Spouwmuurisolatie Maasmechelen

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Maasmechelen

Verliest u tot 50% warmte in uw woning? Dan is de kans groot dat u met een met een slecht geïsoleerde muur te maken hebt. In uw woning te Maasmechelen kan u tot 30% aan energiekosten besparen door te kiezen voor spouwmuurisolatie. 

Hierdoor gaat u minder energiekosten hebben en bovendien genieten van een beter wooncomfort.

Iso Protect, dé isolatie-expert in Maasmechelen

Iso Protect is sedert 2003 actief over heel België, en dus ook Maasmechelen, voor de plaatsing van spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en isolatie van platte daken. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij ook een mooi portfolio aan tevreden klanten in uw regio. 

Wenst u te weten wat u precies kan besparen aan energiekosten met spouwmuurisolatie? Vraag een vrijblijvend plaatsbezoek en gratis diagnose aan met onze expert in Maasmechelen. 

Na-isoleren spouwmuur Leuven

Wat is spouw precies?

De spouw is de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Oudere woningen werden vaak gebouwd met muren die tegenover elkaar staan met enkele centimeters lucht tussen. Deze lucht zorgt ervoor dat uw woning in de winter erg koud aanvoelt en in de zomer veel te warm. De oplossing hiervoor is om deze open ruimte, spouw, te vullen met isolatie. 

Voor uw woning in Maasmechelen kan spouwmuurisolatie zorgen voor een verbeterd leefcomfort en besparing van warmteverlies. 

Spouwmuurisolatie laten plaatsen door Iso Protect

1. We checken en beoordelen het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterbeschadiging op kwaliteit.

2. Hiervoor boort de expert een gaatje in het voegsel tussen de stenen. Met een camera (endoscoop) controleert men zowel de dikte, de mortelbaarden, de netheid alsook de geschiktheid van uw spouwmuur.

3. Indien u akkoord gaat met onze vrijblijvende offerte, contacteren wij u om een uitvoeringsdatum in te plannen volgens uw beschikbaarheid en die van onze expert in Maasmechelen. 

4. Onze expert komt dan langs om in het universele boorpatroon nauwkeurig inblaasopeningen te maken met een maximale diameter van 22 mm.

5. De spouwmuur wordt gevuld met hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken. Bij het inblazen van de glaswol zorgen wij ervoor dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen en dat uw isolatie volledig brandbestendig is.

6. De boorgaten worden vervolgens gevuld met mortel in het kleur dat het dichtst ligt bij uw voorgaande voegsel.

7. Als laatst controleren we na uitvoering en laten we uw woning ook proper achter. Uw spouwmuur is vervolgens geïsoleeerd en u bespaart onmiddellijk aan energiekosten.

8. Wenst u hierna nog een warmtescan van uw woning als visuele bevestiging? Dan kan Iso Protect een onafhankelijke thermograaf laten langskomen. Hiermee ziet u meteen het effect van deze isolatie.

Spouwmuurisolatie verwisselen

Ook in Maasmechelen heb je oudere woningen waar al spouwmuurisolatie aanwezig is van ongunstige kwaliteit. Vroeger werden er goedkopere materialen gebruikt zoals steenwol en schuim met verzakkingen van de isolatie als gevolg

Het kan dus zijn dat uw spouwmuur geïsoleerd is, maar slechts voor een deel doordat de isolatie niet zijn werk doet zoals het hoort en ook grotendeels afwezig is in uw muur. Hierdoor gaat u vaker stoken en dus meer verbruiken en betalen

Bij Iso Protect kunnen wij dit oplossen door de huidige isolatie te verwijderen, de spouw te reinigen en nadien opnieuw vullen met hoogrenderende isolatie. Deze glaswolvlokken worden in de spouwmuur ingeblazen en doen meteen uw isolatiewaarde omhoog gaan. 

Onze tevreden klanten in Maasmechelen

Dankzij onze investering in innovatie, onderzoek en partnerships met topbedrijven, kunnen wij u de beste expertise aanbieden in regio Maasmechelen. Wij bieden de beste kwaliteit aan en zijn ervan bewust dat u dit ook nodig heeft voor uw investering. 

Tevreden klanten regio Maasmechelen

Familie Van de Voorde
29/11/2016, Dilsen

“ Beste, graag even laten weten dat wij enorm tevreden zijn van de 2 harde werkmannen die onze spouw zijn komen opvullen. Zeer vriendelijke,bekwame,sympathieke,propere,snelle enz... werkers!
Die gasten zijn goud waard! Bij deze hoop ik dan ook dat jullie dit doorgeven zodat die mannen een dikke" Dank u wel" krijgen
. „

Dhr. Berben
24/10/2014, Dilsen-Stokkem


“ Ben zeer tevreden over de werken! Alles netjes opgeruimd: zo hoort dat! „

Dhr. Hoeben
06/06/2016, Kinrooi


“ Het isoleren is prima gedaan! „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

Uw voordelen samengevat

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.

Belang van expertise bij spouwmuurisolatie

Heeft u genoeg gehad van hete zomers, koude winters en hoge energiefacturen? Dan is het heel belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor de isolatie van uw woning. Om deze keuze te maken heeft u een diepgaande analyse nodig van een expert en ook een voorstel op maat

Iso Protect helpt u hier graag mee. Dankzij onze expertise, ervaring, nauwgezette uitvoeringstechnieken en kwaliteitsvolle producten kan u rekenen op het beste voorstel op maat van uw woning en wensen. 

U kan steeds een afspraak boeken voor een gratis diagnose en vrijblijvend voorstel van onze expert in Maasmechelen alvorens u beslist voor spouwmuurisolatie. 

Spouwmuurisolatie Leuven URSA glaswolvlokken

De beste kwaliteit dankzij exclusief partnerschap

Dankzij onze samenwerking met de Belgische fabrikant URSA, kan Iso Protect uw woning voorzien van kwalitatieve spouwmuurisolatie. De materialen van URSA staan voor uitstekende kwaliteit en maximaal energierendement

Voor spouwmuurisolatie in Maasmechelen maken wij gebruik van hoogrenderende glaswolvlokken. Deze bestaan uit minerale wol en zijn speciaal ontwikkeld voor thermische en akoestische isolatie waarvan het metselwerk niet wordt aangetast.

De glaswolvlokken van URSA hebben een lambda-waarde (isolerende waarde λ) van 0,034 λ. Deze waarde staat voor een doeltreffende isolatiewaarde. Hoe lager de lambda-waarde, des te beter het materiaal isoleert. 

Kostprijs van spouwmuurisolatie

Benieuwd naar het kostenplaatje van uw investering? Voor een klassieke woning bedraagt dit tussen €20 en €29/m². Hierin zitten de verplaatsingskosten, het materiaal, de controle en opkuis inbegrepen. Hou best rekening met het feit dat dit een richtprijs is en dus geen vaste prijs. Voor juiste prijs, laat u best een expert langskomen voor gratis offerte op maat van uw woning en spouwmuurisolatie. 

Met deze groene investering heeft u ook recht op een isolatiepremie van uw netbeheerder. Benieuwd hoeveel deze bedraagt? Lees hieronder meer over. 

Premies op spouwmuurisolatie

Wanneer u kiest voor spouwmuurisolatie, kiest u ook voor de beste investering in vergelijking met alle groene investeringen. U heeft hiermee tal van voordelen en geniet bovendien nog van een premie bij deze investering. 

Ook in Maasmechelen kunt u deze isolatiepremie aanvragen. U kunt twee type premies aanvragen voor spouwmuurisolatie; 

 • U kan tot €5/geïsoleerde m² terugkrijgen via uw netbeheerder met de isolatiepremie. Uw woning dient hiervoor voor 2006 aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet om hierop recht te hebben. Ook dient u de uitvoering te laten plaatsvinden door een ervaren isolatiefirma zoals Iso Protect. Wij werken als isolatie-expert volgens de Technische Specificatie eisen STS 71.1.

 

 • Wenst u aanspraak te doen op de totaalrenovatiebonus (BENO-pass)? Dat kan, als u binnen de vijf jaar minstens drie energiebesparende acties onderneemt. Bij een appartement bedraagt de totaalrenovatiebonus €625 en bij een eengezinswoning bedraagt de bonus €1250. Bij elke groene investering, wordt dit bedrag vermeerderd. 

Uw jaarlijkse energiebesparing met spouwmuurisolatie

U kan met spouwmuurisolatie tot ongeveer €600 aan energiekosten  jaarlijks besparen. Hoeveel u precies bespaart op uw energierekening, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Dit kan afhangen van het gekozen type isolatiemateriaal, de totale geïsoleerde oppervlakte en de actuele energieprijzen.

Aanwezigheid van spouwmuur opsporen 

 • De spouw is vaak op de bouwplannen van uw woning te zien. Deze staat afgebeeld als open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. 
 • Werd uw woning voor 1920 gebouwd? Dan heeft u wellicht geen spouwmuur. Er werd vroeger in deze woningen slechts 1 muur opgetrokken. 
 • Een buitenmuur met een dikte groter dan 25 cm, heeft bijna altijd een spouwmuur. Wanneer deze minder dan 25 cm is, dan is er ofwel geen spouwmuur aanwezig ofwel een heel fijne. Dit kan men nagaan door te boren. Wanneer de boor doorschiet tijdens het boren, is er spouw. De open ruimte moet wel minimum 5 cm bedragen om te kunnen spreken van spouwmuur. 
 • Bij aanwezigheid van luchtkokers in de gevel, is er vaak sprake van de aanwezigheid van spouw. Dit wil daarom niet zeggen dat er geen spouw is, indien er geen luchtkokers zijn.
 • Wanneer een woning wordt gemetseld met dwarsliggende stenen, is er geen spouwmuur aanwezig omdat de buitenmuren vol zijn en dus geen ruimte over hebben tussen de binnen- en buitenmuur. 

In enkele gevallen hebben de woningen wel een spouwmuur maar zijn deze niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Hierbij kijkt men altijd naar de staat van de gevel. 

De spouw tussen uw binnen- en buitenmuur dient ook proper te zijn alvorens men isolatie gaat inblazen. Spouwmuurvervuiling zorgt anders voor beschadiging van de isolatie. 

Is uw buitenmuur niet geschikt voor spouwmuurisolatie, dan kunt u steeds kiezen voor gevelisolatie. Dit heeft als voordeel dat uw woning enerzijds wordt geïsoleerd en dat uw gevel anderzijds in een nieuw jasje wordt gestoken. U kiest hierbij een afwerking naar keuze voor uw gevelbekleding. 

Sluit vochtproblemen uit, isoleer uw woning en geniet van een hoger wooncomfort en een verlaagde energiefactuur.

30 jaar garantie op uw geïsoleerde woning!

Met behulp van technische diagnoses en controles, garanderen wij u een uitstekende kwaliteit de beste garantie op uw geïsoleerde woning te Maasmechelen. 

Fan van een oplossing op maat? Dan bent u op het juiste adres! Dankzij onze samenwerking met de grootste leveranciers, top fabrikanten en ons expertisebureau in de regio Maasmechelen, kunnen wij u de beste service op maat geven. 

Ook hechten wij veel belang aan de bevindingen van onze (potentiële) klanten. Onze service wordt steeds geoptimaliseerd dankzij uw feedback.

Uw spouwmuurIsolatie wordt 30 jaar gegarandeerd!

De onafhankelijke experts voeren regelmatig statistische testen uit. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft Iso Protect drie voorwaarden voor. De juiste producten, uitvoerders en uitvoeringswijzen garanderen een geslaagd resultaat van de na-isolatie.

Iso Protect slaagt er jaar na jaar in om deze alle drie steeds te garanderen. 

VERTELLINGEN OVER SPOUWMUURISOLATIE

 • Spouwmuurisolatie veroorzaakt vochtproblemen.

Integendeel, met spouwmuurisolatie bestrijden wij juist vocht. De kans dat regenwater de muur binnendringt is net veel kleiner dankzij de vochtafstotende elementen in de glasvezel. 

 • Een vervuilde spouw kan men niet meer renoveren.

Laat u dat niet wijsmaken! De oplossing is simpel! Iso Protect kan een vervuilde spouw schoon- en vrijmaken. Nadien kunnen wij deze bovendien nog laten inblazen met nieuwe kwalitatieve spouwmuurisolatie. 

 • Een reeds geïsoleerde spouwmuur kan men niet meer na-isoleren.

Ook dit is voor ons maar een vertelling. Onze vakmannen verwijderen eerst de voorgaande isolatie. Met een straalmiddel wordt het oude isolatiemateriaal verpulverd en hierna opgezogen. Nadien blazen wij de propere spouw in met de hoogrenderende glaswolvlokken van Ursa. 

Heeft u nog vragen over isolatie voor uw woning? Contacteer ons gerust of boek een afspraak voor een gratis diagnose en offerte met onze expert in Maasmechelen.