Spouwmuurisolatie Bilzen

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Bilzen

Wist u dat u in Bilzen tot 50% warmte kan verliezen met een slecht geïsoleerde muur. In plaats van meer te stoken, hogere energie kosten en uitstoot van schadelijke gassen, kunt u beter kiezen voor spouwmuurisolatie. Hiermee bespaart u tot 30% op energie.

U betaalt met spouwmuurisolatie minder energiekosten en geniet bovendien van een ideaal wooncomfort.

Iso Protect, uw erkend isolatie-expert in Bilzen

Sinds 2003 is Iso Protect actief over uw volledige regio als erkend specialist in spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en isolatie van platte daken. Gedurende de jaren heen hebben wij een tevreden klantenlijst opgebouwd bij u in de buurt. 

Benieuwd hoeveel u kan besparen aan energiekosten dankzij spouwmuurisolatie? Laat onze energie-expert langskomen voor een gratis diagnose en vrijblijvende offerte op maat van uw verbruik in Bilzen. 

Na-isoleren spouwmuur Leuven

Wat houdt spouw in?

Oude panden werden vaak gebouwd met een open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Deze muren staan recht tegenover elkaar met enkele centimeters lucht tussen. Deze open ruimte noemt men spouw. Om te voorkomen dat alle warmte ontsnapt en u lijdt aan energieverlies, kunt u best deze spouw laten opvullen met isolatie.

Uw woning in Bilzen wordt geïsoleerd met spouwmuurisolatie van de beste kwaliteit en u geniet van een energiezuinige en comfortabele woning

Spouwmuurisolatie laten plaatsen 

1. Uw buitenmuur wordt gecheckt en beoordeeld op de kwaliteit van het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterbeschadiging.

2. We boren hiervoor een gaatje in het voegsel tussen de stenen. Met een camera (endoscoop) wordt zowel de dikte, de mortelbaarden en de netheid van uw spouwmuur gecontroleerd op de geschiktheid.

3. Gaat u akkoord met ons voorstel op maat, dan contacteren wij u om een geschikte uitvoeringsdatum in te plannen volgens uw beschikbaarheid en die van onze expert in Bilzen. 

4. Hierna komt onze expert van Bilzen om in het universele boorpatroon nauwkeurig inblaasopeningen te maken met een maximale diameter van 22 mm.

5. De hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken worden ingeblazen in de inblaasopeningen. Wij stoten bij het inblazen van de glaswol geen schadelijke stoffen uit en uw isolatie is volledig brandbestendig.

6. De expert vult vervolgens de boorgaten met mortel in het kleur dat het dichtst ligt bij het voorgaande voegsel.

7. Als laatst controleren we alles met precisie na uitvoering en we laten uw woning ook netjes achter. Uw woning is geïsoleeerd en u bespaart onmiddellijk aan energiekosten.

8. Heeft u hierna nog interesse in een warmtescan van uw woning? Dan kan Iso Protect dit laten uitvoeren voor u door een onafhankelijke thermograaf. Hiermee heeft u een visuele bevestiging van het effect van de isolatie.

Spouwmuurisolatie vernieuwen

Bij oudere woningen in Bilzen is er soms al spouwmuurisolatie aanwezig van slechte kwaliteit. Vroeger gebruikte men gebrekkige isolatiematerialen zoals steenwol en schuim waardoor deze verzakten door de jaren heen. Als gevolg hiervan blijft er enkel maar een deel van de muur geïsoleerd en heeft u nog steeds een hoge energiekost en een slecht geïsoleerde woning

De oplossing die Iso Protect hiervoor kan aanbieden is het verwijderen van de huidige isolatie, de spouw reinigen en opnieuw vullen met kwalitatieve en hoogrenderende glaswolvlokken. Deze glaswolvlokken worden in de muur ingeblazen en de isolatiewaarde van uw woning stijgt meteen!

Onze tevreden klanten in Bilzen

Met onze jarenlange expertise in uw regio, bieden wij de beste kwaliteit aan en bekomen wij heel wat tevreden klanten. Wij investeren steeds in innovatie, onderzoeken en partnerships voor kwalitatieve en renderende materialen

Ook in Bilzen zijn wij actief en ervan bewust dat uw woning een belangrijke investering is. 

Tevreden klanten spouwmuurisolatie regio Bilzen

Dhr. Feytons
14/03/2018, Hasselt

“ Graag wou ik laten weten heel tevreden te zijn met geplaatste isolatie.
We kregen een hele toffe ploeg over de vloer.
 „

Dhr. Coenegrachts
18/04/2016, Tongeren


“ Beste, k ben zeer tevreden van het uitgevoerde werk!
De werken werden op een propere manier uitgevoerd
. „

Mevr. Decraene
02/10/2007, Beringen


“ De werken zijn zeer snel gepasseerd, ik heb geen last ondervonden van de mannen die bij mij zijn komen werken. Ze hebben alles ook terug mooi afgewerkt, je kan niet zien dat er aan mijn huis gewerkt is, maar het resultaat voel ik zeer goed ! „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

Al uw voordelen met spouwmuurisolatie op een rij

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.

De expertise van Iso Protect

Wenst u af te stappen van een lager wooncomfort en hoge energiefacturen? Dan is onze expertise van belang om u hiermee te helpen. Onze expert in uw regio heeft jaren lang ervaring met spouwmuurisolatie. Hierbij gebruikt onze expert steeds de correcte uitvoeringstechnieken en de beste producten om uw woning te isoleren.

Alvorens we de spouwmuurisolatie inblazen, komt er een expert langs om een gratis diagnose te stellen van uw huidige spouw. Pas wanneer alles goed is onderzocht, bieden wij een oplossing op maat van uw woning en budget

Spouwmuurisolatie Leuven URSA glaswolvlokken

Maximaal rendement dankzij exclusief partnerschap

Iso Protect werkt samen met de Belgische fabrikant URSA welke gekend staat voor materialen van topkwaliteit en maximaal energierendement.

Deze partnership met URSA zorgt ervoor dat wij hoogrenderende glaswolvlokken, op basis van minerale wol, kunnen aanbieden. Deze wol werd door URSA speciaal ontwikkeld voor de thermische en akoestische spouwmuurisolatie waarvan het metselwerk niet wordt getroffen.

Onze glaswolvlokken van URSA hebben een isolerende waarde (lambda-waarde λ) van 0,034 λ. Deze waarde staat voor een uitstekende isolatiewaarde. Hoe lager de lambda-waarde, des te beter het materiaal isoleert. 

Kostprijs voor uw spouwmuurisolatie

Benieuwd naar het budget dat u best vrijmaakt voor uw investering in spouwmuurisolatie? Voor een klassieke woning kunt u rekenen op een bedrag tussen €20 en €29/m². Daarin zitten de verplaatsingskosten, het materiaal, de controle en opkuis inbegrepen. Dit is wel een richtprijs en dus geen vaste prijs. Voor de exacte prijs op maat van uw woning en spouwmuurisolatie, laat u best een expert langskomen voor een vrijblijvende offerte op maat

Van deze kost kunt u ook besparen dankzij de energiepremie van uw netbeheerder met zo'n €5 per geïsoleerde m²

Premies voor uw spouwmuurisolatie

Wist u dat u met spouwmuurisolatie kiest voor de beste investering vergeleken met alle groene investeringen? Uw energiefactuur zal verlagen, u geniet van een verhoogd wooncomfort en daarbovenop ontvangt u een premie bij deze investering. 

Ook in Bilzen kunt u een isolatiepremie aanvragen. U kunt recht hebben op twee premies voor spouwmuurisolatie; 

 • Via uw netbeheerder krijgt u tot €5/geïsoleerde m² terug met de isolatiepremie. Uw woning dient hiervoor wel voor 2006 aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet om recht te hebben op deze premie. De spouwmuurisolatie dient ook door een ervaren isolatiefirma zoals Iso Protect uitgevoerd te worden. Wij werken als isolatie-expert volgens de Technische Specificatie eisen STS 71.1.

 

 • Aanspraak doen op de totaalrenovatiebonus (BENO-pass) kan, als u binnen de vijf jaar minstens drie energiebesparende acties onderneemt. Bij een appartement bedraagt de totaalrenovatiebonus €625 en bij een eengezinswoning bedraagt de bonus €1250. Bij elke groene investering, wordt dit bedrag vermeerderd. 

Uw jaarlijkse energiebesparing dankzij spouwmuurisolatie

Wist u dat u met spouwmuurisolatie tot ongeveer €600/jaar aan energiekosten kan besparen? Hoeveel u specifiek bespaart op uw energierekening hangt af van het gekozen type isolatiemateriaal, de totale geïsoleerde oppervlakte en de actuele energieprijzen.

Aanwezigheid van spouwmuur nagaan 

 • Indien u over de bouwplannen beschikt van uw woning, kan u de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur hierop terugvinden. 
 • De meeste woningen die voor 1920 werden gebouwd, hebben geen spouwmuur. Er werd in deze woningen slechts 1 muur opgetrokken. 
 • Is uw buitenmuur meer dan 25 cm dik? Dan heeft deze een spouwmuur. Wanneer de breedte minder dan 25 cm bedraagt, dan is er ofwel geen spouwmuur aanwezig ofwel een erg fijne. Dit gaat men soms na door te boren. Wanneer de boor dan doorschiet tijdens het boren, is er spouw. De open ruimte moet wel minium 5 cm bedragen om te spreken van spouwmuur. 
 • Wanneer er luchtkokers in de gevel aanwezig zijn, wijst dit meestal ook op de aanwezigheid van spouw. Dit wil daarom niet zeggen dat er geen spouw is, wanneer er geen luchtkokers zijn.
 • Bij een gemetselde woning met dwarsliggende stenen, is er geen spouwmuur aanwezig omdat de buitenmuren vol zijn en dus geen ruimte over hebben tussen de binnen- en buitenmuur. 

In sommige gevallen hebben de woningen wel een spouwmuur maar zijn deze niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Hierbij wordt steeds de staat van de gevel in rekening gebracht. 

Ook de staat van de spouw tussen uw binnen- en buitenmuur dient proper te zijn alvorens men isolatie gaat inblazen. Spouwmuurvervuiling zorgt anders voor ineficiëntie van de isolatie. 

Voldoet uw buitenmuur niet aan de voorwaarden van spouwmuurisolatie, dan kunt u steeds kiezen voor gevelisolatie. Dit heeft als voordeel dat uw woning enerzijds wordt geïsoleerd en dat uw gevel anderzijds in een nieuw jasje wordt gestoken. U kan hierbij een afwerking naar keuze en smaak kiezen. 

Sluit vochtproblemen uit, isoleer uw woning en geniet van een hoger wooncomfort en een verlaagde energiefactuur.

30 jaar garantie op uw geïsoleerde woning!

Aan de hand van technische diagnoses en controles, bieden wij met een uitstekende kwaliteit de beste garantie aan op uw geïsoleerde woning in Bilzen. 

In samenwerking met top leveranciers, uitmuntende fabrikanten en ons expertisebureau nabij Bilzen zorgen wij voor een oplossing en service op maat. Heeft u feedback voor ons als (potentiële) klant? Dan hechten wij hier erg veel belang aan, zodat wij steeds onze services kunnen optimaliseren en u tevreden kunnen houden. 

Uw spouwmuurIsolatie met glaswolvlokken worden 30 jaar gewaarborgd!

Er worden regelmatig steekproeven van onafhankelijke experts uitgevoerd. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft ons drie voorwaarden voor. De juiste producten, uitvoerders en uitvoeringswijzen garanderen een geslaagd resultaat van de na-isolatie.

Iso Protect kan u dan ook voorzien van de nodige expertise om u in het allerbeste van alle drie deze voorschriften te voorzien. 

FABELS OVER SPOUWMUURISOLATIE

 • Spouwmuurisolatie veroorzaakt vochtproblemen.

Dit is niet correct want met spouwmuurisolatie bestrijden wij juist vocht. De kans dat regenwater de muur doorslaat is net veel kleiner dankzij de vochtafstotende particelen in de glasvezel. 

 • Een vervuilde spouw kan men niet meer renoveren.

Wij bieden hiervoor ook een oplossing. Heeft u een vervuilde spouw? Dan kan u deze door Iso Protect ook volledig schoon- en vrijmaken om nadien te laten inblazen met nieuwe kwalitatieve spouwmuurisolatie. 

 • Een reeds geïsoleerde spouwmuur kan men niet meer na-isoleren.

Dit doet Iso Protect wel! Onze experten verwijderen eerst de oude isolatie. Met een straalmiddel wordt het oude isolatiemateriaal verpulverd en hierna opgezogen. Nadien blazen wij de schoongemaakte spouw in met de glaswolvlokken van Ursa. 

Enige twijfels of enkele vragen over uw isolatieoplossing? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of een afspraak te boeken voor een gratis diagnose en offerte van onze expert in Bilzen.