Expert in spouwmuurisolatie

Bij Iso Protect zijn we gespecialiseerd in kwalitatieve spouwmuurisolatie. Heb jij last van koude lucht in de winter of warme lucht in de zomer binnen in huis? Dan is onze spouwmuurisolatie de oplossing voor jou. Spouwmuurisolatie wordt door energiedeskundigen gezien als één van de snelste en voordeligste manieren om jouw energiefactuur sterk te doen dalen. Dankzij het gebruik van kwalitatief materiaal, kunnen we een hoger rendement van de spouwmuurisolatie bieden.

Wij maken de bewuste keuze voor hoogrenderende minerale glaswolvlokken die zorgen voor de thermische én akoestische isolatie van jouw spouwmuren.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren

Stap 2/2

ursa wbw coverfoto zonderlogo hr

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Verwarmingskost gaat omlaag, dit brengt een financieel voordeel met zich mee
 • Korte terugverdientijd
 • Korte installatieduur
 • Woning stijgt in waarde
 • Onze spouwmuurisolatie met glaswol is brandwerend. Het is een veilige vorm met brandklasse A1.
 • Je creëert een comfortabel aanvoelend huis
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt zonder milieuoverlast
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft een impact naar de (verhuur)waarde van jouw woning toe.
 • Bij warme buitentemperaturen blijft jouw woning frisser
 • Je komt in aanmerking voor een premie
 • Minder geluidsoverlast
 • Er komen geen schadelijke dampen of gassen vrij bij spouwmuurisolatie met glaswol
 • Geen last meer van schijntocht of trek

Heeft spouwmuurisolatie nadelen? Ontdek het hier

Plaatsing spouwmuurisolatie play

Wat is een spouwmuur?

In België staan reeds veel gebouwen van leeftijd. Deze zijn meestal gebouwd met een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. De twee muren staan evenwijdig ten opzichte van elkaar met ettelijke centimeters lucht tussen. De open ruimte hiertussen noemt men de spouw, dit voorkomt vochtdoorslag en heeft daarbij ook een isolerend effect.

Om jouw huis nog beter te isoleren kan je deze open ruimte opvullen met isolatiemateriaal. Zo bekom je een nog warmer en aangenamer wooncomfort.

Wat is een spouwmuur? - Iso Protect

Spouwmuurisolatie: onze werkwijze

Eén van onze isolatie-experts onderzoekt de staat van de buitenmuur van jouw huis. De kwaliteit van het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterschade worden van dichterbij bekeken. Op enkele plaatsen een gaatje boren in de voegen, laat onze expert toe de spouwmuur op een juiste manier te onderzoeken met behulp van een camera. (o.a. breedte, mortelbaarden en netheid van jouw spouwmuur…). Indien de muur geen spouwmuurisolatie toelaat, kan je voor onze gevelisolatie kiezen.

Na het opmaken van jouw klantendossier word je door onze planningsdienst gecontacteerd. Er wordt een geschikte datum van uitvoering vastgelegd.

Op de dag van uitvoering wordt er gewerkt volgens de correcte STS 71-1 norm. Er worden inblaasopeningen gemaakt op de kruising van de stoot- en lintvoeg met een maximale diameter van 22 mm. De inblaasopeningen in de spouwmuur worden ingeblazen met hoogrenderende en gecertificeerde glaswolvlokken en worden vakkundig opgevuld met specie (dit is een mengsel van cement en zand) die de huidige kleur van de reeds aanwezige voeg het dichtst benadert. Na de werken wordt de werf visueel gecontroleerd en netjes achtergelaten.

Isoleren spouwmuur biedt heel wat voordelen

Jouw geïsoleerde woning zal jou een energiebesparing opleveren en kan nu ook in waarde stijgen. Na de werken kan er geopteerd worden voor een deskundige warmtescan, die jou, naast de gehanteerde STS71-1 normering, ook de bevestiging van een kwalitatieve spouwmuurisolatie geven.

Wij kiezen voor kwaliteit

De overheid heeft in 2012 besloten om resultaatgerichte normen te ontwikkelen. Dit brengt als voordeel met zich mee dat de premiegever weet dat de toegekende premie terecht is. Bij spouwmuurisolatie is deze norm gekend als STS71-1.

Omdat kwaliteit essentieel is voor Iso Protect, voldoen wij aan deze norm en houden we ook strikt toezicht op de naleving ervan. Wij zijn continu actief over het hele land om bestaande gebouwen te voorzien van onze excellente spouwmuurisolatie.

foto spouwmuurisolatie

Group Protect, het moederbedrijf van Iso Protect, beschikt over het Construction Quality-label. Dit label is het op maat van de bouwsector gemaakt alternatief voor de ISO-normen. Vaktechnische kwaliteit, administratieve kwaliteit en klantentevredenheid zijn hierbij de belangrijkste pijlers.

Zoals je kan zien, gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van spouwmuurisolatie op maat van jouw woning.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

 • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten grote garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
 • Hun bedrijf met een langetermijnvisie leiden.
 • Succes niet zien als de eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een sterk beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Je kan meer info terugvinden op www.constructionquality.be en www.wtcb.be.

Kwaliteitsbeleid - Iso Protect

Tevreden klanten aan het woord

“Hebben vandaag onze spouwmuur laten isoleren door Iso Protect. Zeer goede service, knap werk! Wij zijn zeer tevreden .”
-Familie Vermeylen uit 2830 Willebroek.

iso protect spouwmuurisolatie 2

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een aangename en geïsoleerde woning. Dankzij Iso Protect wordt dit een mogelijkheid. Niet alleen vanwege onze uitgebreide expertise op vlak van isolatie, maar ook door het verstrekken van de Blauwe Lening. Dit is een financiële formule waarbij iedereen op zijn of haar ritme spouwmuurisolatie kan afbetalen.

blauwe lening - spouwmuurisolatie

Van inspectie tot 30 jaar garantie

Hoe bepaal je de beste manier om je huis te isoleren?

Steekproeven, uitgevoerd door onafhankelijke experts, zoeken dit voor je uit. Het Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) geeft drie voorwaarden aan die de sleutel zijn tot een succesvol resultaat van spouwmuurisolatie. Deze hebben betrekking tot het product, de uitvoerder en de uitvoeringswijze.

Iso Protect werkt volgens de voorwaarden betreffende STS71-1.

Premies spouwmuurisolatie

Het isoleren van je woning is een investering die de moeite waard is. Geen enkele investering heeft zo'n groot terugverdieneffect als isolatie. Ook kan je de kosten beperken door gebruik te maken van isolatiepremies.

In onze premiegids vind je een volledig overzicht van alle isolatiepremies en fiscale voordelen waar je aanspraak op kan maken in 2024.

iso protect premiegids aanvragen

Spouwmuurisolatie prijs

De prijs van spouwmuurisolatie hangt grotendeels af van:

 • Grootte van de spouwmuur
 • Plaatsingskosten
 • Vervoerskosten
 • Opkuis na plaatsing

Wil je jouw huis isoleren en wens je een offerte op maat? Vraag dan zeker een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

dsc 2202

Is er een spouwmuur aanwezig in jouw woning?

Van ieder huis kan op verschillende manieren nagegaan worden of er een spouwmuur aanwezig is. 

 • Wanneer er op de bouwplannen plaats te zien is tussen de binnen- en buitenmuur.
 • Dateert jouw woning al van voor 1950, dan zal er hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur zijn, omdat men toen huizen met een enkele muur optrok.
 • De dikte van jouw buitenmuren kan ook aantonen of er al dan niet een spouwmuur is. Als de muur meer dan 25cm dik is, is er een spouw. Indien de breedte van de muur minder dan 25cm bedraagt, heeft jouw woning geen ofwel een erg dunne spouw. Je kan een klein gaatje boren in de voeging van jouw buitenmuur bij twijfel. Als de boor doorschiet tijdens het boren, is er een spouw. Let op dat de open ruimte een minimale breedte van 5cm moet hebben alvorens er spouwmuurisolatie ingespoten kan worden.
 • Luchtkokers in de gevel wijzen ook op de aanwezigheid van een spouwmuur. Indien dit het geval niet is, duidt dit niet per se op het ontbreken van een spouw.
 • Is jouw woning gemetseld met dwarsliggende stenen, dan zal er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn. Dit wijst op volle buitenmuren en er is dus geen ruimte tussen de binnen- en buitenmuur.

Jammer genoeg is niet elke woning voorzien van een spouwmuur die geschikt is voor spouwmuurisolatie. Ook de staat van de gevel moet bekeken worden. Verkeerd deze in een goede of slechte staat? 

Ook eisen onze experts een propere spouw. Er zal voor de uitvoering nagegaan worden of er zeker geen spouwmuurvervuiling is. 

Indien jouw buitenmuur ongeschikt verklaard wordt voor spouwmuurisolatie, kan je nog steeds opteren voor gevelisolatie. Deze isolatietechniek biedt jou een uitstekend alternatief! Gevelisolatie wordt aangebracht aan de buitenkant van jouw buitenmuur. Hierbij wordt de gevel in een nieuw jasje gestoken door middel van een nieuwe afwerking in crepi of kalei

Je zal vrijwel onmiddellijk het energiebesparend voordeel merken en er zullen zich door de isolatie ook geen vochtproblemen meer voordoen. 

Is er een spouwmuur aanwezig in jouw woning? - Iso Protect

Technische dienst

Iso Protect is steeds bij jou in de buurt. Onze technische diensten zijn te vinden in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Gosselies en Braine l’Alleud. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 15 160.

iso protect sundae17

Nood aan spouwmuurisolatie? Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen.

Vraag GRATIS een adviesgesprek aan.

referenties iso protect