omdat de buitenmuren vol zijn en dus geen ruimte over hebben tussen de binnen- en buitenmuur. 

In een aantal gevallen hebben de woningen wel een spouwmuur maar zijn deze niet geschikt voor spouwmuurisolatie. De expert kijkt altijd naar de staat van de gevel. 

De spouw tussen uw binnen- en buitenmuur dient ook proper te zijn alvorens men isolatie gaat inblazen. Indien de spouwmuur is vervuild, kan dit leiden tot beschadiging van de isolatie. 

Is de buitenmuur van uw woning niet geschikt voor spouwmuurisolatie, dan kan u ook kiezen voor gevelisolatie.

Gevelisolatie heeft als voordeel dat uw woning enerzijds wordt geïsoleerd en dat uw gevel anderzijds in een nieuw jasje wordt gestoken. U kiest hierbij een afwerking naar keuze voor uw gevelbekleding. 

Ga voor 30 jaar garantie op uw geïsoleerde woning!

Dankzij onze technische diagnoses en controles, garanderen wij u een uitstekende kwaliteit en de beste prijs-kwaliteitgarantie op uw geïsoleerde woning te Lummen. 

Verkiest u een oplossing op maat? Dan bent u bij Iso Protect op het juiste adres! Dankzij onze samenwerking met de beste leveranciers, bekende fabrikanten en ons expertisebureau in de regio van Lummen, kunnen wij u de beste service op maat aanbieden. 

Wij hechten enorm veel belang aan de feedback van onze (potentiële) klanten. Onze service wordt steeds geoptimaliseerd dankzij uw bevindingen.

Uw spouwmuurIsolatie wordt 30 jaar lang gegarandeerd!

De onafhankelijke experts voeren regelmatig statistische steekproeftesten uit. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft Iso Protect drie voorwaarden voor. De juiste producten, uitvoerders en uitvoeringswijzen garanderen een geslaagd resultaat van de na-isolatie.

Iso Protect slaagt elke keer opnieuw in om deze alle drie steeds te garanderen. 

VERGISSINGEN OVER SPOUWMUURISOLATIE

 • Spouwmuurisolatie veroorzaakt vochtproblemen.

Dit is niet juist. Met met spouwmuurisolatie bestrijden wij juist vocht. De kans dat regenwater de muur kan binnen dringen is net veel lager dankzij de vochtafstotende elementen in de glasvezel bij spouwmuurisolatie. 

 • Een vervuilde spouw kan men niet meer renoveren.

Dat is een fabeltje. De oplossing is simpel ligt bij Iso Protect. Wij kunnen een vervuilde spouw schoon- en vrijmaken. Nadien laten wij deze nog inblazen met nieuwe kwalitatieve spouwmuurisolatie. 

 • Een reeds geïsoleerde spouwmuur kan men niet meer na-isoleren.

Ook dit is maar een vertelling. Onze vakmannen verwijderen eerst de oude en slechte isolatie. Met een straalmiddel wordt het voorgaande isolatiemateriaal verpulverd en hierna opgezogen. Hierna blazen wij de propere spouw in met hoogrenderende glaswolvlokken van Ursa. 

Heeft u nog verdere vragen over de na-isolatie uw woning? Contacteer ons gerust of boek een afspraak voor een gratis diagnose en offerte met onze expert in Lummen.