Spouwmuurisolatie Roeselare

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Roeselare

Wist u dat u in Roeselare, met een slecht geïsoleerde muur in uw huis, 50% warmteverlies kan lijden en meer? Het resultaat is dat u meer zult verbranden en dat uw energierekening omhoog zal schieten. Er komen ook meer broeikasgassen vrij in de lucht. Geen enkele Roeselaarnaar is tevreden met een dergelijke energierekening op het einde van de maand. 

Na-isolatie van uw spouwmuur kan u tot 30 procent energie besparen. Zo'n investering met Iso Protect geeft u ook optimaal wooncomfort en een snel rendement op uw investering.

Spouwmuurisolatie Roeselare

Iso Protect, erkend isolatiespecialist in regio Roeselare

Iso Protect, met hoofdzetel nabij Roeselare, is actief over uw volledige regio. Als erkend specialist in spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en vlakdakisolatie hebben wij sinds 2003 gewerkt aan een uitgebreid tevreden klantenbestand bij u in de buurt. 

Wilt u meer in detail weten wat een spouwmuurisolatie u precies aan verwarmingskosten kan besparen? Laat gratis een van onze isolatie-experten langskomen bij u thuis.

Spouwmuurisolatie Roeselare

Wat is een spouwmuur?

Er zijn veel oudere gebouwen in Roeselare. Ze zijn meestal gebouwd met een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. De twee muren staan parallel aan elkaar, met een paar centimeter lucht ertussen. Deze open ruimte wordt de 'spouw' genoemd, deze voorkomt het binnendringen van vocht en werkt ook isolerend.

Om uw huis beter te isoleren kan deze open ruimte worden opgevuld met isolatiemateriaal, wat uw wooncomfort aanzienlijk verbetert.

Hoe gebeurt de plaatsing van spouwmuurisolatie

1. Wij onderzoeken uw buitenmuur op de kwaliteit van de voegen, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterschade.

2. Op sommige plaatsen boren we een gaatje in de voegen om de geschiktheid van de spouwmuur te controleren. Met behulp van een camera (endoscoop) worden de breedte, de mortels en de netheid van uw spouwmuur onderzocht.

3. Er wordt dan contact met u opgenomen om samen een geschikte uitvoeringsdatum te vinden.

4. Volgens het juiste boorpatroon worden de blaasopeningen met een maximale diameter van 22 millimeter zorgvuldig gemaakt.

5. Langs deze openingen worden de gecertificeerde minerale glaswol ingebracht. De glaswol inblazen geeft geen schadelijke stoffen af en is volledig brandwerend.

6. Vervolgens vullen we de gaatjes op met de nodige expertise en gelijkgekleurde mortel.

7. Na controle van de uitgevoerde werkzaamheden zal de werkman het werf schoon en netjes achterlaten. U merkt direct een stijging van het wooncomfort.

8. U hebt dan nog de mogelijkheid een warmtescan te laten maken door een onafhankelijke thermograaf. Het rapport hiervan wordt u later opgestuurd. 

Spouwmuurisolatie verwijderen

Van veel oude huizen werd de spouw al geïsoleerd. Vaak werd dit gedaan met oudere isolatiematerialen zoals steenwol en schuim. Deze materialen hebben het grote nadeel dat ze in de loop van de tijd beginnen te verzakken. Het resultaat is een muur die half geïsoleerd is, waardoor het de isolatiewaarde verliest. Het resultaat is een aanzienlijk warmteverlies.

Iso Protect verwijdert de oude spouwmuurisolatie voor u en blaast voor u nieuwe glaswolschilfers in. Dit gebeurt door de oude isolatie te behandelen met een straalmiddel. Het verpulverde materiaal wordt dan opgezogen. Op deze manier wordt de spouw weer vrijgemaakt voor nieuwe isolatie.

Onze referenties in Roeselare

Iso Protect verkrijgt zijn uitstekende kwaliteit door goed voorbereid onderzoek. We zetten professionals in en gebruiken uitstekende producten. Wij zijn ook altijd op zoek naar de beste oplossing op maat voor u als klant.

De beste kwaliteit en voortdurende innovatie stellen ons in staat u te voorzien van de grootste referentielijst in uw regio. Uw woning is voor u een belangrijke investering geweest en wij willen deze met een professioneel behandelen. 

Getuigenissen spouwmuurisolatie in Roeselare

Dhr. Stragier
07/10/2015, Roeselare

“Beste ,
Dat de spouwisolatie perfect rendeert is een feit !
Heden kreeg ik de eindafrekening voor gas met melding van een teruggave!
Van harte proficiat ons te overtuigen met jullie product!
Mvg.„

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

 

Mevr. Desimpelaere
14/02/2018, Roeselare

“De isolatiewerken werden deze middag uitgevoerd zoals afgesproken.
Ik wil eraan toevoegen dat wij heel tevreden zijn over uw werknemers die snel, efficiënt en netjes het werk afgerond hebben.
En dat mag ook eens gezegd worden.
Met beste groeten.„

Uw voordelen dankij spouwmuurisolatie

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.
 • Isoleren spouwmuur: Profiteer van de <a href='http://www.energiesparen.be'> premie</a> nu die er nog is. Isoleren spouwmuur: Profiteer van de premie nu die er nog is.

Vakmanschap spouwmuurisolatie Roeselare

Enkel vakmanschap bij uw spouwmuurisolatie

U kunt de investering in spouwmuurisolatie sterk beperken als u een professional aanspreekt. Dit komt omdat ze werken met de juiste technieken en materialen. Iso Protect is de aannemer bij uitstek in Roeselare en garandeert u een uitstekende return on investment van uw spouwmuurisolatie.

Op basis van onze jarenlange ervaring in uw regio wordt vooraf een grondige diagnose gesteld. We hebben namelijk de juiste competenties en vaardigheden. Alle aspecten van uw huis worden grondig geïnspecteerd.

Spouwmuurisolatie Roeselare URSA glaswolvlokken

Uitstekende producten dankzij exclusief partnerschap

Iso Protect is een exclusieve samenwerking aangegaan voor de na-isolatie van woningen met hoogwaardige glaswolschilfers met URSA , de expert op het gebied van mineraalwolisolatie. De unieke inblaaswol is geproduceerd om ongeïsoleerde spouwmuren te voorzien van thermische en akoestische na-isolatie. Uw metselwerk blijft natuurlijk volledig intact.

URSA Pure Floc KD bereikt de beste isolatiewaarde voor na-isolatie van spouwmuren. Het materiaal heeft een lambdawaarde λ (de isolatiewaarde van een materiaal) van 0,034. Hoe hoger deze waarde, hoe meer warmte er wordt geleid en hoe slechter het materiaal dus isoleert. Een lagere lambdawaarde zorgt dus voor een betere spouwisolatie.

Iso Protect kiest ervoor om alleen te werken met producten van de hoogste kwaliteit. De Belgische fabrikant URSA, gevestigd nabij Roeselare kan dit als geen ander garanderen. Het wederzijds vertrouwen is vanaf het begin van de samenwerking groot geweest. Deze uitstekende samenwerking is daarom erg voordelig voor u als klant. Iso Protect is ook een erkende aannemer voor spouwmuurisolatie in Roeselare.

Prijzen voor uw spouwmuurisolatie

Natuurlijk vraag u zich af wat de prijs is van een spouwmuurisolatie bij Iso Protect. De prijs per m² voor een normaal huis ligt tussen de 20 en 29 euro, inclusief verplaatsingskosten. U ontvangt hiervoor van de overheid en/of de netbeheerder een energiepremie van 5 € per geïsoleerde vierkante meter. Uw totaalbedrag op het einde van de investering is dus afhankelijk van het aantal m² isolatiemateriaal dat nodig is voor uw huis en de energiepremie in Roeselare.

Spouwmuurisolatie is een erg simpele en betaalbare optie. U kunt steeds onze prijzen vergelijken met die van gevelisolatie. Vaak is de woonst ook reeds ouder dan 10 jaar. In dit geval kunt u ook genieten van een BTW-tarief van slechts 6%.

  Prijs/m2 Premie/m2 Btw-tarief
Spouwmuurisolatie €20 - €29 €5 6%

Uw premies

Geen enkele investering heeft zo'n aanzienlijk effect als spouwmuurisolatie. Voor uw isolatiewerkzaamheden kunt u altijd een isolatiepremie van de overheid en de netbeheerder krijgen. De locatie van het gebouw bepaalt de isolatiepremies en/of belastingvoordelen.

Een isolatiepremie voor spouwmuurisolatie kan nog steeds aangevraagd worden in 2020. Dit wil zeggen dat u een investering in spouwmuurisolatie met Iso Protect veel sneller kunt terugverdienen. Op dit moment zijn er namelijk twee premies waar u van kunt genieten:

1. Met de isolatiepremie van de netbeheerder krijgt u 5 €/m² isolatie terug. Uw huis dient hiervoor echter voor 2006 op het elektriciteitsnet aangesloten te zijn. U moet ook een gespecialiseerd isolatiebedrijf inzetten, zoals Iso Protect, voor het project. Als specialist geven wij een verklaring af dat de werkzaamheden worden uitgevoerd in overeenstemming met de eisen van de technische specificatie STS 71.1.

2. Wilt u ook profiteren van de totaalrenovatiepremie (BENO-pass)? Dit is mogelijk als u minimaal 3 energiebesparende investeringen doet over een looptijd van 5 jaar, wat u uiteraard energie bespaart. De premie voor een appartement bedraagt 625,- . Een villa ontvangt hiervoor een premie van 1.250,-. Deze bedragen stijgen per extra groene investering. 

Hoeveel bespaar ik jaarlijks met spouwmuurisolatie?

Dankzij spouwmuurisolatie kunt u tot 600 euro per jaar besparen op de energiekosten van open bebouwingen. De concrete cijfers zijn echter afhankelijk van het type isolatiemateriaal, het totale geïsoleerde oppervlak en de huidige prijs van het gas.. 

Is er een spouwmuur aanwezig in uw woning?

We kunnen op verscheidene manieren nagegaan of er een spouw aanwezig is tussen de binnen-en buitenmuur van uw woning:

 • Er is plaats te zien is tussen de binnen- en buitenmuur
 • De woning dateert van voor 1920. In dit geval zal er normaliter geen spouwmuur zijn, omdat men toen huizen met een enkele buitenmuur optrok.
 • De dikte van uw buitenmuren kan ook duiden op een spouwmuur. Als de muur >25cm dik is, is er een spouw. Indien de breedte van de muur >25cm bedraagt, heeft uw woning geen ofwel een erg dunne spouw. U kunt een klein gaatje boren in de voeging van uw buitenmuur bij twijfel. Als de boor doorschiet tijdens het boren is er een spouw. De minimale breedte van de spouw moet 5 centimeter zijn alvorens er spouwmuurisolatie ingeblazen kan worden.
 • Een luchtkoker in de gevel wijst ook op de aanwezigheid van een spouwmuur. Indien dit het geval niet is, duidt dit wel niet per se op het ontbreken van een spouw.
 • Zijn er dwarsliggende stenen, dan zal er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn. Dit wijst op een volle buitenmuur en is er dus geen ruimte tussen de binnen- en buitenmuur.

Niet ieder huis heeft een spouwmuur die geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Ook de staat van de gevel moet bekeken worden. Verkeerd deze in een goede of verouderde staat? 

Ook eisen experts uit Roeselare een propere spouw. Er zal voor de uitvoering nagegaan worden of er zeker geen spouwmuurvervuiling is. 

Indien uw buitenmuur ongeschikt verklaard wordt voor spouwmuurisolatie, kunt u nog steeds een gevelisolatie laten plaatsen. Dit is een uistekende, alternatieve isolatietechniek die aangebracht wordt tegen uw gevel. Hierbij wordt de gevel in een nieuw jasje gestoken door middel van een nieuwe afwerking in pleister of gevelbekleding. 

U zult het voordeel van energiebesparing vrijwel direct merken en er zullen geen vochtproblemen meer zijn dankzij de isolatie. 

Wilt u ook de garantie dat uw spouw op de juiste manier geïsoleerd wordt?

Dankzij de technische kwaliteit van onze interventies en onze controles, kunnen wij u degelike garanties aanbieden. Die garanties zijn ook het resultaat van onze interne bedrijfsvoering. Een nauwe samenwerking met fabrikanten, afnemers en ons eigen studiebureau nabij Roeselare is daarvoor de hoeksteen. Dankij deze manier van handelen kunnen wij voor ieder een oplossing op maat aanbieden. Ook is voortdurende feedback van onze klanten een niet te ontbreken onderdeel in het garanderen van de beste lokale dienstverlening.

Het isoleren van glaswolvlokken wordt bovendien 30 jaar gewaarborgd!

Er worden ook regelmatig steekproefen van onafhankelijke deskundigen uitgevoerd. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft ieder isolatiebedrijf 3 voorwaarden voor. De geschikte producten, uitvoerders en uitvoeringsmethoden zorgen voor een uitstekend resultaat. 

Iso Protect voldoet dan ook aan alle drie deze vereisten!

Deze vermoedens kunnen u niet langer tegenhouden!

 • Een spouwmuur veroorzaakt problemen met vochtinsijpeling.

Het tegenovergestelde is waar, spouwmuurisolatie heeft een vochtbestrijdende functie. Hierdoor is de kans dat regenwater de buitenmuur doorslaat is veel kleiner. 

 • Een vervuilde spouw kan niet meer gerenoveerd worden.

Indien er sprake is van spouwmuurvervuiling zal onze vakman de spouw eerst helemaal proper maken vooraleer deze op te vullen met isolatiemateriaal. 

 • Een geïsoleerde spouwmuur kan niet meer na-geïsoleerd worden.

Iso Protect zal in dit geval eerst volledig de aanwezige spouwmuurisolatie verwijderen. Door het verpulveren van de oude isolatie met een straalmiddel kan het terug opgezogen worden. Hierna kan de spouw weer opgevuld worden met glaswolvokken. Zeg ook vochtproblemen vaarwel!

Hebt u nog vragen of twijfelt u over verschillende isolatieopties? Laat gratis een kenner langskomen bij u thuis te Roeselare om een 1e diagnose te maken van uw spouwmuur.