Spouwmuurisolatie Kortrijk

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Kortrijk

Bent u ervan op de hoogte dat u in Kortrijk met een slecht geïsoleerde muur van uw woonst een warmteverlies van 50% kunt hebben? Dit resulteert in een groter verbruik, waardoor uw energiefactuur de hoogte in gaat en er ook meer broeikasgassen vrijkomen in de atmosfeer. Geen enkele Kortrijkzaan ziet met plezier deze rekening toekomen op het einde van de maand.

Het na-isoleren van uw spouwmuur kan u tot 30% doen besparen op uw verbruik. Een investering in spouwmuurisolatie bij Iso Protect geeft u bovendien een beter wooncomfort en is spoedig terugverdiend.

Spouwmuurisolatie Kortrijk

Iso Protect, erkend isolatie-expert in regio Kortrijk

Iso Protect, met hoofdzetel in Moorsele, is actief over de volledige regio. Als erkend deskundige in spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en isolatie van platte daken hebben wij reeds 17 jaar kunnen bouwen aan een groot vertrouwd klantenbestand in uw buurt. 

Wilt u precies te weten komen wat een spouwmuurisolatie u precies aan verwarmingskosten zal uitsparen? Laat gratis een van onze isolatie-experten ter plaatse langskomen.

Na-isoleren spouwmuur Kortrijk

Wat is een spouwmuur?

In Kortrijk staan reeds veel verouderde gebouwen. Deze zijn vaak opgetrokken met een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. De twee muren staan evenwijdig tegenover elkaar met enkele centimeters lucht tussen. De ruimte hiertussen noemen we de spouw. Deze heeft als functie vochtdoorslag te voorkomen en daarbij ook de woning te isoleren. 

Om uw huis voldoende te isoleren kunt u deze open ruimte opvullen met glaswolvlokken en bekomt u een nog warmer en gunstiger wooncomfort.

Hoe wordt spouwmuurisolatie geplaatst?

1. Uw buitenmuur wordt geanalyseerd. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterschade.

2. Op welbepaalde plaatsen worden gaatjes in de voegen geboord om de geschiktheid van uw spouw te inspecteren. Met behulp van een endoscoop wordt zowel de breedte, de mortelbaarden als de netheid van uw spouwmuur bekeken.

3. U zal vervolgens contact opgenomen worden door onze planningsdienst. Er zal in overeenstemming met u een geschikte uitvoeringsdatum vastgelegd worden. 

4. Volgens het juiste boorpatroon worden precieze inblaasopeningen geboord. Deze hebben een maximale diameter van 22 mm.

5. Hierlangs worden de hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken ingeblazen. Het inblazen van het isolatiemateriaal stoot geen schadelijke materie uit en is volledig brandveilig.

6. De boorgaten worden vervolgens met de nodige expertise en gelijk kleurige mortel terug opgevuld.

7. Na finale analyse van de werken wordt uw woonst schoon achtergelaten en zal de isolatie u vrijwel direct energie doen besparen.

8. U kunt daarna ook opteren voor een warmtescan van uw woning door een zelfstandige thermograaf. U krijgt hiervan de visuele bevestiging toegestuurd.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Verschillende oudere huizen hebben reeds spouwmuurisolatie. Vaak werd dit geklaard met oudere isolatiematerialen, zoals steenwol en schuim. Het grootste nadeel van deze isolatiematerialen is dat ze na enkele jaren kunnen verzakken en de muur dus niet meer volledig geïsoleerd is. Hierdoor verliest de isolatie veel waarde en u aanzienlijk veel warmte.

De aanwezige spouwmuurisolatie wordt door Iso Protect weggehaald en er wordt in de plaats nieuwe ingeblazen. Met behulp van een straalmiddel wordt het oude isolatiemateriaal verulverd. De verpulverde isolatie wordt daarna opgezogen uit de spouw, zodat deze terug vrijkomt. 

Onze referenties in Kortrijk

We bekomen onze degelijke kwaliteit door het maken van een goed voorbereidende analyse. Iso Protect zet ervaren en gedreven mensen in en maken gebruik van de allerbeste producten. Ook zijn wij steeds op zoek naar de beste oplossingen op maat voor u als klant. 

De mix van zowel een eersteklas kwaliteit als continue innovatie zorgt ervoor dat wij u de grootste referentielijst kunnen presenteren, dus ook uit uw in Kortrijk. Uw eigendom is namelijk investering van groot belang geweest voor u Wij behandelen het dan ook met de grootste zorg en respect. 

Getuigenis spouwmuurisolatie in Kortrijk

Familie Verhaeghe
19/09/2010, Kortrijk

“Wij danken u voor de goede zorgen bij het isoleren van onze spouwmuren met glaswol. Na één week voelen wij al het verschil met vroeger, er is een veel constantere temperatuur in huis wat het aangenamer maakt en ook het geluid van buiten is merkbaar lager. Uw mensen hebben zéér net en snel werk geleverd en ook de afwerking van inblaasgaten zijn mooi afgewerkt, er is praktisch niks meer van te zien. Je mag mij altijd als tevreden klant opgeven!„

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

Al uw voordelen dankzij spouwmuurisolatie op een rij

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw <a href='https://www.energiesparen.be/bouwen-en-verbouwen/energiewinstcalculators/energiewinst-spouwmuurisolatie '>energiewinst</a>. De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw energiewinst.
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.
 • Isoleren spouwmuur: Profiteer van de <a href='http://www.energiesparen.be'> premie</a> nu die er nog is. Isoleren spouwmuur: Profiteer van de premie nu die er nog is.

Vakman spouwmuurisolatie Kortrijk

Waarom vakmanschap van groot belang is bij uw spouwmuurisolatie

Enkel wanneer u voor een investering in spouwmuurisolatie naar een vakman stapt is het een beperkte investering. Een vakman werkt namelijk met de juiste uitvoeringstechnieken en producten.

Iso Protect is dan ook de aannemer bij uitstek in Kortrijk. Wij garanderen u een uitstekend rendement van de spouwmuurisolatie. Dit doen wij door op voorhand een grondige analyse te maken door middel van onze jarenlange ervaring in Kortrijk. Ook hebben wij de juiste inzichten en competenties, waarbij alle aspecten van uw woning bekeken worden. 

Spouwmuurisolatie Kortrijk URSA glaswolvlokken

Uitstekende producten dankzij exclusief partnerschap

Iso Protect heeft een exclusief partnerschap gesloten voor het na-isoleren van woonsten met hoogrenderende glaswolvlokken met de Belgische fabrikant URSA, dé isolatie-expert in minerale wol. De unieke inblaas wol werd speciaal gemaakt voor de thermische en akoestische na-isolatie van niet geïsoleerde spouwmuren. Hierbij blijft uw metselwerk uiteraard volledig intact.

URSA Pure Floc KD behaalt namelijk de beste isolatiewaarde aangaande de na-isolatie van spouwmuren met een lambda-waarde λ (de isolerende waarde van een materiaal) van wel 0,034. Hoe hoger deze waarde is, hoe beter het materiaal de warmte geleid en dus hoe minder goed het de ruimte isoleert. Hoe lager deze lambda-waarde, hoe beter het rendement van de spouwisolatie is.

Wij kiezen ervoor enkel te werken met topproducten. Met de Belgische fabrikant URSA bent u hierover zeker. Er was reeds bij aanvang een sterk wederzijds vertrouwen. Deze exclusieve partnerschap komt u als klant dan ook alleen maar ten goede. Iso Protect is ook erkende ondernemer voor spouwmuurisolatie in Kortrijk.

Prijzen voor spouwmuurisolatie

Natuurlijk vraag u zich af hoeveel spouwmuurisolatie u gaat kosten. Bij Iso Protect varieert de prijs per vierkante meter voor een klassiek huis tussen €20 en €29 met de installatie ervan inbegrepen. Hiervan ontvangt u een energiepremie van €5,-/geïsoleerde vierkante meter van de netbeheerder.

Uw kostenrekening op het einde van deze investering is dus afhankelijk van het aantal m2 isolatiemateriaal dat nodig is voor uw woning en de energiepremie in Kortrijk.

Spouwmuurisolatie kan heel eenvoudig zijn en is goedkoper dan gevelisolatie. Als u twijfelt, kunt u onze prijzen altijd vergelijken met die van gevelisolatie. In veel gevallen is het huis al meer dan 10 jaar oud. Als dit voor u het geval is, kunt u ook profiteren van een verlaagd BTW-tarief van 6%.

  Prijs/m2 Premie/m2 Btw-tarief
Spouwmuurisolatie €20 - €29 €5 6%

Uw energiepremies

Geen enkele investering heeft zo'n hoog rendement als spouwmuurisolatie. Bovendien kunt u voor uw isolatiewerkzaamheden altijd rekenen op een isolatiepremie van de overheid en de netbeheerder. Diverse overheidsinstellingen zijn actief op het gebied van verdere optimalisatie. Afhankelijk van de locatie van het gebouw kunnen diverse isolatiepremies en/of fiscale voordelen aan u worden toegekend. 

In 2020 kunt u nog steeds een premie voor spouwmuurisolatie aanvragen. Dit betekent dat u een investering in spouwmuurisolatie nog sneller kunt terugverdienen met Iso Protect. Op dit moment kunt u genieten van twee premies: 

1. Met de isolatiepremie van de netbeheerder krijgt u €5,-/geïsoleerde m2 terug. Hiervoor moet uw woning voor 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Ook moet een ervaren isolatiebedrijf als Iso Protect worden ingeschakeld. Als specialist geven wij een verklaring af dat wij werken volgens de Technische Specificatie-eisen STS 71.1.

2. Wilt u ook aanspraak maken op de totale renovatiepremie (BENO-pass)? Dat kan als u binnen 5 jaar minstens 3 energiebesparende investeringen doet, die u uiteraard energie besparen. Als u een appartement heeft, bedraagt de bonus €625,-. Een eengezinswoning krijgt een bonus van €1250,-. Deze bedragen worden verhoogd voor elke extra groene investering die u doet. 

Hoeveel bespaar ik met spouwmuurisolatie per jaar?

Spouwmuurisolatie kan u tot  €600,- per jaar aan energiekosten besparen, voor een open bebouwing. De exacte cijfers zijn natuurlijk afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal, de totale geïsoleerde oppervlakte en de huidige gasprijs. 

Hoe kunt u zien of er een spouwmuur aanwezig is in uw woning?

Er zijn verschillende manieren om te controleren of er een spouwmuur in uw huis is.

 • Als er een ruimte zichtbaar is op de bouwtekeningen tussen de binnen- en buitenmuur.
 • Als uw huis van voor 1920 dateert, zal er waarschijnlijk geen spouwmuur zijn, omdat men in die tijd huizen bouwde met slechts één enkele muur.
 • De dikte van uw buitenmuren kan ook aangeven of er al dan niet een spouwmuur is. Als de muur meer dan 25 cm is, is er een spouw. Als de breedte van de muur minder dan 25 cm is, heeft uw huis ofwel geen spouw ofwel een zeer dunne spouw. Bij twijfel kunt u een klein gaatje in de voeg van uw buitenmuur boren. Als de boor tijdens het boren doordringt, is er een spouw. Wees voorzichtig, de open ruimte moet minimaal 5 cm breed zijn voordat u kunt spreken van spouwmuurisolatie.
 • Als er luchtkanalen in de gevel zitten, duidt dit op de aanwezigheid van een spouwmuur. Indien dit niet het geval is, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat er geen spouwmuur aanwezig is.
 • Als uw huis is gemetseld met dwarsgeplaatste stenen, zal er waarschijnlijk geen spouwmuur zijn. Dit betekent dat uw buitenmuren vol zijn en er dus geen ruimte is tussen de binnen- en buitenmuur.

Helaas heeft niet elk huis een spouwmuur die geschikt is voor spouwmuurisolatie. Er moet ook rekening worden gehouden met de toestand van de gevel. In welke staat verkeert de gevel?

Deskundigen uit Kortrijk eisen ook een schone spouw. Voorafgaand aan de uitvoering wordt gecontroleerd of er geen spouwmuurvervuiling is. 

Als uw buitenmuur niet geschikt verklaard is voor spouwmuurisolatie, kunt u toch nog kiezen voor gevelisolatie. Deze isolatietechniek biedt u een ideale isolatie die aan de buitenzijde van uw buitenmuur wordt aangebracht, waardoor de gevel ook een nieuwe uitstraling krijgt. Dit gebeurt door middel van een nieuwe afwerking in gips of gevelbekleding.

U ervaart direct het energiebesparende voordeel en de isolatie elimineert ook vochtproblemen

Wilt u ook de garantie dat uw woning op de beste manier geïsoleerd wordt?

Dankzij de technische kwaliteit van onze interventies en onze controles kunnen wij u serieuze en solide garanties bieden. Deze garanties zijn ook het resultaat van ons intern beleid en nauwe samenwerkingsverbanden met fabrikanten en leveranciers. Deze manier van werken laat ons toe om voor elke specifieke situatie een oplossing op maat aan te bieden. Ook de continue feedback van u als klant is een onmisbaar aspect om de beste service in uw regio te garanderen.

Het isoleren van glaswolvlokken wordt bovendien 30 jaar gewaarborgd!

Er worden steekproeven van onafhankelijke experts gehouden. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft ons 3 voorwaarden voor. De juiste producten, uitvoerders en uitvoeringsmethodes garanderen een succesvol resultaat van de na-isolatie.

Iso Protect kan u dus het nodige vakmanschap leveren om u het beste van deze 3 eisen te kunnen bieden. 

Deze veronderstellingen kunnen u niet langer tegenhouden!

 • Een spouwmuur veroorzaakt vochtproblemen.

Spouwmuurisolatie daarentegen heeft zelf een vochtwerende werking. Dit vermindert de kans dat regenwater de muur binnendringt.

 • Een vervuilde spouw kan niet meer gerenoveerd worden.

In geval van spouwmuurvervuiling zal Iso Protect de spouw eerst volledig reinigen alvorens deze opnieuw te isoleren.

 • Een geïsoleerde spouwmuur kan niet meer opnieuw geïsoleerd worden.

Iso Protect kan dit echter wel doen door de spouwmuurisolatie die in uw woning aanwezig is eerst volledig te verwijderen. Door de oude isolatie te verpulveren met een straalmiddel kan deze worden opgezogen om de spouw nadien opnieuw te isoleren. Bovendien zijn er geen vochtproblemen meer.

Heeft u nog vragen of twijfelt u aan de verschillende isolatiemogelijkheden? Laat een expert gratis uw huis bezoeken om een diagnose te stellen van uw spouwmuur.