Expert in gevelisolatie

Gevelisolatie is dé oplossing als je je gevel zowel wil isoleren als renoveren. Naast een uitstekende isolatie, wordt het uitzicht van je woning grondig vernieuwd. Twee vliegen in één klap dus!

Om de buitenmuren van je woning te isoleren, kan je kiezen uit een spouwmuurisolatie, binnenisolatie of gevelisolatie. Die laatste geeft je de mogelijkheid om in één adem de gevel onder handen te nemen. Gevelisolatie vereist namelijk een nieuwe afwerking in pleister of gevelbekleding. Is je gevel al geïsoleerd? Geen probleem, ook voor gevelafwerking kan je bij ons terecht. Hoe gaat gevelisolatie in zijn werk? Kort samengevat: Op de gevel wordt een uitvlakkingsmortel met wapening in glasvezels geplaatst. De hoeken worden versterkt met een hoekweefsel. Eens de uitvlakkingsmortel gedroogd is, wordt een voorstrijkproduct aangebracht. Daarna wordt het geheel afgewerkt met crepi of gevelpanelen.

Goed om te weten: Je kan kiezen om je gevel te kaleien. Deze gevelafwerking kan je combineren met spouwmuurisolatie, maar niet met gevelisolatie.

Vraag een gratis plaatsbezoek aan voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren

Stap 2/2

gevelisolatie crepi zerkegem isoprotect

Waarom kiezen voor gevelisolatie?

Gevels die niet of onvoldoende geïsoleerd zijn, kunnen leiden tot een warmteverlies van 50% en meer. Dit verlies zorgt rechtstreeks voor een hogere energiefactuur.

Gevelisolatie is de ideale manier voor wie dat warmteverlies direct wil aanpakken én ook het uitzicht van zijn woning grondig wil vernieuwen. Bovendien heeft isolatie een grote impact op de EPC-score van je woning.

thermische foto

Gevelisolatie en gevelafwerking op maat

De mogelijkheden met gevelisolatie zijn zo goed als onbeperkt. Kies voor Iso Protect en kies voor gevelisolatie en gevelafwerking volledig zoals jij dat wenst!

Bij heel wat renovatieprojecten zien we buitenmuren met gevelisolatie en crepi bekleed worden. Dit biedt een snelle en efficiënte oplossing. Dit maakt het tevens de meest budgetvriendelijke manier om je gevel te isoleren.

Dankzij gevelisolatie met crepi bescherm je de onderliggende constructie tegen vocht en vriesweer. Ook bouwknopen behoren met gevelisolatie tot de verleden tijd. Zeker bij oudere woningen biedt dit heel wat voordelen. Voegen kunnen niet langer opvriezen en van doorslaand vocht op de binnenmuren is er geen sprake. We raden steeds een isolatiedikte van minstens 10 cm aan. De isolatie voldoet zo aan de hedendaagse isolatienormen. Door het aanbrengen van de verschillende lagen wordt er een bijzonder sterk geheel gevormd. Hierdoor zijn scheurtjes en oneffenheden uitgesloten. De laatste laag dient om het geheel af te werken, hierbij wordt een sierpleister aangebracht. Deze laag laat je gevel er nagelnieuw uitzien en biedt bovendien ook een extra bescherming.

Geïnteresseerd in gevelisolatie of gevelafwerking met crepi? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

foto werf gevelisolatie met crepi

De nieuwe trend in gevelisolatie. Met Axo Brixx kunt u in een handomdraai uw woning een volledige nieuwe én authentieke look geven. Axo Brixx wordt vaak verward met steenstrips, gezien het ook een steenlook geeft aan de woning. Het is echter een imitatie van een gevelsteen, wat veel voordelen biedt.

De Axo Brixx voordelen: lichte constructie, winst binnenruimte en geen koude bruggen. 

isoprotect axobrixx

Wil je de gevel van je woning een compleet andere uitstraling geven, dan is het kaleien van je gevel zeker het overwegen waard. Ook beschermt het je gevel tegen verschillende weersomstandigheden.

Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek waarbij met een blokkwast een dunne kalkpleister op de muur wordt aangebracht. Deze methode wordt veelvuldig toegepast bij gevels, binnenmuren, renovatiewerken en nieuwbouwprojecten. Door te kaleien verberg je foutjes of oneffenheden, wat je gevel een nieuwe uitstraling bezorgt. De kalk zorgt voor een goede beschermlaag tegen vocht en andere invloeden.

Geïnteresseerd in kaleien met of zonder (spouwmuur)isolatie? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

dsc 6827 gras 1200x800 nospikes

Wil je voor de authentieke en rustieke look gaan? Kies dan voor ECO steenstrips! De dunne ECO baksteenstrips zijn flexibel en compact, waardoor ze makkelijk op maat te versnijden zijn. Bovendien kan je de kleur van de strips en van de voegen volledig zelf kiezen. De steenstrips zijn vochtwerend, maar toch voldoende dampdoorlatend waardoor je vochtproblemen niet hoeft te vrezen.

Overtuigd? Aarzel niet meer info of een vrijblijvend plaatsbezoek aan te vragen.

iso protect steenstrips

Voordelen van gevelisolatie

 • Betere EPC-score van je woning
 • Je gevel ziet er piekfijn uit
 • Koudebruggen uitgesloten
 • Daling energiekost tot 20%
 • Bestand tegen elk type weer
 • 10 jaar garantie
 • Perfecte uitvoering door vakmannen
 • 100% visuele controle op de kwaliteit
 • Korte terugverdientijd
 • Woning stijgt in waarde

Extra dunne isolatieplaten van Kooltherm

Kooltherm K5 isolatieplaten

Wil je je gevel isoleren, maar zo min mogelijk ruimte verliezen? De isolatieplaten van Kooltherm zijn extra dun, maar behouden dezelfde isolatiewaarden als de traditionele, dikkere isolatieplaten in ons gamma.

 • Dunne isolatieplaten voor minder ruimteverlies
 • Dezelfde kwalitatieve isolatiewaarde (lambda) van 0,021 W/mK
 • Vederlicht voor makkelijke installatie
 • Duurzame isolatieplaten
kooltherm k5 buitengevelplaat 1 1 1 1

Brandwerende isolatieplaten

Granol'therm DP 200

Je gevel veilig isoleren? De Granol'therm minerale wol is onbrandbaar, waardoor je steeds op je beide oren slaapt. 

 • Onbrandbare minerale wol (klasse A1)
 • Uitzonderlijk geluidswerende prestaties
 • Hoge densiteit voor een betere hechting van afwerkingslagen
dsc 2837 edit

Expert in gevelisolatie

Iso Protect biedt een feilloze totaalbehandeling voor je gevel.

Naast het isoleren om je wooncomfort te verhogen én energiefactuur te doen dalen, wordt je woning in een nieuw jasje gestoken. Dagelijks staan wij garant voor de perfecte uitvoering van onze projecten. Van opmeting, doorgedreven opvolging tot aan de oplevering door onze eigen professionals.

Steeds bij jou in de buurt. Onze technische diensten zijn te vinden in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Gosselies en Braine l’Alleud. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 15 160.

Gevelisolatie

Premies gevelisolatie

Het isoleren van je woning is een investering die de moeite waard is. Geen enkele investering heeft zo'n groot terugverdieneffect als isolatie. Ook kan je de kosten beperken door gebruik te maken van isolatiepremies.

In onze premiegids vind je een volledig overzicht van alle isolatiepremies en fiscale voordelen waar je aanspraak op kan maken in 2024.

Premies gevelisolatie

Duurzame behandeling van je gevel met crepi

Voorbereiden ondergrond bij buitengevelisolatie
whatsapp image 2018 03 07 at 11.54.18.jpeg
aanbrengen hoekprofiel
aanbrengen hechtingslaag
whatsapp image 2018 03 07 at 11.53.20.jpeg

Duurzame behandeling van je gevel met Axo Brixx

Voorbereiden ondergrond bij buitengevelisolatie
whatsapp image 2018 03 07 at 11.54.18.jpeg
aanbrengen hoekprofiel
aanbrengen hechtingslaag
isoprotect axobrixx

Tevreden klanten aan het woord

“Hierbij wil ik nog eens mededelen dat we heel tevreden zijn over de samenwerking en de uitgevoerde werken. Ook over de vertegenwoordiger die langs geweest is, en de mensen die uiteindelijk de klus geklaard hebben. Een aanrader mocht iemand me wat vragen!” .”
-Familie Delmeire - De Dauw uit 9700 Oudenaarde.

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een aangename en geïsoleerde woning. Dankzij Iso Protect wordt dit een mogelijkheid. Niet alleen vanwege onze uitgebreide expertise in isolatie, maar ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Dit is een financiële formule waarbij iedereen op zijn of haar ritme gevelisolatie kan afbetalen.

blauwe lening achtergr

Gevelisolatie prijs

Iso Protect werkt steeds met een m²-prijs. Deze is variabel naargelang de grootte van de gevel, de isolatiedikte, het type van gevelafwerking en ook de geveldetails. Er wordt telkens een vaste prijs op maat gemaakt.

Goed om te weten: Heb je een klein budget? Dan kies je best voor een spouwmuurisolatie met afwerking in crepi of kalei.

Btw-tarief van 6%

Is je woning ouder dan 10 jaar? Goed nieuws, je hebt recht op het verlaagd Btw-tarief van 6%.

Premie gevelisolatie

Van plan de gevel van je woning of appartement te isoleren? Goed nieuws! Je hebt nog steeds recht op een premie voor gevelisolatie. Lees hier meer over de isolatiepremies.

na hoesselt v2

Gevelisolatie: maak je gevel klaar voor de toekomst!

Nood aan gevelisolatie? Vraag GRATIS een adviesgesprek aan.

referenties iso protect