Spouwmuurisolatie Houthalen

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie voor uw woning in Houthalen

Verliest u tot 50% warmte in uw woning? Dan is de kans groot dat uw woning een slecht geïsoleerde muur heeft. In plaats van 50% warmteverlies, zet Iso Protect dit met spouwmuurisolatie om naar 100% warmtewinning en 30% besparing aan energiekosten

U betaalt dankzij spouwmuurisolatie in uw woning te Houthalen minder energiekosten u geniet van een beter wooncomfort.

Uw isolatie-expert regio Houthalen

Iso Protect is sedert 2003 actief voor het isoleren van woningen over heel België en dus ook uw Houthalen. Iso Protect staat in voor de plaatsing van spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en de isolatie van platte daken. Dankzij deze ervaringen door de jaren heen hebben wij een heel mooi portfolio kunnen opbouwen van tevreden klanten in uw regio. 

Vraagt u zich af hoeveel u precies zou besparen aan energiekosten met spouwmuurisolatie in uw woning? Onze expert helpt u graag aan de hand van een vrijblijvend plaatsbezoek en gratis diagnose. 

Na-isoleren spouwmuur Leuven

De spouw in uw muur

Wat houdt de spouw in uw muur precies in?

Woningen werden vroeger vaak gebouwd met muren die tegenover elkaar stonden met enkele centimeters lucht tussen. De spouw in uw muur is de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur waar de lucht zich in bevindt. Deze lucht in uw spouwmuur zorgt ervoor dat uw woning in de winter erg koud wordt en in de zomer veel te warm is.

Spouwmuurisolatie is de ideale oplossing hiervoor. De spouwmuur wordt gevuld met hoogrenderende isolatie. De isolatie vervangt de lucht. Uw woning is hierna niet langer koud in de winter of te warm in de zomer. 

De plaatsing van spouwmuurisolatie door Iso Protect in Houthalen

1. Onze expert in Houthalen beoordeelt eerst en vooral het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterbeschadiging op kwaliteit.

2. Hiervoor boort onze expert een gaatje in het voegsel tussen de stenen. Met een camera (endoscoop) controleert de expert zowel de dikte, de mortelbaarden, de netheid alsook de geschiktheid van uw spouwmuur.

3. Gaat u akkoord met onze vrijblijvende offerte, dan plannen wij een uitvoeringsdatum in volgens uw beschikbaarheid en die van onze expert in Houthalen. 

4. Onze expert komt langs op de uitvoeringsdatum om in het universele boorpatroon nauwkgezet inblaasopeningen te maken met een maximale diameter van 22 mm.

5. Uw spouwmuur wordt gevuld met hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken. Bij het inblazen van de glaswol komen er geen schadelijke stoffen vrij en verzeker u dat uw isolatie volledig brandbestendig is.

6. Bij de afwerking van spouwmuurisolatie, vullen wij de boorgaten met mortel in het kleur dat het dichtst bij uw voorgaande voegsel ligt.

7. Voor vertrek controleren we alles en laten we uw woning proper achter. Uw spouwmuur is nu geïsoleeerd en u verliest geen warmte meer.

8. Wenst u hierna nog een warmtescan van uw woning als visuele bevestiging van het effect van spouwmuurisolatie? Dan laten kan een onafhankelijke thermograaf langskomen. Hiermee ziet u meteen het effect op uw woning.

Spouwmuurisolatie verwijderen en opnieuw vullen

Is uw woning te Houthalen een oudere woning waar al spouwmuurisolatie aanwezig is van povere kwaliteit? In oudere woningen werden er vroeger goedkopere materialen gebruikt zoals steenwol en schuim met verzakkingen van de isolatie als gevolg. Geen zorgen! Bij ons kan u hiervoor zeker terecht. 

Onze oplossing? 

We verwijderen de huidige isolatie, reinigen uw spouw en vullen deze opnieuw met nieuwe hoogrenderende isolatie. Er worden glaswolvlokken in de spouwmuur ingeblazen. Deze oplossing zorgt ervoor dat uw isolatiewaarde meteen omhoog gaat. 

Onze tevreden klant in uw regio Houthalen

Omdat wij veel belang hechten aan de tevredenheid van onze klanten bij Iso Protect, doen wij steeds aan innovatie, onderzoek en hebben wij partnerships met topbedrijven. Wij kunnen u dan ook steeds de juiste expertise en kwaliteit aanbieden in regio Houthalen. 

Tevreden klanten regio Houthalen

Mevr. Decraene
02/10/2007, Beringen

“ De werken zijn zeer snel gepasseerd, ik heb geen last ondervonden van de mannen die bij mij zijn komen werken. Ze hebben alles ook terug mooi afgewerkt, je kan niet zien dat er aan mijn huis gewerkt is, maar het resultaat voel ik zeer goed! „

Mevr. Weyens
17/01/2018, Herk-De-Stad


“ Bedankt voor de snelle reactie. Jullie zijn zeer klantgericht en ook de installateurs waren supervriendelijk en professioneel. Proficiat! „

Dhr. Basteyns
12/09/2019, Hechtel-Eksel

“ Uw collega’shebben vandaag de muurisolatie verzorgt aan onze woning. Vooreerst willen we onze dank uitspreken aan deze 2 personen voor het geleverde werk. Het uitvoeren van de werken alsook het opruimen erna is goed verlopen en netjes.  „

Dhr. Feytons
14/03/2018, Hasselt


“ Graag wou ik laten weten heel tevreden te zijn met geplaatste isolatie.
We kregen een hele toffe ploeg over de vloer. „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit uw regio

Uw voordelen met spouwmuurisolatie van Iso Protect

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.

Noodzaak van expertise bij spouwmuurisolatie

Het is heel belangrijk om beroep te doen op experten voor de plaatsing van spouwmuurisolatie. Iso Protect helpt u graag om de juiste keuze te maken voor de isolatie van uw woning. Hiervoor heeft u een diepgaande analyse nodig van een expert en ook een voorstel op maat van uw woning in Houthalen.

Met dank aan onze expertise, ervaring, uitstekende uitvoeringstechnieken en kwaliteitsvolle producten, bent u zeker van het beste voorstel op maat van uw woning en wensen. 

U kan elk moment een afspraak boeken voor een gratis diagnose en vrijblijvend voorstel van onze expert nabij Houthalen alvorens u beslist voor spouwmuurisolatie. 

Spouwmuurisolatie Leuven URSA glaswolvlokken

Exclusief partnerschap met URSA

Omdat kwaliteit uitermate belangrijk is voor Iso Protect, werken wij samen met de gekende Belgische fabrikant URSA. Hierdoor kan Iso Protect uw woning in Houthalen op een kwaliteitsvolle manier isoleren. De materialen van URSA staan bekend voor hun hoogrenderende isolatiewaarde

In Houthalen kiezen wij, bij spouwmuurisolatie, hoogrenderende glaswolvlokken. Deze bevatten minerale wol en zijn uniek ontwikkeld voor thermische en akoestische isolatie waarbij het metselwerk niet kapot gaat.

De glaswolvlokken van URSA hebben een isolerende waarde (lambda-waarde λ) van 0,034 λ. Deze waarde staat voor de isolatiewaarde. Hoe lager de lambda-waarde, des te beter het materiaal isoleert. 

Budgetberekening voor spouwmuurisolatie

Benieuwd naar het budget dat kan worden vrijgemaakt voor investeringen? Bij klassieke huizen ligt de prijs per vierkante meter tussen de 20 en 29 euro. Dit omvat alle bijkomende kosten zoals reiskosten, materiaalkosten, inspectiekosten en schoonmaakkosten. Onthoud dat dit de richtprijs is, niet een vaste prijs. Om de prijs nauwkeurig te kunnen berekenen kunt u het beste gratis een deskundige langs laten komen.

Wist u dat u via deze groene investering ook de isolatievergoeding van uw netbeheerder kunt krijgen? Lees er hieronder meer over.

Premies spouwmuurisolatie van uw woning te Houthalen

Met spouwmuurisolatie kiest u ook voor de meest rendabele investering ten opzichte van alle andere groene investeringen. De isolatie zelf heeft veel voordelen voor uw woning en ook bij deze investering geniet u van een premie.

Ook voor spouwmuurisolatie kan u in Houthalen een premie aanvragen. Er zijn twee soorten premies voor spouwmuurisolatie;

 • Met de isolatiepremie kunt u via uw netbeheerder tot € 5/geïsoleerde vierkante meter terugkrijgen. Dit kan alleen als uw woning vóór 2006 op het elektriciteitsnet was aangesloten. Laat de spouwmuurisolatie ook uitvoeren door een ervaren isolatiebedrijf zoals Iso Protect. Wij werken als isolatiedeskundige conform de technische specificatie-eisen STS 71.1.

 

 • Er is ook een premie onder de totale renovatiebonus (BENO-pas). Als u binnen vijf jaar minimaal drie energiebesparende acties onderneemt, heeft u hier recht op. Voor een appartement bedraagt ​​de totale renovatiepremie € 625, - en voor een eengezinswoning € 1250. Bij elke groeninvestering wordt dit bedrag verhoogd.

Hoeveel te besparen met spouwmuurisolatie? 

Met de investering in spouwmuurisolatie kunt u tot ongeveer € 600 / jaar aan energiekosten besparen. Hoeveel u precies bespaart op uw energierekening is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Dit kan afhankelijk zijn van het gekozen type isolatiemateriaal, het totale geïsoleerde oppervlak en de actuele energieprijzen.

Hoe kan u een spouwmuur herkennen? 

 • De spouwmuur is vaak te zien op de bouwtekeningen van uw woning. Dit wordt weergegeven als een open ruimte tussen uw binnen- en buitenmuur.
 • Is uw huis gebouwd voor 1920? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur. In het verleden is er bij de bouw van deze huizen slechts 1 muur gebouwd.
 • Een buitenmuur met een dikte van minimaal 25 cm heeft doorgaans een spouwmuur. Als deze kleiner is dan 25 cm, is er óf geen spouwmuur óf een hele fijne. Dit kan worden gedetecteerd door te boren. Wanneer de boor tijdens het boren doorschiet, ontstaat er een holte. Om van een spouwmuur te kunnen spreken, moet de open ruimte minimaal 5 cm zijn.
 • Als uw gevel luchtkokers heeft, is de kans groot dat er een spouw is. Dit betekent natuurlijk niet dat er geen spouw is als er geen luchtkokers zijn.
 • In een gemetselde woning met dwarsstenen is er geen spouwmuur omdat de buitenmuren vol zijn en dus geen ruimte hebben tussen de binnen- en buitenmuur.

De woningen hebben in een aantal gevallen wel een spouwmuur, maar zijn niet geschikt voor spouwmuurisolatie. De vakman kijkt altijd naar de staat van de gevel.

De spouw tussen uw binnen- en buitenmuur moet ook schoon zijn voordat u isolatie inblaast. Als de spouwmuur vervuild is, kan dit leiden tot beschadiging van de isolatie.

Mocht de buitenmuur van uw woning niet geschikt zijn voor spouwmuurisolatie, dan kunt u ook kiezen voor gevelisolatie. Gevelisolatie heeft als voordeel dat enerzijds uw woning geïsoleerd is en anderzijds uw gevel een nieuwe look krijgt. U kiest een afwerking naar keuze voor uw gevelbekleding.

Kies voor 30 jaar garantie op uw geïsoleerde woning!

Dankzij onze technische diagnostiek en inspecties garanderen we een uitstekende kwaliteit en een garantie voor de beste prijs voor de kwaliteit van een geïsoleerde woning in Houthalen.

Liever een oplossing op maat? Dan bent u bij Iso Protect aan het juiste adres! Dankzij de samenwerking met de beste leveranciers, bekende fabrikanten en ons gespecialiseerd kantoor in de regio Houthalen, kunnen wij u de beste service op maat bieden.

Wij hechten veel waarde aan de mening van onze (potentiële) opdrachtgevers. Onze service is altijd geoptimaliseerd dankzij uw beoordelingen.

Uw spouwmuurisolatie heeft een garantie van 30 jaar!

Onafhankelijke experts voeren regelmatig statistische steekproeven uit. WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum Bouwbedrijf) beveelt Iso Protect drie voorwaarden aan. Passende producten, aannemers en uitvoeringsmethoden garanderen een succesvol thermisch isolatieresultaat.

Iso Protect doet het elke keer weer en garandeert alle drie.

FOUTEN MBT SPOUWMUURISOLATIE

 • Isolerende diepwanden veroorzaken vochtproblemen.

Dit is niet correct. We bestrijden vocht door diepwanden te isoleren. Door de vochtafstotende glasvezelelementen in de spouwmuurisolatie is de kans dat regenwater de muur binnendringt simpelweg veel kleiner.

 • Een vervuilde uitsparing kan niet meer worden vernieuwd.

Dit is een mythe. De oplossing is eenvoudig met Iso Protect. We kunnen de vervuilde holte reinigen en vrijmaken. Daarna blazen we het op met nieuwe, hoogwaardige isolatie.

 • Een reeds geïsoleerde spouw kan niet meer worden geïsoleerd.

Dit is ook maar een verhaal. Onze vakmannen verwijderen eerst oude en slechte isolatie. Het voormalige isolatiemateriaal wordt verpulverd met zandstraalmiddel en vervolgens afgezogen. Daarna blazen we de hoogwaardige glaswolvlokken van Ursa in de schone holte.

Heeft u aanvullende vragen over woningisolatie? Neem contact met ons op of boek een gratis diagnose en offerte met onze expert in Houthalen.