Spouwmuurisolatie Gent

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Gent

Wist u dat u in Gent met een slecht geïsoleerde muur van uw huis aan een warmteverlies van 50% en zelf meer kunt lijden? Dit zet u aan meer te stoken, waardoor uw energiefactuur de hoogte in schiet en er eveneens meer broeikasgassen vrijgelaten worden. Geen enkele Gentenaar ziet graag deze rekening toekomen op het einde van de maand.

Het na-isoleren van uw spouwmuur kan u tot 30% doen besparen op energie. Een dergelijke investering bij Iso Protect geeft u bovendien een optimaal wooncomfort en is gauw terugverdiend.

Spouwmuurisolatie Gent

Iso Protect, erkend isolatie-expert in regio Gent

Iso Protect, met vestiging te Gent, is actief over uw volledige regio. Als erkend specialist in spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en isolatie van platte daken hebben wij reeds sinds 2003 kunnen bouwen aan een groot tevreden klantenbestand in uw buurt. 

Wilt u meer in detail weten wat een spouwmuurisolatie u precies aan verwarmingskosten kan besparen? Laat gratis een van onze isolatie-experten langskomen bij u thuis.

Na-isoleren spouwmuur Gent

Wat is een spouwmuur?

In Gent staan reeds veel gebouwen van leeftijd. Deze zijn meestal gebouwd met een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. De twee muren staan evenwijdig ten opzichte van elkaar met ettelijke centimeters lucht tussen. De open ruimte hiertussen noemt men de spouw, dit voorkomt vochtdoorslag en heeft daarbij ook een isolerend effect.

Om uw huis nog beter te isoleren kunt u deze open ruimte opvullen met isolatiemateriaal en bekomt u een nog warmer en aangenamer wooncomfort.

Hoe gebeurt de plaatsing van spouwmuurisolatie

1. Uw buitenmuur wordt onderzocht naar de kwaliteit van het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterschade.

2. Op enkele plaatsen wordt een gaatje in de voegen geboord om de geschiktheid van uw spouwmuur na te gaan. Met behulp van een camera (endoscoop) wordt zowel de breedte, de mortelbaarden als de netheid van uw spouwmuur bekeken.

3. U zal vervolgens gecontacteerd worden door onze planningsdienst. Hierbij zoeken wij samen naar een geschikte uitvoeringsdatum.

4. Volgens het juiste boorpatroon worden nauwkeurig inblaasopeningen gemaakt met een maximale diameter van 22 mm.

5. Hierlangs worden de hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken ingeblazen. Het inblazen van de glaswol stoot geen schadelijke stoffen uit en is volledig brandveilig.

6. Nadien worden de boorgaten met de nodige deskundigheid en gelijk kleurige mortel terug opgevuld.

7. Na controle van de werken wordt uw woning netjes achtergelaten en zal de isolatie u onmiddellijk energie doen besparen.

8. U kunt daarna nog opteren voor een warmtescan van uw woning door een onafhankelijke thermograaf. Er volgt hiervan ten slotte een visuele bevestiging.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Verschillende oudere huizen hebben reeds spouwmuurisolatie. Vaak werd dit geklaard met oudere isolatiematerialen, zoals steenwol en schuim. Het grootste nadeel van deze materialen is dat ze na verloop van tijd kunnen verzakken en er dus slechts een deel van de muur geïsoleerd blijft. Hierdoor verliest de isolatie zijn waarde en u veel warmte.

Iso Protect haalt voor u de aanwezige spouwmuurisolatie weg en zal er in de plaats nieuwe inblazen. Dit doen we door het verpulveren van de oude isolatie met behulp van een straalmiddel. Het verpulverde materiaal wordt nadien opgezogen zodat de spouw terug vrij komt voor nieuwe isolatie.

Onze referenties in Gent

Iso Protect bekomt haar uitstekende kwaliteit door het voeren van een goed voorbereidend onderzoek. Wij zetten ervaren en gemotiveerde mensen in en maken gebruik van de allerbeste producten. Ook zoeken wij steeds naar beste oplossing op maat voor u als klant. 

De mix van zowel een eersteklas kwaliteit als voortdurende innovatie zorgt ervoor dat wij u de grootste referentielijst kunnen voorleggen, dus ook uit uw regio. Uw eigendom is dan ook een belangrijke investering geweest voor u en daar willen wij bewust mee omgaan. 

Getuigenis spouwmuurisolatie in Gent

Fam. Moerman 
15/03/2016, Assenede (Gent)

“ Beste, zaterdag jongstleden hebben we zoals was afgesproken onze woning laten isoleren door de mensen van Iso Protect , dit ging in de namiddag gepaard met een openspouwmuurdag.
We kunnen alleen maar positieve dingen zeggen over de groep van drie man die het werk uitvoerde !
We stellen ook meteen de volgende ochtend vast dat in onze woning het veel aangenamer vertoeven is . De warmte blijft langer behouden en het geluid van buitenaf is duidelijk minder .

Wij zijn alvast een ZEER tevreden klant .
We zeggen dit dan ook graag verder . „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

De voordelen van spouwmuurisolatie op een rij

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw <a href='https://www.energiesparen.be/bouwen-en-verbouwen/energiewinstcalculators/energiewinst-spouwmuurisolatie '>energiewinst</a>. De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw energiewinst.
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.
 • Isoleren spouwmuur: Profiteer van de <a href='http://www.energiesparen.be'> premie</a> nu die er nog is. Isoleren spouwmuur: Profiteer van de premie nu die er nog is.

Vakman spouwmuurisolatie Gent

Het belang van vakmanschap bij uw spouwmuurisolatie

Enkel wanneer men beroep doet op een vakman vergt een spouwmuurisolatie slechts een beperkte investering. Een vakman werkt met de juiste uitvoeringstechnieken en materialen. Iso Protect is dan ook de aannemer bij uitstek in Gent die u een uitstekend rendement van de spouwmuurisolatie kan garanderen.

Dit doen wij door op voorhand een grondige diagnose te stellen op basis van onze jarenlange ervaring in uw streek, juiste inzichten en competenties. Hierbij worden alle aspecten van uw woning bekeken. 

Spouwmuurisolatie Gent URSA glaswolvlokken

Uitstekende producten dankzij exclusief partnerschap

Iso Protect sloot een exclusief partnerschap voor het na-isoleren van woningen met hoogrenderende glaswolvlokken met URSA, dé isolatie-expert in minerale wol. De unieke inblaas wol werd speciaal ontwikkeld voor de thermische en akoestische na-isolatie van niet geïsoleerde spouwmuren, waarbij uw metselwerk volledig intact blijft.

URSA Pure Floc KD behaalt immers de beste isolatiewaarde met betrekking tot na-isolatie van spouwmuren met een lambda-waarde λ (de isolerende waarde van een materiaal) van maar liefst 0,034. Hoe hoger deze waarde is, hoe beter de warmte geleid wordt en dus hoe minder goed het materiaal isoleert. M.a.w. hoe lager de lambda-waarde, hoe hoger het rendement van de spouwisolatie.


Wij kiezen er dan ook voor enkel te werken met producten van topkwaliteit. Belgische fabrikant URSA, met hoofdzetel nabij Gent, kan dit als geen ander waarborgen. Van bij het begin was er sterk wederzijds vertrouwen. Deze uitstekende partnerschap komt u als klant dan ook alleen maar ten goede. Iso Protect is ook erkende aannemer voor spouwmuurisolatie in Gent.

Prijzen voor spouwmuurisolatie

U vraagt zich natuurlijk af hoeveel spouwmuurisolatie u zal kosten. De vierkante meterprijs voor een klassieke woning schommelt bij Iso Protect tussen de €20 en €29 met de plaatsing ervan inbegrepen. Hiervan krijgt u van de netbeheerder een energiepremie van €5,-/geïsoleerde m2 terug.

Uw kostenrekening op het einde van deze investering hangt dus af van het aantal m2 isolatiemateriaal dat er voor uw woning nodig is en de energiepremie in Gent.

Spouwmuurisolatie kan heel eenvoudig en is goedkoper dan gevelisolatie. Indien u twijfelt kunt u steeds onze prijzen vergelijken met die van gevelisolatie. In heel wat gevallen is de woning ook reeds ouder dan 10 jaar. Indien dit bij u zo is kunt u ook genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6%.

  Prijs/m2 Premie/m2 Btw-tarief
Spouwmuurisolatie €20 - €29 €5 6%

Uw premies

Geen enkele investering heeft zo’n groot terugverdieneffect als spouwmuurisolatie. Bovendien kunt u bij uw isolatiewerken steeds rekenen op een isolatiepremie van de overheid en de netbeheerder. Voor een verdere optimalisatie zijn verschillende overheidsinstanties actief. Afhankelijk van de ligging van het gebouw kunnen u diverse isolatiepremies en/of fiscale voordelen toegeschreven worden. 

U kunt in 2020 nog steeds een premie voor spouwmuurisolatie aanvragen. Dit houdt in dat u een investering in spouwmuurisolatie bij Iso Protect nog sneller kunt terugverdienen. Momenteel kunt u genieten van twee premies: 

1. Met de isolatiepremie van de netbeheerder krijgt u €5,-/geïsoleerde m2 terug. Hiervoor moet uw woning voor 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Ook moet er een ervaren isolatiebedrijf zoals Iso Protect ingeschakeld worden. Als vakman reiken wij immers een verklaring uit dat wij werken conform de Technische Specificatie eisen STS 71.1.

2. Wilt u ook aanspraak maken op de totaalrenovatiebonus (BENO-pass)? Dit kan als u binnen de 5 jaar zeker 3 energiebesparende investeringen treft die u vanzelfsprekend energie doen besparen. Hebt u een appartement, dan bedraagt de bonus €625,-. Een eengezinswoning krijgt hiervoor een bonus van €1250,-. Per extra groene investering die u treft worden deze bedragen nog eens verhoogd. 

Hoeveel bespaar ik met spouwmuurisolatie per jaar?

Spouwmuurisolatie kan u bij een open bebouwing tot zowat €600,- per jaar aan energiekosten besparen. De exacte getallen zijn natuurlijk afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal, de totaal geïsoleerde oppervlakte en de actuele gasprijs. 

Hoe kunt u zien of er een spouwmuur aanwezig is in uw woning?

Er kan van ieder huis op verschillende manieren nagegaan worden of er een spouwmuur aanwezig is. 

 • Indien er op de bouwplannen een ruimte zichtbaar is tussen de binnen- en buitenmuur.
 • Indien uw woning dateert van voor 1920 zal er hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn, omdat men destijds huizen met slechts 1 enkele muur optrok.
 • De dikte van uw buitenmuren kan ook verraden of er al dan niet een spouwmuur is. Indien de muur meer dan 25cm bedraagt, is er een spouw. Wanneer de breedte van de muur minder dan 25cm bedraagt, heeft uw woning geen ofwel een erg dunne spouw. Bij twijfel kunt u een klein gaatje boren in de voeging van uw buitenmuur. Wanneer de boor doorschiet tijdens het boren is er een spouw. Pas op, de open ruimte moet een minimale breedte van 5cm hebben alvorens er van spouwmuurisolatie gesproken kan worden.
 • Indien er luchtkokers te zien zijn in de gevel, wijst dit op de aanwezigheid van een spouwmuur. Wanneer dit niet het geval is, duidt dit niet per se op het ontbreken van een spouw.
 • Als uw woning gemetseld is met dwarsliggende stenen zal er vermoedelijk geen spouwmuur aanwezig zijn. Dit wil zeggen dat uw buitenmuren volle muren zijn en er zich dus geen ruimte tussen de binnen- en buitenmuur bevindt.

Jammer genoeg is niet elk huis voorzien van een spouwmuur geschikt voor spouwmuurisolatie. Er moet ook rekening gehouden worden met de staat van de gevel. In welke staat verkeerd deze?

Ook eisen experts uit Gent een schone spouw. Er zal alvorens het uitvoeren nagegaan worden of er geen sprake is van spouwmuurvervuiling. 

Indien uw buitenmuur niet geschikt verklaard wordt voor spouwmuurisolatie, kunt u nog steeds opteren voor gevelisolatie.  Deze isolatietechniek biedt u een ideale isolatie die aangebracht wordt aan de buitenkant van uw buitenmuur, waarbij dus ook de gevel in een nieuw jasje wordt gestoken. Dit wordt gedaan door middel van een nieuwe afwerking in pleister of gevelbekleding. 

U zult direct het energiebesparend voordeel ondervinden en er kunnen zich door de isolatie ook geen vochtproblemen meer voordoen. 

Wilt u ook de garantie dat uw woning op de beste manier geïsoleerd wordt?

Dankzij de technische kwaliteit van onze interventies en onze controles, zijn wij in staat u serieuze en degelijke garanties aan te bieden. Die garanties zijn tevens het resultaat van onze interne politiek, waarbij een nauwe samenwerking met fabrikanten, leveranciers en ons eigen studiebureau te Gent de hoeksteen is. Deze manier van werken stelt ons in de gelegenheid om voor iedere specifieke situatie een oplossing op maat aan te bieden. Verder is ook voortdurende feedback van u als klant een onontbeerlijk aspect in het garanderen van de beste dienstverlening in uw regio. 

Het isoleren van glaswolvlokken wordt bovendien 30 jaar gewaarborgd!

Er worden steekproeven van onafhankelijke experts gehouden. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft ons 3 voorwaarden voor. De juiste producten, uitvoerders en uitvoeringswijzen garanderen een succesvol resultaat van de na-isolatie.

Iso Protect kan u dan ook voorzien van het nodige vakmanschap om u in het beste van alle 3 deze voorschriften te voorzien. 

Deze veronderstellingen kunnen u niet langer tegenhouden!

 • Een spouwmuur veroorzaakt vochtproblemen.

In tegendeel, spouwmuurisolatie heeft zelf een vocht bestrijdend effect. De kans dat regenwater de warme muur doorslaat is hierdoor juist kleiner. 

 • Een vervuilde spouw is niet meer te renoveren.

Bij spouwmuurvervuiling zal Iso Protect de spouw eerst volledig schoonmaken alvorens te na-isoleren.

 • Een geïsoleerde spouwmuur kan je niet meer na-isoleren.

Dit kan echter wel, Iso Protect verwijdert de spouwmuurisolatie die aanwezig is in uw woning eerst volledig. Door het verpulveren van de oude isolatie met een straalmiddel kan het opgezogen worden om de spouw vervolgens weer na te kunnen isoleren. Er zullen zich bovendien ook geen vochtproblemen meer voordoen. 

Hebt u nog vragen of twijfelt u over verschillende isolatieopties? Laat gratis een expert langskomen bij u thuis om een diagnose te stellen van uw spouwmuur.