Spouwmuurisolatie Lommel

phoneBel ons nu0800/15 160

95,7% rating

Spouwmuurisolatie in Lommel

Ook in Lommel kan u met een slecht geïsoleerde muur een warmteverlies van wel 50% kunt hebben.U dient vervolgens meer te stoken waardoor uw energiefactuur hoger komt te staan en er eveneens meer schadelijke gassen vrijkomen. Niemand betaalt dan ook graag een dure energierekening op het einde van de maand.

Met spouwmuurisolatie kan u tot 30% besparen op energie. Iso Protect garandeert u bovendien een optimaal wooncomfort en een uitstekend rendement van deze isolatie. 

Iso Protect, erkend isolatie-expert in regio Lommel

Iso Protect is actief over uw volledige regio. We zijn een erkend specialist in spouwmuurisolatie, dakisolatie, buitengevelisolatie en isolatie van platte daken met ervaring in het vak sinds 2003. Ook hebben wij een groot tevreden klantenbestand in uw buurt. 

Wat kan een spouwmuurisolatie u exact aan verwarmingskosten besparen? Kom het te weten en laat gratis een van onze isolatie-vakmannen langskomen bij u thuis in Lommel.

Na-isoleren spouwmuur Leuven

Wat is spouw?

In Lommel zijn oude panden vaak gebouwd met een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. De twee wanden staan evenwijdig ten opzichte van elkaar met een paar centimeters lucht tussen. De open ruimte hiertussen noemt men de spouw. Om vochtdoorslag te voorkomen, kan men best de ruimte hiertussen isoleren. 

Om uw woning volledig te isoleren, vult Iso Protect deze open ruimte op met kwaliteitsvol isolatiemateriaal en bekomt u een warme en aangename woning.

De plaatsing van spouwmuurisolatie

1. We checken uw buitenmuur en beoordelen deze op de kwaliteit van het voegwerk, het type gevelsteen en eventuele vorst- of waterbeschadiging.

2. Om de geschiktheid van uw muur te controleren, wordt er op bepaalde plaatsen een gaatje geboord in het voegsel tussen de stenen. Hiervoor gebruiken we een camera (endoscoop) en wordt zowel de dikte, de mortelbaarden en de netheid van uw spouwmuur vastgesteld.

3. Na akkoord van ons voorstel, belt de planningsdienst van Iso Protect u op om een geschikte uitvoeringsdatum in te plannen volgens uw agenda. 

4. Hierna komt een expert om in het universele boorpatroon nauwkeurig inblaasopeningen maken met een maximale diameter van 22 mm.

5. Hierin worden de hoogrenderende en gecertificeerde minerale glaswolvlokken ingeblazen. Het inblazen van de glaswol stoot geen schadelijke stoffen uit en is volledig brandbestendig.

6. Vervolgens vullen we de boorgaten met alle nauwkeurigheid met mortel en kiest men het kleur dat het dichtst ligt bij het voorgaande voegsel.

7. We gaan nauwkeurig te werk en controleren alles nauwgezet na uitvoering. Uw woning wordt tevens netjes achtergelaten en de isolatie bespaart u onmiddellijk energie.

8. Heeft u hierna nog interesse in een warmtescan van uw pand? Dan kan dit uitgevoerd worden door een onafhankelijke thermograaf. Er volgt hiervan ten slotte een visuele bevestiging.

Spouwmuurisolatie herstellen

Heeft u een oudere woning waar er al spouwisolatie aanwezig is? Vaak werd dit in oude woningen uitgevoerd met minder kwalitatieve isolatiematerialen zoals steenwol en schuim. Deze materialen verzakken door de jaren heen en zo blijft er slechts maar een deel van uw muur geïsoleerd. Jammer genoeg verliest u hierbij kostbare warmte en heeft uw isolatie een lage isolatiewaarde waardoor u ook een hogere energiekost heeft. 

Wij kunnen dit voor u oplossen door het oude isolatiemateriaal te verwijderen, uw spouw proper maken en deze vullen met kwalitatief isolatiemateriaal. Er worden hoogrenderende isolatievlokken ingeblazen en u merkt meteen het verschil in isolatiewaarde. 

Onze referenties in Lommel

Dankzij voorbereidend onderzoek en ervaren vakmannen, kunnen wij u steeds de beste oplossing op maat voorstellen. U kan rekenen op een uitstekende uitvoering en kwaliteitsvolle isolatie. 

Dankzij dit aanbod van zowel topkwaliteit en voortdurende innovatie, kunnen wij u de grootste lijst tevreden klanten voorleggen. Ook onze klanten uit Lommel en omgeving zijn tevreden met hun isolatie. Uw eigendom is een belangrijke investering en daar gaan wij bewust mee om. 

Getuigenissen spouwmuurisolatie in Lommel

Mevrouw Monten

03/04/2015, Lommel

“ Vandaag werd de spouwmuurisolatie bij mij thuis 'ingespoten'.
Zoals beloofd, waren de 2 heren op tijd aanwezig en werd alles netjes opgeruimd achteraf. Top! „

Dhr. Bylemans
23/02/2015, Mol


“ De werken zijn uitgevoerd, mijn inziens zelfs heel goed uitgevoerd. Aan de gevel is zelfs niet te zien dat er iets gebeurd is! „

Dhr. Berben
24/10/2014, Dilsen-Stokkem


“ Ben zeer tevreden over de werken! Alles netjes opgeruimd: zo hoort dat! „

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de regio

Uw voordelen met spouwmuurisolatie 

 • Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus Minder verwarmen, betekent een onmiddellijke verlaging van uw energiefactuur. Een direct financieel voordeel dus
 • De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw <a href='https://www.energiesparen.be/bouwen-en-verbouwen/energiewinstcalculators/energiewinst-spouwmuurisolatie '>energiewinst</a>. De terugverdientijd bij spouwmuurisolatie is heel kort. Bereken hier uw energiewinst.
 • De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort. De installatieduur van de spouwmuurisolatie is heel kort.
 • Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde. Uw woning stijgt dankzij de spouwmuurisolatie in waarde.
 • Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze. Spouwmuurisolatie met glaswol is dankzij brandklasse A1 de meest veilige keuze.
 • De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer. De spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelend huis. Aangenamer wonen. Warmer in de winter, koeler in de zomer.
 • De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager. De geluidsoverlast ligt door de geïsoleerde muur merkelijk lager.
 • Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast. Spouwmuurisolatie is goed voor het milieu. Dankzij een lager energieverbruik verlaagt de CO2-uitstoot. Inblazen van spouwmuurisolatie gebeurt bovendien zonder milieuoverlast.
 • Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij. Bij spouwmuurisolatie met glaswol komen er geen schadelijke dampen of gassen vrij.
 • Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning Bij verkoop of verhuur moet de eigenaar, bij wet verplicht, een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de nieuwe bewoners overhandigen. Dankzij een goede spouwmuurisolatie wordt dit certificaat heel wat beter. Dit heeft opnieuw een impact op de (verhuur)waarde van uw woning
 • Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek. Dankzij de spouwmuurisolatie geen last meer van schijntocht of trek.
 • Isoleren spouwmuur: Profiteer van de <a href='http://www.energiesparen.be'> premie</a> nu die er nog is. Isoleren spouwmuur: Profiteer van de premie nu die er nog is.

Vakman spouwmuurisolatie Leuven

Het vakmanschap bij uw spouwmuurisolatie met Iso Protect

Om uw kosten optimaal te beperken, is het inschakelen van een isolatie-expert noodzakelijk. Onze vakman in Lommel werkt met de juiste uitvoeringstechnieken en producten om uw rendement van spouwmuurisolatie te garanderen. 

Voordat de isolatie wordt geplaatst, komt er een expert langs voor een grondige diagnose. Dankzij de jarenlange ervaring van Iso Protect worden alle aspecten van uw woning met de juiste inzichten en competenties onderzocht. 

Spouwmuurisolatie Leuven URSA glaswolvlokken

Hoogrenderende materialen dankzij exclusief partnerschap met URSA

De Belgische fabrikant URSA biedt enkel materialen van topkwaliteit. Daarom kiezen wij ook om hiermee samen te werken. 

Dankzij onze partnerschap met URSA voor het na-isoleren van spouwmuren, kunnen wij gebruik maken van hoogrenderende glaswolvlokken. Als isolatie-expert in minerale wol biedt URSA de unieke inblaaswol aan. Deze wol werd ontwikkeld speciaal voor de thermische en akoestische na-isolatie van niet-geïsoleerde spouwmuren waarvan het metselwerk niet aangetast wordt. 

Onze URSA Pure Floc KD heeft een lambda-waarde λ (isolerende waarde van een materiaal) van 0,034 λ. Dit toont aan dat het van zeer goede kwaliteit is want hoe lager de lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Prijzen voor uw spouwmuurisolatie

Wanneer u investeert in isolatie, is het meer dan normaal om u af te vragen hoeveel dit zal kosten. U mag voor een klassieke woning bij Iso Protect rekenen tussen de €20 en €29 per m².  Hierin zitten alle kosten zoals verplaatsing, materiaal, controle etc. inbegrepen. Ook kunt u hiervoor van uw netbeheerder een energiepremie van €5,-/geïsoleerde m2 terugkrijgen.

De totaalprijs van uw investering hangt van het aantal m² dat dient geïsoleerd te worden voor uw woning in Lommel. 

Premies waar u recht op heeft

Van alle groene investeringen, scoort spouwmuurisolatie het best op de terugverdientijd. Naast het feit dat u veel energie zal besparen, kan u gebruikmaken van de isolatiepremie van de overheid en de netbeheerder. 

Ook dit jaar kan u aanspraak doen op de isolatiepremie in Lommel voor uw spouwmuurisolatie. U kan aanspraak doen op twee premies voor spouwmuurisolatie: 

1. Met de isolatiepremie van de netbeheerder krijgt u 5 euro,-/geïsoleerde m2 terug. De woning dient wel voor 2006 aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet deze premie te kunnen ontvangen. Ook moet u de spouwmuurisolatie laten uitvoeren door een ervaren isolatiefirma zoals Iso Protect. Als isolatie-expert in werken wij volgens de Technische Specificatie eisen STS 71.1.

2. Wilt u ook een premie-aanvraag doen voor de totaalrenovatiebonus (BENO-pass)? Dit kan als u binnen de vijf jaar minstens 3 energiebesparende acties onderneemt. Heeft u een appartement, dan bedraagt de totaalrenovatiebonus €625,-. Een eengezinswoning krijgt hiervoor een bonus van €1250,-. Dit bedrag vermeerdert bij elke extra groene investering. 

Uw jaarlijkse besparing met spouwmuurisolatie

Met deze isolatie kan u bij een losstaand gebouw tot zowat €600,- per jaar aan energiekosten besparen. De exacte cijfers zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • het gekozen isolatiemateriaal;
 • de volledige geïsoleerde oppervlakte;
 • de actuele gasprijs. 

Hoe weet ik of er spouwmuur aanwezig is in mijn woning? 

U kan op verschillende manieren nagaan of er al dan niet spouwmuur aanwezig is. We sommen ze hieronder op.

 • Wanneer u op de bouwplannen plaats kan zien tussen de binnen- en buitenmuur.
 • Als uw woning voor 1920 werd gebouwd, zal er hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn. In die periode trok men huizen met slechts 1 enkele muur op.
 • Wanneer de dikte van uw buitenmuur meer dan 25 centimeter bedraagt, is er een spouw. Wanneer de breedte van de buitenmuurmuur minder dan 25 centimeter bedraagt, heeft uw woning geen ofwel een erg fijne spouw. Bij onduidelijkheid kunt u een klein gaatje boren in de voegen van uw buitenmuur. Wanneer de boor doorschiet tijdens het boren is er een spouw. Pas vanaf minimaal 5 centimeter is er sprake van spouwmuurisolatie.
 • Luchtkokers in de gevel wijzen meestal ook op de aanwezigheid van een spouw. Er kan ook spouw aanwezig zijn zonder dat er luchtkokers werden geplaatst.
 • Als uw woning gemetseld is met dwarsliggende stenen zal er geen spouwmuur aanwezig zijn. Uw buitenmuren zijn dan vol, er is dus geen  ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. 

Sommige woningen hebben wel een spouwmuur maar deze zijn niet altijd geschikt voor isolatie. Men dient steeds rekening te houden met de staat van de gevel

Het is steeds belangrijk voor onze experts uit Lommel om te kunnen werken aan een propere spouw tussen uw binnen- en buitenmuur. Er kan namelijk spouwmuurvervuiling zijn en dit zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal niet optimaal kan ingezet worden.

Is uw buitenmuur niet geschikt verklaard voor spouwmuurisolatie, kunt u altijd kiezen voor gevelisolatie. Deze isolatietechniek wordt aangebracht langs de buitenkant van uw gevel en zorgt enerzijds voor een uitstekende isolatie en anderzijds kan u uw gevel een volledig nieuwe look geven met een afwerking in pleister of gevelbekleding naar keuze. 

U haalt er direct het energiebesparend voordeel uit en vochtproblemen worden hiermee uitgesloten

Geniet van garantie op uw geïsoleerde woning!

Wij bieden uitstekende garanties aan op uw geïsoleerde woning dankzij oze kwalitatieve technische diagnoses en controles. Wij werken hiervoor samen met de beste fabrikanten, leveranciers en ons kantoor dichtbij Lommel. Hierdoor kunnen wij voor elke situatie de beste oplossing op maat en service aanbieden. Ook dragen wij hiervoor uw feedback als (potentiële) klant steeds hoog in het vaandel voor de garantie op uw geïsoleerde woning. 

Isolatie van glaswolvlokken worden 30 jaar gewaarborgd!

Er worden op regelmatige basis steekproeven van onafhankelijke experts uitgevoerd. Het WTCB (Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) schrijft ons drie voorwaarden voor. De juiste producten, uitvoerders en uitvoeringswijzen garanderen een geslaagd resultaat van de na-isolatie.

Iso Protect kan u dan ook voorzien van het nodige vakmanschap om u in het allerbeste van alle drie deze voorschriften te voorzien. 

DE WAARHEDEN ACHTER SPOUWMUURISOLATIE!

 • Een spouwmuur veroorzaakt vochtproblemen.

Dit is niet correct. Spouwmuurisolatie bestrijd juist vocht. De kans dat regenwater de muur doorslaat is net veel kleiner dankzij de vochtafstotende particelen in de glasvezel. 

 • Een vervuilde spouw is niet meer te renoveren.

Wij bieden voor elk probleem een oplossing. Heeft u een vervuilde spouw? Dan kunt u deze door ons ook volledig schoon- en vrijmaken om nadien te vullen met nieuwe kwalitatieve spouwmuurisolatie. 

 • Een reeds geïsoleerde spouwmuur kan ik niet meer na-isoleren.

Dit doen wij wel! De experten bij Iso Protect verwijderen eerst de oude spouwmuurisolatie. Met een straalmiddel wordt het oude isolatiemateriaal verpulverd en nadien opgezogen. Hierna blazen wij de schoongemaakte spouw in met de glaswolvlokken van Ursa. 

Bent u nog niet zeker of heeft u nog enkele vragen over uw isolatieoplossing? Aarzel dan niet om een afspraak te boeken voor een gratis diagnose en offerte van onze expert in Lommel.