Spouwmuurisolatie Wevelgem

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Wevelgem

Was u zich ervan bewust dat u in Wevelgem, met een gebrekkige isolatie in uw huis, een warmteverlies van 50% kan lijden en meer? Dit zorgt ervoor dat u meer verbrandt, waardoor uw energierekening omhoog gaat en er ook nog eens meer broeikasgassen vrijkomen. Niemand in Wevelgem wil deze factuur op het einde van de maand ontvangen.

De na-isolatie van uw spouwmuur kan u tot 30% energiebesparing opleveren. Spouwmuurisolatie van Iso Protect geeft u ook een optimaal leefcomfort en is snel rendabel.

Spouwmuurisolatie Wevelgem

Iso Protect, erkend isolatie-expert in regio Wevelgem

Iso Protect, met hoofdzetel in Wevelgem, is werkzaam in de hele regio. Als erkend vakspecialist in spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitenmuurisolatie en isolatie van platte daken hebben wij sedert 2003 een groot en tevreden klantenbestand in uw buurt opgebouwd. 

Wilt u meer in detail weten wat een spouwmuurisolatie u precies aan verwarmingskosten kan besparen? Laat gratis een van onze isolatie-experten langskomen bij u thuis.

Na-isoleren spouwmuur Wevelgem

Wat is een spouwmuur?

In Wevelgem zijn er al veel oude gebouwen. Deze zijn veelal gebouwd met een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. De twee muren staan parallel aan elkaar met enkele centimeters lucht daartussen. De tussenliggende open ruimte wordt de spouw genoemd, deze verhindert het naar binnen dringen van vocht en heeft bovendien een isolerende functie.

Om uw woonhuis nog beter te isoleren, kunt u deze open spouwruimte opvullen met isoleermateriaal en krijgt u een nog aangenamer en warmer wooncomfort.

Hoe gebeurt de plaatsing van spouwmuurisolatie

1. Uw buitenmuur wordt onderzocht op de kwaliteit van de voegen, het gebruikte type gevelsteen en eventuele vorst- of waterbeschadiging.

2. Op sommige plaatsen wordt een boorgat in de voegen gemaakt om de geschiktheid van uw spouwmuur te kunnen controleren. Met behulp van een camera (endoscoop) worden de breedte, de mortels en de zuiverheid van uw spouwmuur onderzocht.

3. Vervolgens wordt u persoonlijk gecontacteerd door onze planningsafdeling. Samen zoeken we naar een geschikte uitvoeringsdatum.

4. Volgens het juiste boorpatroon worden nauwkeurige inblaasopeningen gemaakt met een maximale diameter van 22 mm.

5. Langs deze openingen worden de uiterst rendabele en gecertificeerde minerale glasvezelvlokken ingeblazen. Het inblazen van de glaswol geeft geen schadelijke stoffen af en is volledig vlamwerend.

6. Daarna worden de boorgaten met de nodige vakkennis en gelijkmatig gekleurde mortel weer opgevuld.

7. Na de werkzaamheden wordt uw huis netjes achtergelaten en de isolatie bespaart u direct energie.

8. U kunt dan besluiten om uw huis door een onafhankelijke thermograaf te laten scannen. Tot slot wordt dit visueel bevestigd.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Verscheidene oudere huizen hebben reeds spouwmuurisolatie. Vaak werd dit gedaan met oudere isolatiematerialen, zoals steenwol en schuim.

Het grootste negatieve effect van deze materialen is dat ze na enkele jaren kunnen verzakken en er dus slechts een gedeelte van de muur geïsoleerd blijft. Hierdoor verliest de isolatie zijn waarde en u veel warmte.

Iso Protect haalt voor u de aanwezige spouwmuurisolatie uit de spouw en zal er in de plaats nieuwe inblazen. Dit doen we door het verpulveren van de oude isolatie met behulp van een straalreiniger. De verpulverde glaswol wordt nadien opgezogen zodat de spouw terug vrij komt voor nieuwe isolatie.

Onze referenties in Wevelgem 

Iso Protect bekomt een uitstekende kwaliteit door het doorvoeren van een goed voorbereid onderzoek. We zetten daarbij ervaren en gemotiveerde mensen in en gebruiken de allerbeste producten. Ook zoeken we altijd naar de beste oplossing op maat voor u als klant.
 

De mix van zowel eersteklas kwaliteit als continue innovatie zorgt ervoor dat we u de grootste referentielijst kunnen voorleggen, ook die van uw regio. Uw huis is een belangrijke investering voor u geweest en we willen er doelbewust mee omgaan. 

Getuigenis spouwmuurisolatie in Wevelgem

Dhr. Valcke
24/02/2015, Wevelgem

“Goede middag
Wou jullie even een mailtje sturen om jullie te bedanken.
Werken zijn uitgevoerd en zijn er zeer tevreden over.
Goede mensen, net en efficiënt, chapeau!
Bedankt!„

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

De voordelen van spouwmuurisolatie op een rij

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw <a href='https://www.energiesparen.be/bouwen-en-verbouwen/energiewinstcalculators/energiewinst-spouwmuurisolatie '>energiewinst</a>. De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw energiewinst.
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.
 • Isoleren spouwmuur: Profiteer van de <a href='http://www.energiesparen.be'> premie</a> nu die er nog is. Isoleren spouwmuur: Profiteer van de premie nu die er nog is.

Vakman spouwmuurisolatie Wevelgem

Het belang van vakmanschap bij uw spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is slechts een beperkte investering wanneer er een professional wordt ingeschakeld. Een vakman werkt met de juiste uitvoeringstechnieken en middelen. Daarom is Iso Protect de aannemer bij uitstek in Wevelgem die u een uitstekend rendement op de spouwmuurisolatie kan beloven.

Dit doen we door van tevoren een grondige diagnose te stellen op basis van onze ervaring in uw omgeving, juiste inzichten en competenties. Hierbij kijken we naar alle aspecten van uw woning. 

Spouwmuurisolatie Wevelgem URSA glaswolvlokken

Uitstekende producten dankzij exclusief partnerschap

Iso Protect is een exclusieve overeenkomst aangegaan voor de na-isolatie van woningen met hoogrenderende glaswolvlokken met URSA, dé isolatie-kenner in minerale glaswol. De unieke inblaas wol werd exclusief ontwikkeld voor de thermische en akoestische isolatie van spouwmuren, waarbij uw metselwerk ook volledig ongeschonden blijft.

URSA Pure Floc KD behaalt immers de beste isolatiewaarde met betrekking tot na-isolatie van spouwmuren met een lambda-waarde λ (de isolerende waarde van een materiaal) van maar liefst 0,034. Hoe hoger λ is, hoe beter de warmte geleid wordt en dus hoe minder goed het materiaal isoleert. M.a.w. hoe lager de λ-waarde, hoe hoger het rendement van de spouwisolatie.

We verkiezen enkel te werken met producten van topkwaliteit. Belgische fabrikant URSA, met hoofdzetel in Wevelgem, kan u dit als geen ander garanderen. Er is altijd een sterk wederzijds vertrouwen geweest. Deze uitstekende partnership is voor u als klant dan ook alleen maar voordelig. Iso Protect is ook erkende aannemer voor spouwmuurisolatie in Wevelgem.

Prijzen voor spouwmuurisolatie

De vraag is natuurlijk hoeveel spouwmuurisolatie u zal kosten. Bij Iso Protect variëert de prijs per vierkante meter voor een standaard woning tussen de €20 en €29, verplaatsingskosten inbegrepen. U ontvangt hiervoor een energiepremie van €5,-/geïsoleerde m² van de netbeheerder.

De totale kostprijs van deze investering is dus afhankelijk van het aantal m2 isolatiemateriaal dat nodig is voor uw woning en de energiepremie in Wevelgem.

De isolatie van spouwmuren kan zeer eenvoudig en is een stuk goedkoper dan de isolatie van gevels. In geval van twijfel kunt u onze prijzen altijd vergelijken met die van muurisolatie. Indien uw huis ouder is dan 10 jaar kunt u ook genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6%.

  Prijs/m2 Premie/m2 Btw-tarief
Spouwmuurisolatie €20 - €29 €5 6%

Uw premies

Geen enkele investering heeft zo’n hoog rendement als spouwmuurisolatie. Bovendien kunt voor uw investeringen een isolatiepremie van de overheid en de netbeheerder krijgen. Diverse overheidsinstellingen zijn actief op het gebied van nadere optimalisatie. Afhankelijk van de ligging van het gebouw kunnen u diverse isolatiepremies en/of fiscale voordelen toegekend. 

U kunt in 2020 nog steeds een premie voor spouwmuurisolatie aanvragen. Met Iso Protect kunt u een belegging in spouwmuurisolatie dus nog snellerterugverdienen. Momenteel kunt u genieten van twee premies: 

1. Met de isolatiepremie van de netbeheerder krijgt u €5,-/geïsoleerde m2 terug. Hiervoor moet uw woning voor 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Ook moet er een gekend isolatiebedrijf zoals Iso Protect ingeschakeld worden. Als vakman reiken wij immers een verklaring uit dat wij werken conform de Technische Specificatie eisen STS 71.1.

2. Wilt u ook aanspraak maken op de totaalrenovatiebonus (BENO-pass)? Dit kan als u binnen de 5 jaar zeker 3 energiebesparende investeringen treft die u vanzelfsprekend energie doen besparen. Hebt u een appartement, dan bedraagt de bonus €625,-. Een villa krijgt hiervoor een bonus van €1250,-. Deze bedragen worden verhoogd voor iedere bijkomende groene investering die u maakt.

Hoeveel bespaar ik met spouwmuurisolatie per jaar?

Spouwmuurisolatie kan u tot € 600 per jaar aan energie-kosten besparen voor open bebouwingen. De exacte cijfers zijn natuurlijk afhankelijk van het isolatiemateriaal, de totale oppervlakte van de isolatie en de huidige energieprijs.

Hoe kunt u zien of er een spouwmuur aanwezig is in uw woning?

Er zijn meerdere manieren om te verifiëren of er een spouwmuur aanwezig is.

 • Wanneer er op de constructieplannen van uw woning een ruimte zichtbaar is tussen de binnen- en buitenmuur.
 • Als uw muur gemetseld is met dwarsliggende stenen zal er vermoedelijk geen spouwmuur aanwezig zijn. Dit wil zeggen dat uw buitenmuren volle muren zijn en er zich dus geen ruimte tussen de binnen- en buitenmuur bevindt.
 • De breedte van uw buitenmuur kan ook verraden of er al dan niet een spouwmuur is. Indien de muur meer dan 25cm bedraagt, is er een spouw. Wanneer de breedte van de muur minder dan 25cm bedraagt, heeft uw woning geen ofwel een erg dunne spouw. U kunt ook een klein gaatje boren in de voeging van uw buitenmuur. Wanneer de boor doorschiet tijdens het boren is er een spouw. Pas op, de open ruimte moet een minimale breedte van 5cm hebben alvorens er van spouwmuurisolatie gesproken kan worden.
 • Indien uw woning gebouwd werd voor 1920 zal er hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn, omdat men destijds huizen met slechts 1 enkele muur optrok.
 • Indien er luchtkokers te zien zijn in de gevel, wijst dit op de aanwezigheid van een spouwmuur. Wanneer dit niet het geval is, duidt dit niet per se op het ontbreken van een spouw.

Ook eisen experts uit Wevelgem een schone spouw. Er zal alvorens het uitvoeren nagegaan worden of er geen sprake is van spouwmuurvervuiling. 

Jammer genoeg is niet ieders huis voorzien van een spouwmuur ideaal voor spouwmuurisolatie. De staat van de gevel is ook een belangrijk aspect.

U zult direct het energiebesparend voordeel ondervinden en er kunnen zich door de isolatie ook geen vochtproblemen meer voordoen. 

Indien uw buitenmuur niet geschikt is voor spouwmuurisolatie, kunt u nog steeds uw huis isoleren met een gevelisolatie bij Iso Protect. Deze isolatietechniek biedt u een ideale isolatie die geplaatst wordt tegen de buitenkant van uw buitenmuur, waarbij dus ook de gevel in een nieuw jasje wordt gestoken. Er wordt een nieuwe afwerking in pleister of gevelbekleding geplaatst. 

Wilt u ook de garantie dat uw woning op de beste manier geïsoleerd wordt?

Dankzij de hoge technische kwaliteit van onze interventies en onze controles kunnen wij u serieuze en solide garanties bieden. Dit heeft Iso Protect te danken aan het intern beleid, waarbij een nauwe samenwerking met leveranciers, fabrikanten en ons eigen studiebureau in Wevelgem de hoeksteen vormt. Iso Protect biedt oplossingen om maat voor iedere specifieke situatie. Ook de continue feedback van u als klant is een essentieel aandachtspunt om de beste service in uw regio te kunnen garanderen.

Het isoleren van glaswolvlokken wordt bovendien 30 jaar gewaarborgd!

Er worden steekproeven van onafhankelijke vakmannen gehouden. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft ons 3 voorwaarden voor. De uitvoerders, juiste producten en uitvoeringswijzen garanderen een succesvol resultaat van de na-isolatie.

Iso Protect voorziet u in het beste van alle 3 deze voorschriften dankzij haar vakmanschap!

Deze veronderstellingen kunnen u niet langer tegenhouden!

 • Een geïsoleerde spouwmuur kan je niet meer isoleren.

Dit kan wel. Hierbij verwijdert Iso Protect eerst de spouwmuurisolatie die aanwezig is in uw spouw. Door het verpulveren van de oude isolatie met een straalmiddel kan het opgezogen worden om de spouw vervolgens weer na te kunnen isoleren. Er zal zich daarbovenop ook geen enkel vochtprobleem meer voordoen. 

 • Een spouwmuur veroorzaakt vochtproblemen.

Spouwmuurisolatie heeft eigenlijk een vochtbestrijdend effect. De kans dat regenwater de warme muur indringt is juist kleiner. 

 • Een vervuilde spouw is niet meer te renoveren.

Bij spouwmuurvervuiling zal Iso Protect de spouw eerst volledig schoonmaken voordat men deze terug opvult met glaswolvlokken. 

Heeft u nog vragen of twijfelt u aan de verschillende opties voor isolatie? Laat een professional een gratis diagnose stellen van uw spouwmuur.