Heeft spouwmuurisolatie nadelen?

Heeft spouwmuurisolatie nadelen?

Alvorens we jouw vraag beantwoorden, is het essentieel om de vele voordelen van spouwmuurisolatie te benadrukken: Denk maar aan een daling in je energiefactuur, hogere waarde van jouw woning, meer comfort...

Maar in het geval van een ondeskundige aanpak kan spouwmuurisolatie nadelen met zich meebrengen. Om dit tegen te gaan, heeft de overheid de kwaliteitsnorm STS71/1 in het leven geroepen. Wij zijn erkend voor deze norm waardoor wij jou een juiste en professionele aanpak kunnen garanderen. Daarnaast kunnen wij gebruik maken van de beschikbare premies en een garantie aanbieden van maar liefst 30 jaar.

Met welke isolatie of afwerking kunnen we je helpen?
Volgende stap

Stap 1/2

Persoonlijke gegevens

Stap 2/2

spouwmuurisolatie zonder nadeel

Spouwmuurisolatie nadelen: zijn die er?

Spouwmuurisolatie nadelen zijn er wel degelijk, zeker bij isolatie met platen uit rotswol of piepschuim. Dit is meteen de reden waarom wij werken met hoogrenderende glaswolvlokken. Deze bieden een uitstekende thermische en akoestische isolatie van je spouwmuur.We mogen gerust stellen dat isoleren van de spouwmuur met deze traditionele methodes meer dan één nadeel inhoudt en raden dit dan ook compleet af.

Enkele spouwmuurisolatie nadelen die zich kunnen voordoen bij deze klassieke isolatiemethode:

  • Het grootste nadeel is dat je grote stukken van de muur moet afbreken en dat de prijs hierdoor snel kan oplopen.
  • Een tweede nadeel is dat er steeds hoeken zullen zijn waar de stijve platen niet aan kunnen raken waardoor koudebruggen ontstaan. Hierdoor is het ook moeilijk om spouwhaken aan te brengen om zo de spouwmuurisolatie op zijn plaats te houden. Dit kan op zijn beurt dan weer zorgen voor verzakkingen van de isolatie waardoor sommige delen van de spouw niet meer geïsoleerd zijn.
  • Het derde nadeel is dat door gebrekkige ventilatie van de schouw, de spouwmuurisolatie nat kan komen te staan en zal beginnen rotten.
  • Een verder nadeel van dergelijke spouwmuurisolatie is het feit dat zich vaak mortelbaarden bevinden tussen de binnen- en buitenmuur. Deze hinderen het aanbrengen van de platen of de rollen isolatiemateriaal.
  • Het laatste nadeel van deze vorm van spouwmuurisolatie is dat wanneer de isolatie contact maakt met de binnenmuur, dit zorgt voor vochtplekken in huis.

We mogen gerust stellen dat isoleren van de spouwmuur met deze traditionele methodes meer dan één nadeel inhoudt en raden dit dan ook compleet af.

Om al deze klassieke spouwmuurisolatie nadelen te vermijden, maken we bij Iso Protect uitsluitend gebruik van de inblaastechniek.

Spouwmuurisolatie nadelen: zijn die er?

Wat houdt de inblaastechniek in?

Eerst wordt de spouw geïnspecteerd door een camera. Daarna worden op regelmatige afstand kleine gaatjes in de buitenmuur geboord om glaswolvlokken van hoge kwaliteit te kunnen inspuiten. Tot in de kleinste hoeken wordt de spouw gevuld met deze vlokken zodat er nergens koudebruggen of vochtige plekken kunnen ontstaan. De kleine gaatjes worden achteraf weer opgevuld. Dit hele proces neemt amper 1 dag in beslag en kent vrijwel geen spouwmuurisolatie nadelen.

Wil jij de spouwmuurisolatie nadelen van klassieke spouwmuurisolatie vermijden, contacteer ons dan voor een offerte en kies voor het isoleren via de inblaastechniek.

spouwmuurisolatie nadelen in de praktijk?

Wil jij deze spouwmuurisolatie nadelen vermijden?

Laat GRATIS één van onze experts langskomen.

referenties iso protect