EPC-labelpremie: verbeter de energieprestatie van je woning

EPC-labelpremie: verbeter de energieprestatie van je woning

Heeft jouw woning een slechte energieprestatie (EPC-label E of F)? Renoveer dan jouw woning, verbeter het EPC-label en krijg een premie van de Vlaamse overheid.

Wil je energiezuiniger wonen? Slim idee! Ontdek hier alles over de EPC-labelpremie.

Met welke isolatie of afwerking kunnen we je helpen?
Volgende stap

Stap 1/2

Persoonlijke gegevens

Stap 2/2

ursa wbw coverfoto zonderlogo hr

EPC-labelpremie vanaf 2021

Vanaf 1 januari 2021 reikt de Vlaamse overheid premies uit aan iedereen die zijn woning, op 5 jaar tijd, zodanig renoveert dat het zijn EPC-label aanzienlijk verbetert. Hiermee wil de regering Vlamingen aanzetten tot het energiezuinig maken van hun woning.

Hoeveel bedraagt de premie? Dit hangt af van de aard van de woning en de EPC-score behaald door de renovatiewerken. Bij een woning met EPC-label A kan je maximum 5.000 euro ontvangen, bij een appartement met EPC-label A maximum 3.750 euro.

LabelpremieWoning (starten van label E of F)Appartement (starten van label D, E of F)
naar A€5000€3750
naar B€3750€2500
naar C€2500geen labelpremie

 

Let op: de EPC-labelpremie kan niet gecumuleerd worden met de totaalrenovatiebonus. Wel is het mogelijk om het te cumuleren met afzonderlijke energiepremies (isolatie, beglazing,…). 

100849352 254933275718116 6630862547866091520 n

Voorwaarden premie

  • Alleen woningen of appartementen die een ondermaatse energieprestatie hebben, komen in aanmerking voor de EPC-labelpremie. Dit moet bewezen worden met een energieprestatiecertificaat (EPC), dat niet ouder is dan van 2019.
  • Het verworven EPC-label moet worden getoond na 5 jaar met een nieuw EPC. Bij de aanvraag mag het nieuw certificaat maximaal 1 jaar oud zijn.

Hulp nodig? Onze isolatie-experts staan voor jou klaar.

Waarom kiezen voor Iso Protect?

Gewoonweg omdat Iso Protect een foutloze totaalbehandeling biedt voor je dak, spouwmuur of gevel.

Naast het isoleren om je wooncomfort te verhogen én energiefactuur te doen dalen, wordt je woning in een nieuw jasje gestoken. Dagelijks staan wij garant voor de perfecte uitvoering van onze projecten. Van opmeting, doorgedreven opvolging tot aan de oplevering door onze eigen experts.

gp foto gebouw zwevegem logo iso protect resized min

Klaar om te isoleren?

Laat GRATIS één van onze isolatie-experts langskomen.

referenties iso protect