Geen isolatie zonder ventilatie

Reeds jouw woning geïsoleerd of van plan om die te isoleren? Goed zo, de eerste stap richting een energiezuinige en gezonde woning is gezet. Verder hou je best rekening met de ventilatie van jouw woning, dit omdat het erg ongezond is als de vervuilde binnenlucht niet kan ontsnappen of niet wordt vervangen door verse buitenlucht.

Een gemiddeld gezin produceert 10 liter water per dag door te wassen, koken, poetsen enz. Dit alles heeft invloed op de luchtkwaliteit binnenshuis. Gebrekkige ventilatie heeft dan weer gevolgen voor zowel je gezondheid als je woning. Zo brengt dit concentratiestoornissen, allergieën, verkoudheden en luchtwegaandoeningen teweeg. Je woning krijgt dan weer te maken met schimmels en condensatie. Maar hoe los je dit nu op?

Ventileren is meer dan verluchten

De oplossing is simpel: ventileren, ventileren en ventileren. Opgelet, dit is niet hetzelfde als verluchten. Verluchten doen we door even het raam open te zetten voor wat frisse lucht. Zonder degelijke ventilatie kan die frisse lucht plaatsmaken voor vocht, wat op termijn tot schimmelvorming kan leiden. Verder veroorzaakt het tocht en is het moeilijk te controleren.

Wat nu? Om een gezond binnenklimaat te creëren, heb je nood aan een toevoer van verse en afvoer van vervuilde lucht. Een ventilatiesysteem kan deze toevoer en afvoer voor je regelen. Ventilatiesystemen vind je bij ons zusterbedrijf Aqua Protect.

Wil je meer info over ventilatie of wil je weten welk ventilatiesysteem het beste bij jou past? Aarzel dan zeker niet om hun experts te contacteren.

ventilatiesysteem 2

Eerder nood isolatie?

Laat GRATIS één van onze isolatie-experts langskomen.