Spouwmuurisolatie Zonhoven

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Zonhoven voor uw woning

Verliest u tot wel 50% van de warmte in huis? Dan is de kans groot dat uw woning een slecht geïsoleerde muur heeft. In plaats van 50% warmteverlies transformeert Iso Protect dit via spouwmuurisolatie naar 100% warmteterugwinning en 30% energiebesparing.

Door de spouwmuur in uw woning in Zonhoven te isoleren, betaalt u minder energiekosten en geniet u van een beter wooncomfort.

Uw isolatie-expert voor de regio Zonhoven

Iso Protect werkt sinds 2003 aan de isolatie van woningen in heel België, ook in Zonhoven. Iso Protect is verantwoordelijk voor de isolatie van spouwmuren, dakisolatie, buitenmuurisolatie en platdakisolatie. Dankzij deze ervaringen zijn we er in de loop der jaren in geslaagd om een ​​heel mooi portfolio van tevreden klanten in uw regio op te bouwen. .

Vraagt ​​u zich af hoeveel u precies kunt besparen op energiekosten met spouwmuurisolatie in uw woning? Onze expert staat u graag bij met een vrijblijvend bezoek ter plaatse en gratis diagnose.

Na-isoleren spouwmuur Leuven

Een spouw in uw muur

Wat betekent een spouw in uw muur precies?

Huizen werden vaak gebouwd met de muren naar elkaar toe met een paar centimeter lucht ertussen. Een spouw in de muur is de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur waarin lucht zit. De lucht in de spouw zorgt ervoor dat het huis in de winter erg koud is en in de zomer te warm. De ideale oplossing is het isoleren van deze spouw. De spouw is dan gevuld met hoogwaardige isolatie. Isolatie vervangt lucht. 

Aanbrengen van spouwmuurisolatie door Iso Protect in Zonhoven

1. Onze expert in Zonhoven beoordeelt primair de kwaliteit van de voegen, het type gevelsteen en eventuele schade door vorst of water.

2. Hiervoor boort onze expert een gat in de voeg tussen de stenen. Met behulp van een camera (endoscoop) controleert de deskundige de dikte, de cementbaarden, de reinheid en geschiktheid van de spouwmuur.

3. Indien u akkoord gaat met onze vrijblijvende offerte, spreken wij een datum af waarop de spouwmuurisolatie kan plaatsvinden in functie van uw beschikbaarheid en onze expert in Zonhoven. 

4. Onze expert komt op de dag van uitvoering om nauwkeurig inblaasopeningen uit te voeren met een maximale diameter van 22 mm in het universele boorsysteem.

5. Uw spouw is gevuld met hoogwaardige, gecertificeerde minerale glaswolvlokken. Bij het blazen van glaswol komen geen schadelijke stoffen vrij en is de isolatie volledig brandveilig.

6. Bij het afwerken van de thermische isolatie van de spouwmuur worden de boorgaten opgevuld met mortel in de kleur die het dichtst bij de vorige voeg ligt.

7. Voor vertrek controleren we alles en laten we het huis schoon achter. Uw spouw is nu geïsoleerd en u verliest geen warmte meer.

8. Wilt u later een huisscan maken als visuele bevestiging van de isolerende werking van de spouwmuur? Laat dan via Iso Protect een zelfstandige thermograaf komen. Dit toont direct de impact op uw huis.

Verwijderen en vullen van spouwmuurisolatie

Is uw woning in Zonhoven al een oudere woning met een slechte kwaliteit spouwmuurisolatie? In het verleden werden in oudere huizen goedkopere materialen gebruikt, zoals steenwol en schuim, waardoor verzakkingen in de isolatie optraden.

Maak u geen zorgen! Hiervoor kunt u zeker bij ons terecht. Onze oplossing? We verwijderen de huidige isolatie, reinigen uw spouw en vullen deze opnieuw met nieuwe hoogrendementsisolatie. Glaswolvlokken worden in de spouwmuur geblazen. Deze oplossing zorgt ervoor dat uw isolatiewaarde direct stijgt.

Onze tevreden klant in uw regio Zonhoven

Omdat we bij Iso Protect veel belang hechten aan de tevredenheid van onze klanten, zijn we constant bezig met innoveren, onderzoeken en samenwerken met topbedrijven. Wij kunnen u dan ook altijd de juiste expertise en kwaliteit bieden in de regio Zonhoven.

Tevreden klanten regio Zonhoven

Dhr. Feytons
14/03/2018, Hasselt


“ Graag wou ik laten weten heel tevreden te zijn met geplaatste isolatie. We kregen een hele toffe ploeg over de vloer. „

Mevr. Decraene
02/10/2007, Beringen

“ De werken zijn zeer snel gepasseerd, ik heb geen last ondervonden van de mannen die bij mij zijn komen werken. Ze hebben alles ook terug mooi afgewerkt, je kan niet zien dat er aan mijn huis gewerkt is, maar het resultaat voel ik zeer goed! „

Mevr. Weyens
17/01/2018, Herk-De-Stad


“ Bedankt voor de snelle reactie. Jullie zijn zeer klantgericht en ook de installateurs waren supervriendelijk en professioneel. Proficiat! „

Dhr. Basteyns
12/09/2019, Hechtel-Eksel

“ Uw collega’shebben vandaag de muurisolatie verzorgt aan onze woning. Vooreerst willen we onze dank uitspreken aan deze 2 personen voor het geleverde werk. Het uitvoeren van de werken alsook het opruimen erna is goed verlopen en netjes.  „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit uw regio

De voordelen van spouwmuurisolatie van Iso Protect

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.

Expertise nodig in spouwmuurisolatie

Het is erg belangrijk om experts te vragen om spouwmuurisolatie te plaatsen. Iso Protect helpt u graag bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor uw huis. Om dit te doen, heeft u een diepgaande analyse van experts nodig, evenals aanbevelingen die zijn toegesneden op de woningen in de buurt van Zonhoven.

Met onze expertise, ervaring, excellente implementatietechniek en hoogwaardige producten selecteert u het beste advies op maat van uw woning en wensen. U kunt op elk moment een afspraak maken voor gratis diagnostische informatie en onze experts in Zonhoven geven u graag gratis advies voordat u besluit spouwmuurisolatie aan te brengen.

Spouwmuurisolatie Leuven URSA glaswolvlokken

Iso Protect kiest voor exclusief partnerschap met URSA

Omdat kwaliteit erg belangrijk is voor Iso Protect, werken we samen met de bekende Belgische fabrikant URSA. Hierdoor kan Iso Protect uw woning in Zonhoven op een hoogwaardige manier isoleren. De materialen van URSA staan ​​bekend om hun efficiënte isolatiewaarde.

In Zonhoven kiezen we voor efficiënte glaswolvlokken als isolatiemateriaal voor de spouwmuur. Ze bevatten minerale wol en zijn speciaal ontwikkeld voor warmte- en geluidsisolatie zonder het metselwerk te breken. De isolatiewaarde (lambdawaarde λ) van URSA glaswolplaat is 0,034λ. Deze waarde vertegenwoordigt de isolatiewaarde. Hoe lager de lambdawaarde, hoe beter de isolatie van het materiaal.

Berekening van het budget voor spouwmuurisolatie

Bent u geïnteresseerd in het budget dat aan deze investering kan worden besteed? In het geval van klassieke huizen varieert de prijs per vierkante meter van 20 tot 29 euro. Dit omvat alle bijkomende kosten zoals reiskosten, materiaalkosten, inspectiekosten en schoonmaakkosten.

Onthoud dat dit een richtprijs is en geen vaste prijs. Om de prijs nauwkeurig te berekenen, kunt u het beste gratis een expert vragen.

Wist u dat u met deze groene investering ook een isolatievergoeding kunt krijgen van uw netbeheerder? Lees er hieronder meer over.

Premies spouwmuurisolatie van uw woning te Houthalen

Wanneer u besluit uw spouwmuur te isoleren, besluit u ook om de meest winstgevende investering te doen in vergelijking met alle andere groene investeringen. De isolatie zelf heeft veel voordelen voor uw woning, en ook bij deze investering kunt u genieten van een premie.

Ook in Zonhoven kunt u een spouwmuurisolatiepremie aanvragen. Er zijn twee soorten bonussen voor spouwmuurisolatie;

 • Met de isolatiepremie krijgt u via uw netbeheerder tot € 5, - per geïsoleerde vierkante meter terug. Dit kan alleen als uw woning vóór 2006 op het elektriciteitsnet was aangesloten. Laat uw spouwmuur isoleren door een ervaren isolatiebedrijf zoals Iso Protect. Wij werken als isolatiedeskundige conform de eisen van de technische specificatie STS 71.1.

 

 • Er is ook een premie voor de totale renovatiebonus (BENO-pas). Als u binnen vijf jaar minimaal drie energiebesparende maatregelen heeft genomen, heeft u daar recht op. De totale renovatiekost van het appartement bedraagt ​​625 euro en de renovatiekost van de eengezinswoning 1250 euro. Deze bonus stijgt met elke groen investering.

Hoeveel kan worden bespaard met spouwmuurisolatie? 

Door te investeren in isolatiematerialen voor de spouwmuren kunt u tot wel 600 euro aan energiekosten per jaar besparen. Hoeveel elektriciteit u bespaart, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Dit kan afhankelijk zijn van het gekozen type isolatiemateriaal, het totale isolatieoppervlak en de huidige energieprijzen.

Hoe herkent u een spouwmuur? 

 • Een spouwmuur is vaak te zien in bouwtekeningen van huizen. Het wordt weergegeven als de open ruimte tussen uw binnen- en buitenmuren.
 • Is uw huis gebouwd voor 1920? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk geen spouw. In het verleden is er bij de bouw van deze woningen slechts 1 muur gebouwd.
 • Een buitenmuur van minimaal 25 cm dik heeft meestal een spouw. Als deze kleiner is dan 25 cm, is er geen spouw of erg dunne spouw. Dit kan worden gedetecteerd door te boren. Wanneer de boor tijdens het boren verschuift, ontstaat een uitsparing. Om over een spouw te praten, moet de open ruimte minimaal 5 cm zijn.
 • Als uw gevel luchtkokers heeft, is de kans groot dat daar een uitsparing is. Dit betekent natuurlijk niet dat er geen spouw is als er geen luchtkokers zijn.
 • In een bakstenen huis met dwarsstenen is er geen spouw, omdat de buitenmuren massief zijn en dus geen ruimte hebben tussen de binnen- en buitenmuur.

Huizen hebben in veel gevallen een spouw, maar zijn niet geschikt voor het isoleren van spouwmuren.

Een vakman kijkt altijd naar de staat van de gevel. De ruimte tussen de binnen- en buitenmuren moet ook schoon zijn voordat isolatie wordt opgeblazen. Vervuiling van de voegmuur kan de isolatie beschadigen.

Indien de buitenmuur van uw woning niet geschikt is voor spouwmuurisolatie, kunt u ook kiezen voor gevelisolatie. De gevelisolatie heeft als voordeel dat enerzijds de woning geïsoleerd is en anderzijds de gevel een nieuwe uitstraling krijgt. U kiest voor elk type gevelbekleding

Kies voor 30 jaar garantie op een geïsoleerde woning!

Dankzij onze technische diagnostiek en technische inspecties garanderen we een uitstekende kwaliteit en een garantie voor de beste prijs voor de kwaliteit van een geïsoleerde woning in Zonhoven.

Liever een oplossing op maat? Dan bent u bij Iso Protect aan het juiste adres! Dankzij de samenwerking met de beste leveranciers, bekende fabrikanten en ons gespecialiseerde kantoor in de regio Zonhoven kunnen wij u de beste service op maat bieden.

Wij hechten veel waarde aan de mening van onze (potentiële) opdrachtgevers. Onze service is altijd geoptimaliseerd dankzij uw beoordelingen.

Uw spouwmuurisolatie heeft een garantie van 30 jaar!

Onafhankelijke experts voeren regelmatig statistische tests uit. WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum Bouwbedrijf) beveelt Iso Protect drie voorwaarden aan. De juiste producten, aannemers en fabricagemethoden garanderen een succesvol thermisch isolerend effect.

Iso Protect doet het elke keer weer en garandeert alle drie.

VOOROORDELEN SPOUWMUURISOLATIE

 • Isolerende spouwmuren veroorzaken vochtproblemen.

Dit is niet onjuist. We gaan vocht tegen door spouwmuren te isoleren. Door de vochtafstotende glasvezelelementen in de spouwmuurisolatie is de kans dat regenwater de muur binnendringt simpelweg veel kleiner.

 • Een vervuilde uitsparing kan niet meer worden vernieuwd.

Dit is een mythe. De oplossing is vanzelfsprekend met Iso Protect. We kunnen de vervuilde holte schoonmaken en leeghalen. Daarna blazen we het op met nieuwe, hoogwaardige isolatie van Ursa.

 • Een reeds geïsoleerde spouw kan niet meer worden geïsoleerd.

Dit is ook maar een vertelling. Onze experten verwijderen eerst oude en slechte isolatie. De voorgaande isolatiematerialen worden verpulverd met zandstraalmiddel en vervolgens afgezogen. Daarna blazen we de hoogwaardige glaswolvlokken van Ursa in de schone spouwmuur.

Heeft u nog andere aanvullende vragen over spouwmuurisolatie? Neem contact met ons op of boek een gratis diagnose en offerte met onze expert in Zonhoven.