De voordelen van isoleren met glaswol

De efficiëntie van isolatie staat of valt met het juiste materiaal. Glaswol is een natuurlijk isolatiemateriaal dat gemaakt wordt op basis van zand en gerecycleerd glas. Ontdek alle voordelen van isoleren met glaswol!

Dakisolatie met glaswol

1. Vocht? Nee bedankt!

Glaswol is waterafstotend en neemt dus geen water op. Wél is glaswol dampdoorlatend zodat het vocht van binnen makkelijk door de isolatielaag naar buiten kan, maar het vocht van buiten geen kans krijgt om de woning binnen te dringen. Kortom, je woning blijft ademen. Door deze slimme wisselwerking hoef je condens en schimmels door isolatie niet te vrezen in je woning!

2. Onbrandbare onkwetsbaarheid

Op vlak van brandveiligheid behoort glaswol tot de beste van de klas! Het isolatiemateriaal valt onder de klasse A1, wat betekent dat glaswolvezels niet brandbaar zijn. Het risico op uitslaande branden wordt beperkt en kan de impact van een brand gevoelig beperken. Wist je dat steeds meer hoogbouwprojecten aan het overschakelen zijn naar isolatie met glaswol? Het is de veiligste optie die ook perfect rijmt met de alsmaar strengere brandveiligheidsvoorschriften.

3. Stille oase door geluidsisolatie

Woon je in een luidruchtige buurt? Glaswol doet meer dan alleen de temperatuur reguleren. Het zorgt ook voor uitmuntende geluidsisolatie. Geniet van rust en stilte in je huis, ongeacht wat er buiten gebeurt.

4. Warme oase door warmte-isolatie

Maar ook op vlak van thermische isolatie, de kernfunctie van elk type isolatiemateriaal, scheert glaswol hoge toppen. Met een lage lambdawaarde van ongeveer 0,035 W/m²K (afhankelijk van het type) houdt glaswol de warmte goed binnen. Dit resulteert automatisch in lagere energiekosten en een hoger comfort. In de zomer zal de glaswol de hitte tegenhouden, waardoor je woning heerlijk koel blijft.

5. Duurzaam, duurzamer, duurzaamst

Naast de lange levensduur van glaswol bestaat het materiaal voor 95% uit natuurlijke, minerale grondstoffen en is het 100% recyclebaar. Dat maakt van glaswol een van de meest ecologische isolatiematerialen. Maar naast het materiaal verloopt ook het productieproces zo duurzaam mogelijk. Zo wordt er enkel gebruik gemaakt van elektrische ovens om de uitstoot van schadelijke gassen te minimaliseren.

6. Veiligheid boven alles

Glaswolvezels breken af en worden volledig gefilterd door onze neus en longen. Dat maakt van glaswol een uiterst veilig materiaal om mee te werken en jarenlang in je woning te laten zitten. Daar waar een asbestvezel zal uitzetten in de lengte, zal een glaswolvezel oplossen waardoor ze een veilige keuze zijn voor jou en jouw gezin.

Isoleren met glaswol? Laat je adviseren door Iso Protect!

Wil je ook profiteren van de voordelen van isolatie met glaswol? Laat je adviseren door erkende experts met kennis van zaken, zoals Iso Protect. Vraag een gratis plaatsbezoek aan van één van onze isolatie-experts voor advies en een offerte op maat.

Klant krijgt advies van Iso Protect bij isolatie met glaswol